Een pizza oven is tegenwoordig een populair apparaat en zeker bij feesten en partijen wordt een dergelijk apparaat graag uit de kast getrokken. Want laten we eerlijk zijn, wie houdt er nou niet van pizza. Toch is er nog niet echt veel bekend over pizza ovens en waar je op moet letten als je ervoor kiest om een oven voor pizza’s aan te schaffen.

Mocht je van plan zijn om eindelijk een pizza oven in huis te halen, doe je er goed aan om dit artikel eens goed door te nemen. In dit artikel zetten we de beste pizza ovens van 2019 op een rijtje waarbij je zelf kunt kiezen waar jouw voorkeur naar uitgaat. Welke pizza oven het beste bij jouw situatie past, kun je uiteraard alleen zelf bepalen. Maar na dit artikel weet je wel waar je op moet letten en wat de plus- en minpunten zijn van de in onze ogen beste pizza ovens op de markt.

Wat is de beste pizza oven van 2019?

In de tabel hieronder tref je de beste pizza ovens die op dit moment aangeschaft kunnen worden. Ook kun je makkelijk de prijs terugvinden van de verschillende ovens. Onder de tabel leggen we precies de plus- en minpunten uit van deze ideale keukenhulp. Op die manier hopen we te kunnen helpen bij de keuze voor een pizza oven.

Trebs PizzaGusto (6 personen)

Trebs PizzaGusto 6 personen Pizza Oven Uit eigen ervaring weten we dat het best een klus is om de ideale pizza oven te kopen, maar een apparaat dat bovenaan ons lijstje staat, is de Trebs PizzaGusto voor zes personen. Deze pizza oven is geschikt om tot zes personen aan de slag te gaan met het maken van je eigen pizza. Ook is het apparaat prima te gebruiken als je liever koekjes wilt maken. Een geweldige aanwinst dus voor feestjes en partijen.

De Trebs PizzaGusto voor zes personen word geleverd met zes bakspatels, een bakplaat en een pizzavorm. Je kunt ervoor kiezen om zes kleine pizza’s te maken of direct één hele grote. Als de plaat warm is, kun je in nog geen zeven minuten tijd rekenen op het proeven van je eerste eigen creatie. Erg handig aan de bakspatels is dat ze over een lang handvat beschikken. Daardoor verbrand je nooit je vingers als je jouw pizza onder het verwarmingselement wilt plaatsen.

Alhoewel de terracotta kap bovenop de Trebs PizzaGusto er geweldig mooi uitziet en de pizza oven daardoor een mooi uiterlijk heeft meegekregen, is die kap niet altijd heel ideaal. Je ziet daardoor namelijk niet goed of je pizza al bijna klaar is. Een ander nadeel is dat de Trebs PizzaGusto voor zes personen niet heel eenvoudig is schoon te maken. Helaas kun je ook de temperatuur niet zelf instellen. Al helemaal niet als het één en ander is vastgekoekt. Al met al is deze pizza oven echter een prima apparaat met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Bekijk de Trebs PizzaGusto (6 personen) Pizza Oven op Bol.com

Pluspunten
 • Gezellig met zes personen
 • Bakspatels, bakplaat en pizzavorm meegeleverd
 • Goede kwaliteit
Minpunten
 • Koepel hindert zicht op pizza
 • Lastig schoon te maken
 • Temperatuur niet in te stellen

G3 Ferrari Delizia

G3 Ferrari Delizia De G3 Ferrari Delizia is op zijn beurt dan weer minder geschikt voor feestjes en partijen. Alhoewel je met dit apparaat wel in razend tempo een pizza klaar hebt, kun je er maar één tegelijk bereiden. Met dit apparaat haal je echter wel een pizza oven in huis van zeer goede kwaliteit, waarbij je direct weet dat je er lange tijd pizza’s mee kunt bakken.

De G3 Ferrari Delizia zorgt ervoor dat je eigen pizza binnen no time klaar is. Binnen vijf minuten tijd is je eigen pizza klaar en dat komt omdat deze pizza oven een temperatuur van zo’n vierhonderd graden haalt. Ook kun je met de G3 Ferrari voortaan altijd rekenen op een knapperige, krokante bodem. De pizzasteen laat het vocht uit de bodem verdwijnen voor het allerbeste resultaat. Daarnaast kun je dit apparaat, als je hem op een lagere temperatuur gebruikt, ideaal inzetten als je bijvoorbeeld lasagne of taart wilt maken. Al mogen die dan natuurlijk niet al te groot zijn.

Bij de aanschaf van deze G3 Ferrari Delizia moet je er wel rekening mee houden dat de pizzasteen een diameter heeft van 31 centimeter. De pizza’s mogen dus niet te groot zijn voor het apparaat. Ook duurt het enige tijd voordat de pizza oven weer op temperatuur is als je een pizza hebt klaargemaakt. Er moet ook aardig in de buidel getast worden voor de G3 Ferrari Delizia.

Bekijk de G3 Ferrari Delizia op Bol.com

Pluspunten
 • Goed voor 1 grote pizza
 • Goede kwaliteit
 • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Hoge prijs
 • Opwarmen duurt even
 • Niet te grote pizza’s

Emerio Pizzarette Stone PO-111008

Emerio Pizzarette Stone PO-111008 Een merk dat zich ook heeft gemengd in de markt voor pizza ovens, is Emerio. Het bedrijf heet de Pizzarette Stone PO-111008 ontwikkeld. De pizza oven is ideaal te gebruiken tijdens een avondje gezelligheid. Liefst zes mensen kunnen tegelijkertijd aan de slag met het bakken van hun eigen mini pizza. Daarbij kan iedereen natuurlijk zelf kiezen wat hij of zij qua ingrediënten toe wil voegen.

Zodra je ervoor kiest om de Pizzarette Stone van Emerio aan te schaffen, kun je niet alleen rekenen op de pizzaplaat met koepel. Meegeleverd zijn ook zes spatels waarop je jouw eigen creatie kunt voorbereiden. Doordat de Pizzarette Stone overigens over een echte pizzasteen beschikt, zorgt hij er tijdens het bakken voor dat de bodem lekker krokant wordt. Al het vocht wordt uit de bodem onttrokken. Met de Emerio Pizzarette maak je het dus niet alleen gezellig aan tafel, maar ook nog eens heel lekker.

Met de Emerio Pizzarette Stone haal je een pizza oven in huis die over een prima prijs-kwaliteitsverhouding beschikt. Een nadeel aan deze pizza oven is echter wel dat de steen moeilijk te reinigen is, omdat hij niet met water gereinigd mag worden. Wat wel kan, is het apparaat schoonmaken met een spatel. Ook is het belangrijk dat kleine kinderen in de buurt bij de koepel in de gaten worden gehouden. De koepel wordt namelijk erg warm als je pizza’s aan het bakken bent.

Bekijk de Emerio Pizzarette Stone PO-111008 op Bol.com

Pluspunten
 • Gezellig met zes personen
 • Zes spatels meegeleverd
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Minpunten
 • Lastig schoon te maken
 • Koepel wordt heel erg warm
 • Temperatuur niet in te stellen

Optima Napoli

Ferrari Napoli Cast Iron Waar ter wereld zouden ze de beste pizza ovens maken? Het zou ons niets verbazen als dat gebeurt in Italië en daarom zijn we erg blij dat we de Optima Napoli op dit lijstje kunnen laten prijken. Deze pizza oven is bedoeld voor voor één grote pizza per keer. Niet heel geschikt dus voor feestjes en partijen, maar wel ideaal als je thuis graag net zulke lekkere pizza’s wilt maken als je in restaurants kunt bestellen.

Alhoewel je met de Optima Napoli niet een heel grote pizza oven in huis haalt, zijn wij wel erg te spreken over dit apparaat. Binnen no time haalt deze pizza oven een temperatuur van bijna vierhonderd graden en dat is ideaal om in zeer korte tijd een pizza lekker goed en knapperig te krijgen. Een ander zeer groot voordeel, is dat je de pizza oven eenvoudig kunt reinigen. Een tip daarbij is om de steen zo goed als schoon te maken als hij is afgekoeld. Zodra je hem vervolgens weer opwarmt, verbrandt de rest vanzelf en is de steen weer proper. Mocht je jouw steen op een gegeven moment echt te vies vinden, dan kun je ervoor kiezen om een nieuwe steen te kopen.

Met de pizza oven is het ook mogelijk om andere gerechten te maken. Denk bijvoorbeeld aan lasagne. Een nadeel daarvan is echter wel dat het gerecht absoluut niet te hoog mag zijn. In dat geval past de oven al niet meer dicht en kun je een lekkere maaltijd dus wel vergeten. Met een diameter van de steen van 31 centimeter is de pizza oven een handig apparaat, maar hij had dus wel iets groter gemogen.

Bekijk de Optima Napoli op Bol.com

Pluspunten
 • Goed voor 1 grote pizza
 • Goede kwaliteit
 • Eenvoudig te reinigen
Minpunten
 • Pizza’s mogen niet te groot

Gusta Tafel Pizza Oven

Gusta Tafel Pizza Oven Een van de goedkopere pizza ovens in deze lijst, is ongetwijfeld de pizza oven Gusta Tafel. Een ideaal apparaat voor gezellige avonden. Tot zes mensen kunnen tegelijkertijd hun overheerlijke pizza klaarmaken in deze pizza oven. Natuurlijk kun je dit apparaat voor je eigen huishouden aanschaffen, maar het is ook een geweldige pizza oven om cadeau te doen (Maar natuurlijk wel alleen als je zelf mee mag eten).

Liefhebbers die graag met de hele familie aan tafel schuiven om te gaan gourmetten of fonduen, doen er zeker goed aan om eens naar een pizza oven te kijken. Zeker de Gusta Tafel Pizza Oven is een ideaal apparaat om kennis te maken met dergelijke pizzaovens. De Gusta Tafel Pizza Oven wordt geleverd met zes bakspatels en binnen zeven minuten kun je genieten van je eigen creaties. Ook wordt dit apparaat geleverd in een mooie giftbox en is hij ook ideaal te gebruiken met kinderen.

Een nadeel van de Gusta Tafel Pizza Oven, is dat hij toch een stuk minder aantrekkelijk is dan de pizza ovens met een mooie, handgemaakte terracotta koepel. In onze ogen neemt dat toch wat van de charmes van een pizzarette weg. Maar de werking wordt er natuurlijk niet door beïnvloed.

Bekijk de Gusta Tafel Pizza Oven op Bol.com

Pluspunten
 • Gezellig met zes personen
 • Bakspatels en giftbox meegeleverd
 • Goedkoop in aanschaft
Minpunten
 • Minder aantrekkelijk uiterlijk

Trebs PizzaGusto (8 personen)

Trebs PizzaGusto 8 personen We begonnen dit artikel met de eerst Trebs PizzaGusto, maar het bedrijf heeft meerdere pizzaovens in zijn assortiment. De eerste variant was er een voor zes personen, maar je zou ook kunnen kiezen voor deze uitvoering, goed voor acht mensen die tegelijkertijd hun mini pizza klaar kunnen maken. Om dat te kunnen bereiken, zijn er twee niveau’s binnen de koepel: boven en onder. Je kunt ook twee grote pizza’s klaarmaken in deze Trebs PizzaGusto.

De Trebs PizzaGusto voor acht personen is zeer eenvoudig in elkaar te zetten. Waar je wel altijd even rekening mee moet houden, is dat het altijd even duurt voordat de oven goed is opgewarmd. Daardoor duren de eerste pizzaatjes altijd even wat langer dan de pizza’s die later volgen. Maar door de hoge temperatuur die de PizzaGusto kan behalen, zijn ze uiteindelijk binnen zo’n tien minuten klaar.

Een nadeel is dat de pizza’s zeker niet te hoog mogen zijn. Zodra dat het geval is, merk je dat de pizza’s niet meer onder het verwarmingselement passen. De pizzasteen is overigens ook niet schoon te maken met water. Dat kan de steen aantasten. Een nadeel van de Trebes PizzaGusto is dat je ook geen temperatuur kunt aangeven. Er is slechts een aan/uit-knop.

Bekijk de Trebs PizzaGusto (8 personen) op Bol.com

Pluspunten
 • Gezellig met acht personen
 • Bakspatels, bakplaat en pizzavorm meegeleverd
 • Goede kwaliteit
Minpunten
 • Koepel hindert zicht op pizza
 • Kwetsbaar
 • Temperatuur niet in te stellen

Bestron APG410

Bestron APG410Bestron heeft in zijn assortiment ook een pizza oven die geschikt is voor feestjes en partijen. Liefst vier mensen kunnen met dit apparaat tegelijkertijd aan de slag met het bereiden van hun eigen mini pizza. Waar je deze pizza oven gebruikt, mag je overigens volledig zelf bepalen. Hij kan zowel binnen als buiten zijn werk doen en Bestron geeft je liefst vijf jaar garantie.

Met de Bestron APG410 haal je een apparaat in huis met een terracotta koepel en handige antislipvoetjes, waardoor het apparaat niet zomaar van de tafel valt. Ook krijg je vier RVS pizzaspatels meegeleverd en een pizzadeeg-uitsteker. Met dit apparaat kun je dus echt eens goed aan de slag met het uitproberen van de nodige pizza’s zonder al te veel poespas.

Met deze pizzarette is het helaas niet mogelijk om zelf aan te geven hoe warm de oven moet zijn. Er is slechts een aan-/ en uitknop waardoor je dus geen invloed hebt over de temperatuur. Daarnaast is de opening om je pizza’s door te schuiven niet heel groot. Te hoge pizza’s worden in deze pizzarette dan ook niet gewaardeerd.

Bekijk de Bestron APG410 op Bol.com

Pluspunten
 • Gezellig met vier personen
 • Pizzadeeg uitsteker en vier pizzaspatels meegeleverd
 • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Pizza’s mogen niet te hoog
 • Temperatuur niet in te stellen

Bestron DLD9070

Bestron DLD9070 Een pizza oven die er eigenlijk altijd goed uit komt in de verschillende testen, is toch wel de Bestron DLD9070. Deze pizza oven is bedoeld voor één grote pizza en is daardoor minder geschikt om uitgebreid op tafel te zetten. Met deze pizza oven is jouw pizza binnen no time klaar en kun je rekenen op een lekkere bodem. Zelfs de echte Italiaanse pizzabakker is meer dan te spreken over deze Bestron.

Met de Bestron DLD9070 haal je dan ook een topapparaat in huis dat ook nog eens een mooi uiterlijk mee heeft gekregen. De kwaliteit van deze pizza oven is top en de makers hebben ervoor gekozen om een uitneembare stenen bakplaat te gebruiken voor het apparaat. Dat zorgt ervoor dat je alles ook netjes schoon kunt houden.

Een nadeeltje waar wij tegenaan liepen met de Bestron DLD9070 is dat je niet kunt aflezen hoe warm de pizza oven is. Helaas mogen je pizza’s ook niet te hoog zijn, omdat dat niet past in de DLD9070. Een calzone pizza kun je met dit apparaat dan ook helaas vergeten.

Bekijk de Bestron DLD9070 op Bol.com

Pluspunten
 • Goed voor 1 grote pizza
 • Goede kwaliteit
 • Eenvoudig te reinigen
Minpunten
 • Temperatuur niet af te lezen
 • Pizza’s mogen niet te groot

Princess 115001 Pizzamaker

Princess 115-001 Pizzamaker De goedkoopste pizza oven in dit artikel, is ongetwijfeld de Princess 115001. Het apparaat is dan ook niet echt bedoeld om gezellig met de hele familie omheen te gaan zitten. Deze pizza oven is enkel en alleen bedoeld voor één pizza per keer, maar dat deert het plezier zeker niet.

De Princess 115001 is een rood apparaat dat over twee verwarmingselementen beschikt. Om te voorkomen dat alle ingrediënten vast blijven plakken aan de bakplaat, is er ook gebruik gemaakt van een anti-aanbaklaag. Buiten dat je de Princess Pizzamaker kunt gebruiken om pizza’s mee te maken, kun je ook heel andere gerechten klaarmaken. Die mogen echter niet te hoog zijn, want dan passen ze niet meer in de Princess.

Een nadeel van de Princess 115001 pizzamaker, is dat dit apparaat geen stenen bakplaat heeft. Ook wordt hij helaas niet zo warm als de andere beschreven pizzaovens. De pizzamaker beschikt helaas ook niet over een timer.

Bekijk de Princess 115001 Pizzamaker op Bol.com

Pluspunten
 • Goed voor 1 grote pizza
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goedkoop in aanschaf
Minpunten
 • Geen stenen bakplaat
 • Wordt niet heel warm

Trebs PizzaGusto (4 personen)

Trebs PizzaGusto 4 personen De Trebs PizzaGusto voor zes personen en die voor acht personen hebben we al behandeld, maar het bedrijf heeft ook nog eens een pizza oven voor vier personen in zijn assortiment. Heb je niet zo’n groot gezin, maar lijk het je toch leuk om een keer met een pizzarette aan de slag te gaan, dan is dit zeker een aanrader. Je kunt de Trebs PizzaGusto (4 personen) ook gebruiken voor één grote pizza.

De Trebs PizzaGusto voor vier personen is net als de grotere varianten voorzien van een prachtige terracotta koepel. Een zeer mooie toevoeging aan de PizzaGusto voor zijn kenmerkende uiterlijk, maar het heeft ook een minpunt. Het maakt de Trebs PizzaGusto tenslotte wel zeer kwetsbaar.

Een ander nadeel is dat de pizza’s niet te hoog mogen zijn, want dan passen ze niet onder de koepel. Daarnaast is het apparaat helaas ook niet makkelijk te reinigen. Een ander nadeel is dat je met de Trebs PizzaGusto geen temperatuur kunt instellen. Het apparaat kan slechts aan en uit, zonder middenweg.

Bekijk de Trebs PizzaGusto (4 personen) op Bol.com

Pluspunten
 • Gezellig met vier personen
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goede kwaliteit
Minpunten
 • Koepel hindert zicht op pizza
 • Moeilijk te reinigen
 • Temperatuur niet in te stellen

Conclusie

Een pizza oven is anno 2019 al lang niet nieuw meer, maar ze worden wel steeds populairder. Ze zijn ideaal om een pizza echt lekker knapperig te krijgen. Waar een oven vaak niet verder kan dan pakweg 220 graden, kan een pizza oven vaak tot wel 400 graden warm worden en dat heb je toch echt nodig om echt een lekkere pizza te krijgen.

Zodra je ervoor kiest om een pizza oven aan te schaffen, is het allereerst handig dat je in je hoofd hebt of je er ééntje wil voor een gezellig avondje, of dat je er alleen één nodig hebt om een grote pizza in klaar te maken. Zodra je die keuze hebt gemaakt, valt er namelijk al een groot aantal opties af. Als je graag zelf de temperatuur in wilt kunnen stellen, is dat ook iets waar je op moet letten bij de aanschaf van een pizza oven. Niet bij ieder apparaat is dit namelijk mogelijk.

Leave a Comment