Een pizza oven is tegenwoordig een populair apparaat en zeker bij feesten en partijen wordt een dergelijk apparaat graag uit de kast getrokken. Want laten we eerlijk zijn, wie houdt er nou niet van pizza. Toch is er nog niet echt veel bekend over pizza ovens en waar je op moet letten als je ervoor kiest om een oven voor pizza’s aan te schaffen.

Mocht je van plan zijn om eindelijk een pizza oven in huis te halen, doe je er goed aan om dit artikel eens goed door te nemen. In dit artikel zetten we de beste pizza ovens van 2022 op een rijtje waarbij je zelf kunt kiezen waar jouw voorkeur naar uitgaat. Welke pizza oven het beste bij jouw situatie past, kun je uiteraard alleen zelf bepalen. Maar na dit artikel weet je wel waar je op moet letten en wat de plus- en minpunten zijn van de in onze ogen beste pizzarettes in 2022 op de markt.

Wat is de beste pizza oven van 2022?

In de tabel hieronder tref je de beste pizza ovens die op dit moment aangeschaft kunnen worden. Ook kun je makkelijk de prijs terugvinden van de verschillende ovens. Onder de tabel leggen we precies de plus- en minpunten uit van deze ideale keukenhulp. Op die manier hopen we te kunnen helpen bij de keuze voor een pizza oven.

Tristar PZ-9156 Pizza Festa (6 personen)

Tristar PZ-9156Uit eigen ervaring weten we dat het best een klus is om de ideale pizza oven te kopen, maar een apparaat dat bovenaan ons lijstje staat, is de Tristar PZ-9156 Pizza Festa voor zes personen. Deze pizza oven is geschikt om tot zes personen aan de slag te gaan met het maken van je eigen pizza. Ook is het apparaat prima te gebruiken als je liever koekjes wilt maken. Een geweldige aanwinst dus voor feestjes en partijen.

De Tristar PZ-9156 Pizza Festa voor zes personen wordt geleverd met zes bakspatels en een uitsteekvorm. Deze is zelfs nog te gebruiken wanneer de pizza al volledig belegd is. Je kunt ervoor kiezen om zes kleine pizza’s te maken of direct één hele grote. Als de plaat warm is, kun je binnen no time rekenen op het proeven van je eerste eigen creatie. Erg handig aan de bakspatels is dat ze over een lang handvat beschikken. Daardoor verbrand je nooit je vingers als je jouw pizza onder het verwarmingselement wilt plaatsen.

Het schoonmaken van deze pizza oven is een fluitje van een cent. Zo beschikt hij over vaatwasbestendige onderdelen en een anti-aanbaklaag. Alhoewel de terracotta dome bovenop de Tristar PZ-9156 Pizza Festa er geweldig mooi uitziet en de pizza oven daardoor een mooi uiterlijk heeft meegekregen en razendsnel verwarmd is, is die kap niet altijd heel ideaal. Je ziet daardoor namelijk niet goed of je pizza al bijna klaar is. Een ander nadeel is dat de Pizza Festa vrij groot is en daardoor wat lastig op te ruimen.

Bekijk de Tristar PZ-9156 Pizza Festa (6 personen) Pizza Oven op Bol.com

Pluspunten
 • Gezellig met zes personen
 • Bakspatels en uitsteekvorm meegeleverd
 • Makkelijk schoon te maken
Minpunten
 • Koepel hindert zicht op pizza
 • Lastig op te bergen

G3 Ferrari Delizia

G3 Ferrari Delizia De G3 Ferrari Delizia is op zijn beurt dan weer minder geschikt voor feestjes en partijen. Alhoewel je met dit apparaat wel in razend tempo een pizza klaar hebt, kun je er maar één tegelijk bereiden. Met dit apparaat haal je echter wel een pizza oven in huis van zeer goede kwaliteit, waarbij je direct weet dat je er lange tijd pizza’s mee kunt bakken.

De G3 Ferrari Delizia zorgt ervoor dat je eigen pizza binnen no time klaar is. Binnen vijf minuten tijd is je eigen pizza klaar en dat komt omdat deze pizza oven een temperatuur van zo’n vierhonderd graden haalt. Ook kun je met de G3 Ferrari voortaan altijd rekenen op een knapperige, krokante bodem. De pizzasteen laat het vocht uit de bodem verdwijnen voor het allerbeste resultaat. Daarnaast kun je dit apparaat, als je hem op een lagere temperatuur gebruikt, ideaal inzetten als je bijvoorbeeld lasagne of taart wilt maken. Al mogen die dan natuurlijk niet al te groot zijn.

Bij de aanschaf van deze G3 Ferrari Delizia moet je er wel rekening mee houden dat de pizzasteen een diameter heeft van 31 centimeter. De pizza’s mogen dus niet te groot zijn voor het apparaat. Ook duurt het enige tijd voordat de pizza oven weer op temperatuur is als je een pizza hebt klaargemaakt. Er moet ook aardig in de buidel getast worden voor de G3 Ferrari Delizia.

Bekijk de G3 Ferrari Delizia op Bol.com

Pluspunten
 • Goed voor 1 grote pizza
 • Goede kwaliteit
 • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Hoge prijs
 • Opwarmen duurt even
 • Niet te grote pizza’s

Emerio PO-115984

Emerio PO-115984Een merk dat zich ook heeft gemengd in de markt voor pizza ovens, is Emerio. Het bedrijf heeft de PO-115984 ontwikkeld. De pizza oven is ideaal te gebruiken tijdens een avondje gezelligheid. Liefst zes mensen kunnen tegelijkertijd aan de slag met het bakken van hun eigen mini pizza. Daarbij kan iedereen natuurlijk zelf kiezen wat hij of zij qua ingrediënten toe wil voegen.

Zodra je ervoor kiest om de Pizzarette Stone van Emerio aan te schaffen, kun je niet alleen rekenen op de pizzaplaat met koepel. Meegeleverd zijn ook zes spatels waarop je jouw eigen creatie kunt voorbereiden. Doordat de Pizzarette Stone overigens over een echte pizzasteen beschikt, zorgt hij er tijdens het bakken voor dat de bodem lekker krokant wordt. Al het vocht wordt uit de bodem onttrokken. Met de Emerio Pizzarette maak je het dus niet alleen gezellig aan tafel, maar ook nog eens heel lekker.

Met de Emerio Pizzarette Stone haal je een pizza oven in huis die over een prima prijs-kwaliteitsverhouding beschikt. Een nadeel is dat de pizza oven niet over een timer beschikt waardoor je zelf de tijd in de gaten moet houden. Daarnaast is de temperatuur ook niet in te stellen. Een groot voordeel is dat de koepel niet heet wordt. Zo is hij ook prima te gebruiken met kinderen in de buurt.

Bekijk de Emerio PO-115984 op Bol.com

Pluspunten
 • Gezellig met zes personen
 • Koepel wordt niet heet
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Minpunten
 • Beschikt niet over een timer
 • Temperatuur niet in te stellen

Optima Napoli

Ferrari Napoli Cast Iron Waar ter wereld zouden ze de beste pizza ovens maken? Het zou ons niets verbazen als dat gebeurt in Italië en daarom zijn we erg blij dat we de Optima Napoli op dit lijstje kunnen laten prijken. Deze pizza oven is bedoeld voor voor één grote pizza per keer. Niet heel geschikt dus voor feestjes en partijen, maar wel ideaal als je thuis graag net zulke lekkere pizza’s wilt maken als je in restaurants kunt bestellen.

Alhoewel je met de Optima Napoli niet een heel grote pizza oven in huis haalt, zijn wij wel erg te spreken over dit apparaat. Binnen no time haalt deze pizza oven een temperatuur van bijna vierhonderd graden en dat is ideaal om in zeer korte tijd een pizza lekker goed en knapperig te krijgen. Een ander zeer groot voordeel, is dat je de pizza oven eenvoudig kunt reinigen. Een tip daarbij is om de steen zo goed als schoon te maken als hij is afgekoeld. Zodra je hem vervolgens weer opwarmt, verbrandt de rest vanzelf en is de steen weer proper. Mocht je jouw steen op een gegeven moment echt te vies vinden, dan kun je ervoor kiezen om een nieuwe steen te kopen.

Met de pizza oven is het ook mogelijk om andere gerechten te maken. Denk bijvoorbeeld aan lasagne. Een nadeel daarvan is echter wel dat het gerecht absoluut niet te hoog mag zijn. In dat geval past de oven al niet meer dicht en kun je een lekkere maaltijd dus wel vergeten. Met een diameter van de steen van 31 centimeter is de pizza oven een handig apparaat, maar hij had dus wel iets groter gemogen.

Bekijk de Optima Napoli op Bol.com

Pluspunten
 • Goed voor 1 grote pizza
 • Goede kwaliteit
 • Eenvoudig te reinigen
Minpunten
 • Pizza’s mogen niet te groot

Foresta Pizzaoven

Foresta beste pizza oven 2022Een andere favoriet in onze lijst met beste pizza ovens van 2022 is de Foresta pizzaoven. Een ideaal apparaat voor gezellige avonden. Tot zes mensen kunnen tegelijkertijd hun overheerlijke pizza klaarmaken in deze pizza oven. Natuurlijk kun je dit apparaat voor je eigen huishouden aanschaffen, maar het is ook een geweldige pizza oven om cadeau te doen (Maar natuurlijk wel alleen als je zelf mee mag eten).

Liefhebbers die graag met de hele familie aan tafel schuiven om te gaan gourmetten of fonduen, doen er zeker goed aan om eens naar een pizza oven te kijken. Zeker de Foresta Pizzaoven is een ideaal apparaat om kennis te maken met dergelijke pizzaovens. De Foresta Pizza Oven wordt geleverd met zes bakspatels en een deegnsijder en binnen zeven minuten kun je genieten van je eigen creaties. Deze pizza oven is prima te gebruiken met kinderen. Laat ze hun eigen pizza maken en ga aan de slag.

Bij de Foresta pizza oven krijg je ook meteen een recepten e-book meegeleverd. Een nadeel is dat de pizzaoven de eerste keer wat kan ruiken. Na verloop van tijd moet dit wegtrekken.

Bekijk de Foresta Pizzaoven op Bol.com

Pluspunten
 • Gezellig met zes personen
 • Bakspatels en receptenboekje meegeleverd
 • Zorgt voor gezelligheid
Minpunten
 • Kan eerste keer vies ruiken

Tristar PZ-9161 (2 personen)

Tristar PZ-9161We begonnen dit artikel met de eerste Tristar pizza-oven, maar het bedrijf heeft meerdere pizzaovens in zijn assortiment. De eerste variant was er een voor zes personen, maar je zou ook kunnen kiezen voor deze uitvoering, goed voor twee mensen die tegelijkertijd hun mini pizza klaar kunnen maken. Nu denk je misschien: Twee personen? Dat klopt. Deze pizza oven beschikt namelijk over iets unieks waarbij je je hem met andere units kunt verbinden zodat je op meerdere plekken op tafel aan de slag kunt met verschillende pizza ovens.

De Tristar PZ-9161 voor twee personen is zeer eenvoudig in elkaar te zetten. Waar je wel altijd even rekening mee moet houden, is dat het altijd even duurt voordat de oven goed is opgewarmd. Daardoor duren de eerste pizzaatjes altijd even wat langer dan de pizza’s die later volgen. Maar door de hoge temperatuur die de pizzaoven kan behalen, zijn ze uiteindelijk binnen zo’n tien minuten klaar.

Het concept van de verschillende units is een leuk idee, maar dat betekent ook meteen dat deze pizza ovens allesbehalve goedkoop zijn. Daarnaast had het snoer wat langer mogen zijn. Door het formaat van de pizza-oven is hij, in tegenstelling tot een aantal andere opties, wel makkelijk op te ruimen. Darnaast krijg je pizzascheppen en uitsteekvorm meegeleverd.

Bekijk de Tristar PZ-9161 op Bol.com

Pluspunten
 • Uit te breiden tot acht personen
 • Pizzascheppen en uitsteekvorm meegeleverd
 • Goede kwaliteit
Minpunten
 • Kort aansluitsnoer
 • Geen goedkope optie

Emerio PO-116124.1

Emerio PO-116124.1In navolging van de vorige Emerio pizzaoven, is er ook de Emerio PO-116124.1. Deze pizza oven is geschikt om met in totaal acht personen tegelijkertijd aan de slag te gaan. Hiervoor beschikt de pizza oven over twee verdiepingen. Op beide verdiepingen kun je minipizza’s kwijt die je zelf gecreëerd hebt.

De Emerio PO-116124.1 pizzarette heeft een vermogen van 1.500 Watt en een maximale temperatuur van zo’n 250 graden. Daarmee kun je al binnen zeven minuten genieten van je heerlijke pizza’s. Wie deze pizza oven aanschaft, krijgt ook meteen een handige deeguitsteker meegeleverd om de perfecte maat pizza’s te hebben.

Een nadeel van deze pizza oven is dat hij niet heel makkelijk schoon te maken is. Een ander nadeel is dat de pizza’s op de bovenste verdieping warmer worden dan op de onderste verdieping. Daardoor zijn de pizza’s boven sneller klaar dan beneden en dat is natuurlijk niet heel gezellig als je samen aan tafel zit.

Bekijk de Emerio PO-116124.1 op Bol.com

Pluspunten
 • Gezellig met acht personen
 • Pizzadeeg uitsteker meegeleverd
 • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Niet makkelijk schoon te maken
 • Pizza’s boven zijn sneller klaar dan beneden

Tristar Pizzamaker PZ-2881

Tristar PZ-2881Een pizza oven die geschikt is voor één persoon? Dat is de Tristar Pizzamaker PZ-2881. Deze pizza oven is bedoeld voor één grote pizza en is daardoor minder geschikt om uitgebreid op tafel te zetten. Met deze pizza oven is jouw pizza binnen no time klaar en kun je rekenen op een lekkere bodem. Met de pizza oven maak je in een handomdraai een heerlijke pizza.

Ideaal aan deze Tristar pizza maker is dat hij eenvoudig in gebruik is. Zet hem aan, stel de juiste temperatuur in, wacht tot het indicatielampje brandt en stop de pizza erin. Binnen no time geniet jij van een heerlijke pizza. Daarnaast is de oven voorzien van een anti-aanbaklaag, waardoor je hem na afloop binnen no time schoon krijgt.

Een nadeeltje waar wij tegenaan liepen met de Tristar Pizzamaker PZ-2881 is dat er geen timer aanwezig is. Hierdoor moet je zelf in de gaten houden of jouw pizza al klaar is, anders kan het maar zo zijn dat hij verbrand is zodra je eraan wilt beginnen. Daarnaast zul je het apparaat steeds moeten openen om te kijken of de pizza klaar is.

Bekijk de Tristar Pizzamaker PZ-2881 op Bol.com

Pluspunten
 • Goed voor 1 grote pizza
 • Betaalbare pizzamaker
 • Eenvoudig te reinigen
Minpunten
 • Geen timer aanwezig
 • Pizza oven moet open om te zien of pizza klaar is

Princess 115001 Pizzamaker

Princess 115-001 Pizzamaker De goedkoopste pizza oven in dit artikel, is ongetwijfeld de Princess 115001. Het apparaat is dan ook niet echt bedoeld om gezellig met de hele familie omheen te gaan zitten. Deze pizza oven is enkel en alleen bedoeld voor één pizza per keer, maar dat deert het plezier zeker niet.

De Princess 115001 is een rood apparaat dat over twee verwarmingselementen beschikt. Om te voorkomen dat alle ingrediënten vast blijven plakken aan de bakplaat, is er ook gebruik gemaakt van een anti-aanbaklaag. Buiten dat je de Princess Pizzamaker kunt gebruiken om pizza’s mee te maken, kun je ook heel andere gerechten klaarmaken. Die mogen echter niet te hoog zijn, want dan passen ze niet meer in de Princess.

Een nadeel van de Princess 115001 pizzamaker, is dat dit apparaat geen stenen bakplaat heeft. Ook wordt hij helaas niet zo warm als de andere beschreven pizzaovens. De pizzamaker beschikt helaas ook niet over een timer.

Bekijk de Princess 115001 Pizzamaker op Bol.com

Pluspunten
 • Goed voor 1 grote pizza
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goedkoop in aanschaf
Minpunten
 • Geen stenen bakplaat
 • Wordt niet heel warm

Tristar PZ-9154 (4 personen)

Tristar PZ-9154De Tristar PZ-9154 voor zes personen en die voor twee personen hebben we al behandeld, maar het bedrijf heeft ook nog eens een pizza oven voor vier personen in zijn assortiment. Heb je niet zo’n groot gezin, maar lijk het je toch leuk om een keer met een pizzarette aan de slag te gaan, dan is dit zeker een aanrader. Je kunt de Tristar PZ-9154 (4 personen) ook gebruiken voor één grote pizza.

De Tristar PZ-9154 voor vier personen is net als de grotere varianten voorzien van een prachtige terracotta dome. Een zeer mooie toevoeging aan de pizza oven voor zijn kenmerkende uiterlijk, maar het heeft ook een minpunt. Het maakt de Tristar PZ-9154 pizza oven tenslotte wel zeer kwetsbaar.

Een ander nadeel is dat je met de Tristar geen temperatuur kunt instellen. Het apparaat kan slechts aan en uit, zonder middenweg. Daarnaast beschikt de pizza oven ook niet over een timer.

Bekijk de Tristar PZ-9154 (4 personen) op Bol.com

Pluspunten
 • Gezellig met vier personen
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goede kwaliteit
Minpunten
 • Koepel hindert zicht op pizza
 • Temperatuur niet in te stellen

Conclusie

Een pizza oven is anno 2022 al lang niet nieuw meer, maar ze worden wel steeds populairder. Ze zijn ideaal om een pizza echt lekker knapperig te krijgen. Waar een oven vaak niet verder kan dan pakweg 220 graden, kan een pizza oven vaak tot wel 400 graden warm worden en dat heb je toch echt nodig om echt een lekkere pizza te krijgen.

Zodra je ervoor kiest om een pizza oven aan te schaffen, is het allereerst handig dat je in je hoofd hebt of je er ééntje wil voor een gezellig avondje, of dat je er alleen één nodig hebt om een grote pizza in klaar te maken. Zodra je die keuze hebt gemaakt, valt er namelijk al een groot aantal opties af. Als je graag zelf de temperatuur in wilt kunnen stellen, is dat ook iets waar je op moet letten bij de aanschaf van een pizza oven. Niet bij ieder apparaat is dit namelijk mogelijk.

Leave a Comment