Wat zijn de beste robotstofzuigers van 2019? Natuurlijk kun je er nog altijd voor kiezen om jouw huis zelf te stofzuigen, maar tegenwoordig is dat geen must meer. Zeker wanneer je huisdieren of kinderen hebt, kan een robotstofzuiger de ideale huishoudhulp zijn. De meeste robotstofzuigers kun je zelfs zo programmeren dat ze aan het werk gaan als je zelf niet thuis bent, waardoor je geen eens last meer hebt van het geluid dat stofzuigers maken.

Toch is het wel handig om rekening te houden met een aantal dingen. Zo zijn niet alle robotstofzuigers bijvoorbeeld geschikt om dierenharen makkelijk op te zuigen. In dit artikel vertellen we je wat de beste robotstofzuigers zijn en wat de plus- en minpunten van deze stofzuigers zijn.

De beste robotstofzuigers van 2019

Robotstofzuigers zijn er in veel verschillende soorten en maten te vinden. Ook de prijzen van de robotstofzuigers lopen flink uiteen. Wanneer je op zoek bent naar een robotstofzuiger die goed bij jou past, is het belangrijk om te weten wat je eisen zijn. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je de robotstofzuiger via je smartphone kunt bedienen, dan doe je er goed aan daar rekening mee te houden in je zoektocht naar een geschikte stofzuiger. Ook zijn niet alle robotstofzuigers geschikt voor dierenharen en passen ze niet altijd onder je meubels. In dit artikel vertellen we je wat de 10 beste robotstofzuigers van 2019 zijn en wat de plus- en minpunten zijn.

iRobot Roomba 960

iRobot Roomba 960 robotstofzuigerDe iRobot Roomba 960 is een van de duurdere robotstofzuigers die momenteel op de markt is, maar is ook direct een van de stofzuigers met de meeste functies. De iRobot Roomba 960 is voorzien van een prachtig design. Nog belangrijker zijn echter de functies waarover deze robotstofzuiger beschikt. De Roomba 960 is te bedienen met een app. Via deze applicatie kun je echter ook precies zien wanneer er gestofzuigd is, hoelang dat geduurd heeft en hoelang de stofzuiger vervolgens moest opladen. In de app kun je ook zien hoe de vloer in kaart is gebracht.

Dat in kaart brengen van een vloer kan de iRobot Roomba 960 als één van de beste doordat hij beschikt over meerdere camera’s. Deze zorgen ervoor dat de ruimte gedetailleerd wordt gescand om voor iedere ruimte het beste schoonmaakplan te kunnen maken. De robotstofzuiger weet daarbij ook waar veel vuil aanwezig is en de Roomba zal op die plek dan ook extra werk leveren om alles weer schoon te krijgen. Huisdieren in huis? Ook de dierenharen zijn voor de Roomba 960 geen enkel probleem om op te zuigen. Daarbij heeft de robotstofzuiger een gebruiksduur van 75 minuten en mocht hij in die tijd de klus in jouw huis niet geklaard hebben, dan gaat hij zelf terug naar zijn oplaadstation en gaat hij weer verder met waar hij gebleven was zodra hij weer is opgeladen.

De Roomba 960 is daarnaast ook in veel gevallen in staat om het tapijt op te gaan. Een nadeel is dat hij wel nog aardig wat lawaai maakt. Daar hoef je echter niet per se last van te hebben, door de robotstofzuiger gewoon op afstand aan te zetten als je niet thuis bent. Een ander nadeel is dat de Roomba 960 door zijn ronde design niet de hoeken helemaal kan stofzuigen.

Bekijk de iRobot Roomba 960 op Bol.com

Pluspunten
 • Werkt via app
 • Praktisch schoonmaakplan
 • Geschikt voor dierenharen
Minpunten
 • Aardig wat geluid
 • Niet in de hoeken
 • Prijzig

Eufy Robovac 11

Eufy Robovac 11In een totaal andere prijsklasse dan de hierboven genoemde Roomba 960, vinden we de Eufy Robovac 11 terug. Deze robotstofzuiger is een prima hulp in je huishouden, maar is minder slim dan de hierboven genoemde stofzuiger. Zo is deze stofzuiger niet te bedienen door middel van een app en gaat hij niet automatisch door met schoonmaken zodra de accu weer is opgeladen.

Desondanks is de Eufy Robovac 11 een ideale robotstofzuiger. Deze goedkopere robotstofzuiger is uitermate geschikt om dierenharen op te zuigen en beschikt over een HEPA filter waardoor ook mensen met een stofallergie geen klachten krijgen zodra de robotstofzuiger zijn werk doet. Daarnaast krijg je met de Eufy Robovac 11 een afstandsbediening meegeleverd. Met deze afstandsbediening kun je de robotstofzuiger instellen, maar kun je hem bijvoorbeeld ook naar de plekken sturen die extra aandacht nodig hebben.

Ook kun je de timer van tevoren instellen, zodat de stofzuiger aan de slag gaat wanneer jij dat wil. De Robovac 11 gaat met zijn hoogte van 7,8 centimeter ook onder de meeste meubels door. Zodra de accu van de stofzuiger leeg is, keert hij zelf terug naar zijn dock om weer op te laden. Een nadeel is dat de robotstofzuiger niet zo goed in de hoeken kan komen door zijn ronde design. Voor zijn prijs is deze robotstofzuiger echter zeker één om in overweging te nemen.

Bekijk de Eufy Robovac 11 op Bol.com

Pluspunten
 • Afstandsbediening meegeleverd
 • Aantrekkelijke prijs
 • Geschikt voor dierenharen
Minpunten
 • Niet te bedienen via app
 • Niet in de hoeken
 • Gaat na opladen niet automatisch verder

Blaupunkt Bluebot XSMART

Blaupunkt Bluebot XSMARTBlaupunkt heeft met zijn Bluebot Xsmart robotstofzuiger één van de goedkoopste robotstofzuigers in deze lijst gemaakt die ook via een app te besturen is. Dat is echter nog niet alles. Deze stofzuiger kan naast het opruimen van je stof ook nog eens dweilen. Zo haal je dus een twee-in-één huishoudhulp in huis. De Blaupunkt is dan ook een ideale huisgenoot als je bijvoorbeeld huisdieren hebt.

De Blaupunkt stofzuiger is daarnaast ook nog eens met een app te bedienen. Zo kun je hele schoonmaakschema’s creëren voor de stofzuiger en hem zijn werk laten doen op momenten dat je zelf bijvoorbeeld niet thuis bent. Daarnaast houd je via de app eenvoudig bij hoe het schoonmaken ervoor staat. Een ander voordeel is dat deze robotstofzuiger wordt geleverd met twee zuigmonden. Heb je huisdieren in huis of een tapijt liggen? Kies dan voor de zuigmond met ronddraaiende borstels.

De Blaupunkt Bluebot XSMART heeft ook een paar nadelen. Zo is de opvangbak niet zo goed en moet deze eigenlijk iedere stofzuigbeurt wel vervangen worden in het geval je huisdieren in huis hebt. Ook lukt het de stofzuiger vanwege zijn ronde design niet zo goed om in de hoeken te komen. Dat geldt voor zowel het stofzuigen als het dweilen.

Bekijk de Blaupunkt Bluebot XSMART op Bol.com

Pluspunten
 • Bedienen via app
 • Kan ook dweilen
 • Geschikt voor dierenharen
Minpunten
 • Opvangbak vaak legen
 • Niet in de hoeken
 • Gaat na opladen niet automatisch verder

Neato Botvac D7

Neato Botvac D7Deze Neato Botvac D7 is verreweg de duurste robotstofzuiger in dit lijstje, maar mocht in onze ogen zeker niet ontbreken in een lijst waarin de 10 beste robotstofzuigers van dit moment worden opgesomd. De Neato Botvac D7 is werkelijk van alle gemakken voorzien. Ideaal aan deze stofzuiger is dat hij ook met een app te bedienen is en dat je in die app zelfs virtuele muren kunt plaatsen om aan te geven dat de stofzuiger daar niet hoeft te komen.

De Neato Botvac D7 is een robotstofzuiger in de duurdere prijsklasse, maar dat zie je ook wel terug aan het apparaat. De stofzuiger heeft een luxe vormgeving en is dus ook voorzien van Wi-Fi, waardoor je hem van afstand kunt instellen. Via die app kun je ook aangeven welke ruimtes de robotstofzuiger schoon moet maken en kun je volgen hoe hij zijn werk tot op heden heeft gedaan. De Neato is ook prima geschikt voor huishoudens met huisdieren. Door de ronddraaiende borstels heeft deze stofzuiger geen problemen met dierenharen. Daarnaast worden de hoeken van de kamers door deze robotstofzuiger ook niet overgeslagen. Ook heeft hij als groot voordeel dat hij zelf terug gaat naar zijn docking-station wanneer hij leeg is en weer verder gaat zodra hij weer is opgeladen.

Een nadeel van de Neato Botvac D7 is dat hij niet makkelijk onder alle meubels door kan. Met zijn hoogte van 10 centimeter doe je er dan ook goed aan om te kijken of jouw meubels hier niet te laag voor zijn. Een ander nadeel is dat de app maar één map kan onthouden. Onhandig als je de stofzuiger voor zowel de beneden- als bovenverdieping wilt gebruiken.

Bekijk de Neato Botvac D7 op Bol.com

Pluspunten
 • Bedienen via app
 • Virtuele muren plaatsen
 • Geschikt voor dierenharen
Minpunten
 • Past niet onder lage meubels
 • Kan maar één map onthouden
 • Prijzig

Dirt Devil M611

Dirt Devil M611De Dirt Devil M611 is één van de goedkoopste robotstofzuigers in deze lijst. Wonderen moet je er dan ook niet van verwachten, maar deze stofzuiger doet wel waarvoor hij bedoeld is. Ben je op zoek naar een goedkope en toch handige huishoudhulp wat betreft het stofzuigen? Dan is de Dirt Devil M611 zeker te overwegen.

De Dirt Devil M611 gaat aan de slag wanneer jij dat wil. Je kunt de timer gebruiken om vooraf alvast in te stellen wanneer de robotstofzuiger zijn ronde moet gaan doen. Daarnaast is deze stofzuiger ook nog eens voorzien van vier verschillende schoonmaakmodussen, zodat je altijd de modus vindt die het best bij jou past. Als de robotstofzuiger volledig is opgeladen, kan hij zo’n 60 minuten stofzuigen. Wanneer hij weer leeg is, gaat hij zelf terug naar zijn dock.

Door zijn ronde design heeft de Dirt Devil M611 wel wat moeite om ook de hoeken goed te reinigen, maar door de ronddraaiende borstels doet hij daarin wel zijn best. Een groot nadeel is dat deze robotstofzuiger niet werkt op tapijt. Met een hoogte van 5,5 centimeter gaat hij wel makkelijk onder de meeste meubels door.

Bekijk de Dirt Devil M611 op Bol.com

Pluspunten
 • Vier schoonmaakmodussen
 • Gaat zelf terug naar zijn dock
 • Geschikt voor dierenharen
Minpunten
 • Kan niet op tapijt
 • Geen gebiedsafbakening
 • Niet volledig in de hoeken

iRobot Roomba e5

Dat iRobot al aardig wat Robotstofzuigers op de markt heeft gebracht, is een groot pluspunt. Het bedrijf zorgt er dan ook voor dat nieuwere robotstofzuigers steeds net weer wat beter zijn. Dat geldt ook voor de iRobot Roomba e5, de opvolgers van de Roomba 800-serie. Deze robotstofzuiger is door middel van een app van afstand te bedienen. Zo kun je er ook voor zorgen dat de robotstofzuiger voortaan zijn werk doet op het moment dat je zelf niet eens thuis bent.

Heb je huisdieren in huis rondlopen? Ook dan kun je deze iRobot Roomba e5 zeker in overweging nemen. De stofzuiger kent geen enkel probleem met dierenharen. Daarnaast beschikt deze robotstofzuiger over een vuildetectiesysteem. Daarmee kan de stofzuiger zelf zien welke oppervlakten extra vies zijn en besteedt hij daar automatisch extra aandacht aan. Bij deze stofzuiger krijg je ook een virtuele muur meegeleverd. Plaats deze op een plek waar je de robotstofzuiger liever niet ziet komen en hij vermijdt voortaan die plek.

Een nadeel aan de Roomba e5 is dat de opvangbak niet heel groot is. Zeker als je huisdieren in huis hebt lopen, doe je er dan ook goed aan om deze bak na iedere stofzuigbeurt even te legen. Ook maakt de robotstofzuiger nog aardig wat geluid. Door zijn ronde design heeft de Roomba e5 soms ook nog wel wat moeite met de hoeken, al lost hij dit wel aardig op met zijn ronddraaiende borstels.

Bekijk de iRobot Roomba e5 op Bol.com

Pluspunten
 • Bediening via app
 • Vuildetectiesysteem
 • Geschikt voor dierenharen
Minpunten
 • Vaak opbangbak legen
 • Aardig wat geluid
 • Niet volledig in de hoeken

LG VR9624PR Hom-Bot

LG VR9624 Hom-BotDe LG VR9624PR Hom-Bot is een robotstofzuiger die wel opvalt in je huis. Deze roodkleurige robotstofzuiger heeft niet alleen een leuk uiterlijk, maar is ook prima in staat om je een handje te helpen in het huishouden. Alhoewel de LG VR9624PR niet via een app te bedienen is, heeft hij toch een aantal interessante opties.

De LG VR9624PR Hom-Bot heeft een vierkant design meegekregen. Daardoor heeft deze stofzuiger ook geen moeite om de hoeken te reinigen en langs de plinten te gaan. Daarnaast is deze robotstofzuiger ook uitermate geschikt voor huishoudens met huisdieren. Ook met het stofzuigen van het tapijt heeft deze stofzuiger geen probleem.

Een nadeel is natuurlijk dat de robotstofzuiger niet van afstand is te bedienen. Als de stofzuiger leeg is, rijdt hij zelf weer terug naar zijn laadstation. Een nadeel is dat hij daarna niet uit zichzelf weer verdergaat waar hij gebleven was. Gebiedsafbakening is met deze stofzuiger niet mogelijk, ook is er geen vuildetectiesysteem.

Bekijk de LG VR9624PR Hom-Bot op Coolblue.nl

Pluspunten
 • Mooi design
 • Ook in de hoeken
 • Geschikt voor dierenharen
Minpunten
 • Niet bedienen via app
 • Geen gebiedsafbakening
 • Geen vuildetectiesysteem

iRobot Roomba 605

iRobot Roomba 605 robotstofzuigerDe iRobot Roomba 605 is één van de goedkopere robotstofzuigers in het assortiment van iRobot. Je hoeft van deze stofzuiger dan ook niet te verwachten dat je hem van afstand kunt bedienen of dat je een timer kunt instellen, maar daarbuiten doet de stofzuiger wel gewoon wat hem verwacht wordt. Het is dan ook een basis robotstofzuiger, maar wel één van kwaliteit.

De iRobot Roomba 605 is een prima robotstofzuiger. De robotstofzuiger is voorzien van ronddraaiende borstels en deze zorgen ervoor dat ook dierenharen geen enkel probleem zijn. Ook is er een vuildetectiesysteem aanwezig waardoor deze robotstofzuiger ziet waar de vloer extra vies is, zodat hij aan die plek meer aandacht kan besteden. Zodra de accu van de robotstofzuiger leeg is, rijdt de Roomba 605 ook automatisch terug naar zijn laadstation om weer op te halen. Hij gaat daarna niet automatisch weer verder met schoonmaken waar hij gebleven was.

De iRobot Roomba 605 is dan ook een ideale robotstofzuiger als je een stofzuiger zoekt zonder al te veel poespas. Als je het niet erg vindt dat de stofzuiger geen timer heeft en niet via afstand te bedienen is, dan is de iRobot Roomba 605 zeker het overwegen waard. Door zijn ronde design heeft de Roomba 605 wel moeite om in de hoeken te komen, al nemen de ronddraaiende borstels dit probleem wel een beetje weg.

Bekijk de iRobot Roomba 605 op Bol.com

Pluspunten
 • Goedkope robotstofzuiger
 • Vuildetectiesysteem
 • Geschikt voor dierenharen
Minpunten
 • Niet bedienen via app
 • Geen timer aanwezig
 • Niet makkelijk in de hoeken

Blaupunkt Bluebot XEasy

Blaupunkt Bluebot XEasyNet als de eerdergenoemde robotstofzuiger van Blaupunkt, is ook deze Blaupunkt Bluebot XEasy te bedienen via een app. In tegenstelling tot de XSmart van het merk, is deze stofzuiger echter nog een stukje goedkoper. De XSmart is het best te omschrijven als een basis robotstofzuiger, maar wel één die ook nog eens is voorzien van bediening via app.

De Blaupunkt Bluebot XSmart is te bedienen via een handige app. Niet alleen kun je daarbij aangeven dat de robot van start moet gaan, moet pauzeren of weer moet opladen, ook kun je in de app een schoonmaakschema voor de hele week instellen. Zo doet de robotstofzuiger voortaan dus gewoon zijn werk als jij zelf niet eens in de buurt bent. Deze robotstofzuiger kent daarnaast ook geen problemen met dierenharen.

Een klein nadeel is dat hij willekeurig door de kamer rijdt, daardoor kan het zijn dat hij soms wat plekken in huis overslaat. Gelukkig kun je de robotstofzuiger door middel van de app ook naar bepaalde plekken toesturen. Zo los je het makkelijk op als de stofzuiger iets vergeten is. Een ander nadeel is dat de robotstofzuiger door zijn ronde vorm wel moeite kan hebben met stofzuigen in de hoeken. Door zijn ronddraaiende borstels haalt hij dit probleem echter wel een beetje weg.

Bekijk de Blaupunkt Bluebot XEasy op Coolblue.nl

Pluspunten
 • Goedkope robotstofzuiger
 • Bedienen via app
 • Schoonmaakschema voor hele week
Minpunten
 • Rijdt willekeurig rond
 • Niet goed in de hoeken

AEG RX9-1-SGM

AEG RX9-1-SGMDe AEG RX9-1-SGM is de laatste robotstofzuiger in deze lijst. Deze robotstofzuiger is voorzien van een uniek design. Waar we bij robotstofzuigers vaak ronde exemplaren tegenkomen, heeft AEG het duidelijk anders aangepakt. Een groot voordeel hieraan is dat de robotstofzuiger ook in de hoeken prima zijn werk kan doen.

Deze robotstofzuiger van AEG is daarnaast ook te bedienen via een app. Zo kun je de robotstofzuiger ook op pad sturen op het moment dat je zelf niet eens thuis bent. Ook wanneer deze robotstofzuiger op de tweede etage staat, hoef je niet bang te zijn als je niet thuis bent. Het apparaat herkent een trap en zal hier niet vanaf vallen. De AEG RX9-1-SGM is ook prima geschikt om dierenharen op te zuigen. Ook keert de stofzuiger terug naar de plek waar hij gebleven was als hij tussentijds moest stoppen om op te laden.

Een nadeel is dat de AEG RX9-1-SGM aan de duurdere kant is. Daarvoor haal je echter wel een robotstofzuiger van hoge kwaliteit in huis. Zo slaat deze robotstofzuiger ook tapijt niet over. Al is het bij hoogpolig tapijt wel van belang dat je de zijborstel verwijdert. Ook maakt hij met 75 decibel nog aardig wat geluid.

Bekijk de AEG RX9-1-SGM op Bol.com

Pluspunten
 • Bedienen via app
 • Gaat verder na opladen
 • Geschikt voor dierenharen
Minpunten
 • Zijborstels eerst verwijderen bij hoogpolig tapijt
 • Maakt met 75dB nog aardig wat geluid
 • Prijzig

Leave a Comment