Gourmetstellen zijn tegenwoordig in veel verschillende varianten te koop, maar wat zijn nou de 10 beste gourmetstellen van dit moment? Het is handig om bij de aanschaf van een gourmetstel vooral rekening te houden met waar je zelf naar op zoek bent. Vind je het belangrijk dat de plaat twee verdiepingen heeft, vind je het belangrijk dat de temperatuur ingesteld kan worden of vind je het belangrijk dat hij vaatwasmachinebestendig is? Het zijn allemaal dingen waar je rekening mee kunt houden wanneer je zoekt naar een gourmetstel.

Met de feestdagen in het vooruitzicht, neemt de kans dat het gourmetstel uit de kast wordt getrokken ook weer flink toe. De hedendaagse gourmetstellen hebben echter aardig wat extra mogelijkheden ten opzichte van veel oudere modellen. In dit artikel kijken we naar de beste gourmetstellen van dit moment en benoemen we uitgebreid de plus- en minpunten.

De 10 beste gourmetstellen van 2019

In de zoektocht naar een gourmetstel is het handig om van tevoren alvast rekening te houden met een aantal eisen die je hebt. Zo doe je er goed aan om van tevoren alvast te bepalen voor hoeveel mensen je een gourmetstel zoekt. Ook is het goed om alvast in je hoofd te hebben of het belangrijk is dat het gourmetstel ook over een reclatte-plek beschikt. Daarnaast heb je ook nog keuze uit wel en niet vaatwasmachinebestendig en wel of geen instelbare temperatuur.

Princess Teppanyaki Party 162840

Princess Teppanyaki Party 162840De Princess Teppanyaki Party 162840 is het eerste gourmetstel in deze lijst. Princess staat bekend als een merk dat vaak producten voor een nette prijs op de markt brengt, maar waarbij kwaliteit ook nog altijd belangrijk is. Deze goed betaalbare gourmetplaat is daar een goed voorbeeld van en is geschikt om met acht mensen tegelijkertijd te gebruiken.

De Princess 162840 Teppanyaki Party is een uiterst handig gourmetstel. Niet alleen is hij handig omdat je er met wel acht mensen tegelijkertijd gebruik van kunt maken, hij is ook zo handig omdat hij zo veelzijdig is. Je kunt er zelf voor kiezen of je hem gebruikt als tafelgrill, gourmet of raclette. De gourmetset beschikt zelfs over een omkeerbare bakplaat waarbij één kant vlak is en de andere kant geribbeld.

De steengrillplaat bij dit gourmetstel is ook nog eens voorzien van een anti-aanbaklaag en met een regelbare thermostaat stel je zelf de juiste temperatuur in. Een nadeel aan deze gourmetset is dat hij door zijn formaat wel lastig op te bergen is.

Bekijk de Princess Teppanyaki Party 162840 op Bol.com

Pluspunten
 • Voor acht personen
 • Temperatuur zelf instellen
 • Multifunctioneel
Minpunten
 • Lastig op te bergen

Tefal Inox RE4588

Tefal Inox RE4588Tefal heeft aardig wat keus in zijn assortiment als het gaat om gourmetstellen. Deze Inox RE4588 is er echter zeker wel één om over na te denken. Zeker wanneer je een groot gezelschap verwacht, is deze gourmetset van Tefal een ideale oplossing. Met plek voor liefst tien pannetjes kun je met tien personen tegelijk tafelen.

De Tefal Inox RE4588 is één van de meest populaire gourmetstellen van dit moment en dat is natuurlijk niet zonder reden. Met dit gourmetstel heb je twee etages: de onderste voor de pannetjes en de bovenste verdieping is de bakplaat. Zowel deze bakplaat als de pannetjes zijn voorzien van een antiaanbaklaag. Hierdoor is het schoonmaken ervan uiterst eenvoudig. Het gourmetstel beschikt daarnaast ook over een Thermo-Spot waaraan je kunt zien wanneer de Tefal klaar is om gebruikt te worden.

Een nadeel is wel dat de bakplaat niet heel breed is. Alhoewel er voor tien personen plek is wat betreft pannetjes, is er op de bakplaat eerder ruimte voor zes tot acht personen. Daarnaast beschikt deze Tefal ook niet over een regelbare thermostaat, waardoor je niet zelf de temperatuur kunt instellen.

Bekijk de Tefal Inox RE4588 op Bol.com

Pluspunten
 • Voor tien personen
 • Antiaanbaklaag op plaat en pannetjes
 • Thermo-Spot
Minpunten
 • Bakplaat niet voor tien personen
 • Geen regelbare thermostaat

Tristar RA-2995

Tristar RA-2995De Tristar RA-2995 is een gourmetset die geschikt is om met acht mensen tegelijkertijd te gebruiken. Niet voor niets werd dit gourmetstel in december 2016 in de AD Gourmettest verkozen tot de absolute nummer één. Ben je dan ook op zoek naar een goed gourmetstel, dan is deze er zeker één om in je achterhoofd te houden.

De Tristar RA-2995 is een veelzijdig apparaat. Natuurlijk kun je hem gebruiken om te gourmetten, maar je kunt er ook voor kiezen om ermee te grillen of te bakken. De grillplaat heeft namelijk een geribbelde kant en een vlakke kant. Zo kies je zelf of je liever voor bakken of grillen gaat. De pannetjes kun je daarnaast ideaal gebruiken om bijvoorbeeld groenten in te bakken of pannenkoekjes in te maken. Bij deze Tristar kun je ook zelf de temperatuur bepalen. De plaat is daarnaast voorzien van anti-aanbaklaag, waardoor schoonmaken een fluitje van een cent is.

Een nadeel van deze Tristar RA-2995 is dat hij wel even de tijd nodig heeft om warm te worden. Hier kun je natuurlijk zelf prima op inspelen door hem alvast iets eerder aan te zetten.

Bekijk de Tristar RA-2995 op Bol.com

Pluspunten
 • Voor acht personen
 • Antiaanbaklaag
 • Grillen, bakken, gourmetten
Minpunten
 • Opwarmen duurt even

Princess 162910

Princess 162910 gourmetsetPrincess doet het vaak goed op gebied van keukenapparatuur en dat geldt ook weer voor de Princess 162910. Dit gourmetstel is niet alleen uiterst handig apparaat van goede kwaliteit, maar heeft ook nog eens een mooi design mee gekregen. Princess heeft zelfs nagedacht over een veilige plek om de warme pannetjes neer te kunnen zetten. Ideaal natuurlijk als je bijvoorbeeld met kinderen aan het gourmetten bent.

De Princess 162910 is door acht personen tegelijkertijd te gebruiken. De gourmetset is multifunctioneel. Zo kun je de onderste laag gebruiken voor de pannetjes, terwijl de bovenste laag geschikt is voor het bakken en grillen van bijvoorbeeld vlees en vis. Zo is er één geribbelde plaat en één gladde plaat. De pannetjes en de platen zijn daarnaast ook voorzien van een antiaanbaklaag, waardoor schoonmaken uiterst eenvoudig is.

Een nadeel is dat je de pannetjes beter niet in de vaatwasmachine doet. Het bamboe handvat blijft namelijk het mooist als je hem gewoon met de hand afwast. Een ander nadeel is dat er maar één warmte-element aanwezig is die gebruikt wordt voor zowel de bovenste verdieping als de verdieping voor de pannetjes. Dit gourmetstel is overigens ook te koop in een uitvoering voor 4 personen, voor als je met een kleiner gezelschap wil gourmetten.

Bekijk de Princess 162910 op Bol.com

Pluspunten
 • Voor acht personen
 • Antiaanbaklaag
 • Grillen, bakken, gourmetten
Minpunten
 • Niet in de vaatwasmachine
 • 1 Warmte-element voor boven en onder

Tefal WokParty Duo PY5828

Tefal Wokparty Duo PY5828

Deze Tefal WokParty Duo mag in onze ogen zeker niet ontbreken in deze lijst met de beste gourmetstellen. Dit gourmetstel is multifunctioneel te gebruiken. Zo kun je ervoor kiezen om jouw eten klaar te maken in de pannetjes, maar kun je ook gebruik maken van bijvoorbeeld de pannenkoeken bakvorm om lekkere pannenkoekjes te bakken.

De Tefal WokParty Duo is een gourmetset waarbij je na afloop geen moeite hebt om hem schoon te krijgen. De Tefal is voorzien van een anti-aanbaklaag, waardoor je na afloop niet uren staat te poetsen voordat de pannenkoekresten van de plaat verdwenen zijn. Daarnaast is er een Thermo-Spot aanwezig die rood gaat branden zodra de juiste temperatuur is bereikt. In totaal kunnen zes mensen tegelijkertijd gebruik maken van de gourmetset.

Een nadeel is dat je niet exact kunt instellen hoe warm het apparaat moet worden. Daarnaast is de Tefal WokParty Duo iets minder uitgebreid dan de eerdergenoemde gourmetstellen.

Bekijk de Tefal Wokparty Duo PY5828 op Bol.com

Pluspunten
 • Voor zes personen
 • Antiaanbaklaag
 • Pannenkoeken bakvorm
Minpunten
 • Temperatuur niet goed in te stellen
 • Minder uitgebreid dan eerdergenoemde gourmetstellen

Princess 162700

Princess 162700 Oval Gourmetstel

De Princess 162700 is een ideaal gourmetstel voor wie wil gourmetten met kinderen. Dit gourmetstel is geschikt voor in totaal acht personen en biedt naast de mogelijkheid om vlees, vis en groenten te bakken ook plek voor pannenkoeken. Dit multifunctionele apparaat is dan ook niet alleen een gourmetstel, maar tegelijkertijd ook een raclette en crêpemaker. Of je nu gaat voor vis, vlees, pannenkoeken, groenten of omeletjes: met de Princess 162700 is het allemaal mogelijk.

Door zijn veelzijdigheid is de Princess 162700 een echte aanrader. Op deze plaat is voor ieder wat wils te bereiden en daarnaast heb je ook nooit problemen met het schoonmaken van dit gourmetstel. Zowel de plaat als de pannetjes zijn namelijk voorzien van een antiaanbaklaag en de losse onderdelen kunnen zelfs gewoon in de vaatwasser.

Een groot voordeel aan de Princess 162700 is dat de makers gekozen hebben voor een ovaal ontwerp, waardoor je van alle kanten van de tafel goed bij het gourmetstel kunt komen. Een nadeel is dat de het apparaat door zijn formaat lastig op te bergen is. Daarnaast duurt het wat langer voordat voedsel in de pannetjes klaar is.

Bekijk de Princess 162700 op Bol.com

Pluspunten
 • Voor acht personen
 • Antiaanbaklaag
 • Gourmetstel, raclette en crêpemaker
Minpunten
 • Lastig op te bergen
 • Voedsel in pannetjes duurt langer

Trebs 99322

Trebs 99322 Gourmet Fondue

Houd je naast gourmetten ook erg van fonduen? In dat geval is de Trebs 99322 de ideale oplossing voor jou. Dit gourmetstel heeft tevens een plek voor een fonduepan en is dan ook multifunctioneel te gebruiken. Of je nu wil grillen, gourmetten, fonduen of racletten: de Trebs 99322 staat altijd voor je klaar.

De Trebs 99322 is een aanrader voor wie op zoek is naar een multifunctioneel apparaat. Alle onderdelen van deze gourmetset zijn vaatwasser bestendig en door de antiaanbaklaag van de plaat en pannetjes zijn ze eenvoudig schoon te krijgen. Bij de gourmetset stel je zelf de temperatuur in en kun je door middel van een lampje controleren wanneer de juiste temperatuur is bereikt.

Doordat de Trebs 99322 ook over een fonduepan beschikt, is het duidelijk dat deze gourmetset wel iets duurder is dan veel andere opties. Daarentegen haal je wel direct een apparaat in huis die andere apparaten kan vervangen.

Pluspunten
 • Voor acht personen
 • Antiaanbaklaag
 • Grillen, gourmetten, fonduen of racletten
Minpunten
 • Lastig op te bergen
 • Duurder dan veel andere gourmetsets

Bekijk de Trebs 99322 op Bol.com

Domo DO9186G

Domo Do9186G

De Domo DO9186G is niet alleen handig in zijn gebruik, maar is ook nog eens mooi om naar te kijken. Aan deze gourmet-plaat kunnen acht mensen tegelijkertijd eten. Daarnaast heeft de gourmet-plaat de handige optie om pannetjes die even niet gebruikt worden, een etage lager te zetten in de zogenaamde ‘cool down’ zone.

De Domo DO9186G is voorzien van een prachtige gepolijste natuursteen en dat geeft de plaat niet alleen een mooie uitstraling, maar zorgt ook voor heerlijk gebakken vlees en groenten. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om gebruik te maken van één van de acht meegeleverde geëmailleerde raclettepannetjes met antiaanbaklaag. Het gourmetstel is daarnaast ook voorzien van een regelbare thermostaat en is eenvoudig schoon te maken.

Een nadeel aan dit gourmetstel is dat het vaak wel even duurt voordat de steen op temperatuur is. Je doet er dan ook goed aan om niet gelijk te beginnen als het apparaat net aanstaat. Ook is het niet heel makkelijk om met acht mensen tegelijkertijd gebruik te maken van de plaat.

Pluspunten
 • Voor acht personen
 • Antiaanbaklaag
 • Multifunctioneel
Minpunten
 • Opwarmen duurt even
 • Moeilijk voor acht personen tegelijk

Bekijk de Domo DO9186G op Bol.com

Princess 103080 Tafelgrill Dinner 4 All

Princess 103080 Dinner 4 All

De Princess 103080 Tafelgrill Dinner 4 All is een uniek gourmetstel. Het is het enige gourmetstel waarbij geen gebruik wordt gemaakt van een losse plaat, maar waarbij je vier borden krijgt geleverd met daarbij voor ieder bord een eigen gourmetplaat.

Heb je vaak het probleem dat niet iedereen goed bij het gourmetstel kan? Met de Princess 103080 is dat verleden tijd. Iedereen krijgt een eigen aardewerk bord met een eigen bakplaat eraan vast. Om de set na gebruik schoon te maken, kun je de twee delen gewoon los halen van elkaar. Dit gourmetstel is natuurlijk ook ideaal voor mensen die allergisch zijn voor bepaald eten of een glutenintolerantie hebben. Met een eigen bakplaat heb je dan geen last van het eten van anderen.

Een nadeel van deze unieke gourmetset is dat hij wel wat duurder is dan andere gourmetstellen. Ook zit er geen aan/uit-schakelaar aan de losse borden. Daarnaast neemt de set ook wel aardig wat opbergruimte in.

Pluspunten
 • Voor vier personen
 • Zeer geschikt voor glutenintolerantie
 • Zeer uniek concept
Minpunten
 • Prijzig
 • Geen aan/uit-schakelaar per bord
 • Veel opbergruimte

Bekijk de Princess 103080 Tafelgrill Dinner 4 All op Bol.com

Princess 162820

Princess 162820

De Princess Raclette 8 Stone & Grill Party 162820 is een multifunctioneel gourmetstel. Dit gourmetstel is geschikt voor acht personen om tegelijkertijd aan te eten. Naast dat het apparaat is voorzien van een steengrillplaat is er ook een geribbelde grillplaat. Zo kun je echt van alles klaar maken op tafel.

De bakplaten en de pannetjes zijn voorzien van een anti-aanbaklaag en door de aanwezigheid van een regelbare thermostaat kun je eenvoudig de juiste temperatuur instellen. Daarnaast heeft de gourmetset ook een nette prijs.

Een nadeel is dat de Princess 162820 door zijn formaat niet makkelijk op te bergen is. Ook is de meegeleverde kabel wat kort.

Pluspunten
 • Voor acht personen
 • Regelbare thermostaat
 • Multifunctioneel
Minpunten
 • Moeilijk op te borgen
 • Kabel is kort

Bekijk de Princess 162820 op Bol.com

Leave a Comment