Het kan een flinke klus zijn om een contactgrill te vinden die ideaal past bij jouw wensen. Daarom gingen wij op zoek naar de tien beste contactgrills van 2019. Bij ieder apparaat in dit artikel plaatsen we heel overzichtelijk waar je de grill allemaal voor kunt gebruiken en welke accessoires er zijn meegeleverd voor het allerbeste resultaat.

Na het lezen van dit artikel weet je dus precies welke contactgrill jij nodig hebt om bijvoorbeeld jouw tosti’s, wafels of misschien zelfs wel vlees of groente klaar te kunnen maken. Andere eigenschappen die we behandelen, is of de contactgrill al dan niet afneembare platen heeft, vaatwasbestendig is, een zwevende bovenplaat heeft en over een vet opvangbakje beschikt.

De 10 beste Contactgrills van 2019

Wij zijn op zoek gegaan naar de tien beste contactgrills van 2019. In onderstaande tabel zie je een overzicht van onze top tien en waar je de contractgrill voor kunt gebruiken. Via de tabel kun je ook eenvoudig de prijs bekijken.

Tefal Multisnack SW854D

Tefal Multisnack SW854D De eerste contactgrill in deze lijst is een apparaat dat je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Je kunt natuurlijk kiezen voor een contactgrill waarmee je slechts vlees kunt grillen, maar ook direct op zoek gaan naar een all-in-one-oplossing. Met de Tefal Multisnack SW854D haal je zo’n alles-in-één-oplossing in huis. Een apparaat dat van de nodige functionaliteiten is voorzien en ook niet voor niets tot onze favorieten behoort.

De Tefal Multisnack SW854D is een contactgrill die je kunt gebruiken als tosti-, wafel- en poffertjesgrill. Ook kun je met deze Tefal Multisnack contactgrill aan de slag met het bereiden van panini’s. Bij deze contactgrill krijg je vier keer twee platen meegeleverd, voor de boven- en onderkant. Het gaat om geribbelde platen, tostiplaten, wafelplaten en poffertjesplaten. Deze platen kun je in boekvorm ook weer handig opbergen. Ook zitten daar recepten in.

Daarnaast zijn er ook nog andere platen beschikbaar. Bijvoorbeeld hartvormige wafelplaten of wentelteefjesplaten. Deze dien je er echter wel los bij te kopen. De bakplaten kunnen ook nog eens schoongemaakt worden in de vaatwasser, zijn makkelijk te verwisselen en eenvoudig schoon te maken.

Het grootste nadeel aan deze Tefal Multisnack SW854D is in onze ogen het bakoppervlakte. De platen zijn best klein, waardoor het eigenlijk al niet echt mogelijk is om vier boterhammen voor tosti’s tegelijkertijd klaar te krijgen. Een ander nadeel is dat je wel even geduld moet hebben totdat je eten klaar is, maar het resultaat is dan wel echt top.

Bekijk de Tefal Multisnack SW854D op Bol.com

Pluspunten
 • Goed voor tosti’s, wafels, poffertjes en panini’s
 • Uitbreidbaar
 • Makkelijk schoon te maken
Minpunten
 • Beste kleine platen
 • Geduld nodig

Princess Compact Grill 117001

Princess Compact Grill 117001 Contactgrills vind je eigenlijk in zeer variërende prijsklasses. Bij de Princess Compact Grill 117001 kun je rekenen op een zeer goedkoop apparaat, dat toch gewoon zijn werk doet. In tegenstelling tot de hierboven genoemde contactgrill, hoef je bij de grill van Princess echter niet al te veel poespas te verwachten. Je krijgt gewoon de standaard geribbelde platen meegeleverd en that’s it.

De Princess Compact Grill 117001 is dan ook vooral bedoeld om panini’s mee te maken. Daarnaast kun je hem natuurlijk ook prima inzetten als je vis, vlees, groenten of snacks klaar wilt maken. Als groot voordeel zien we vooral de grillplaten die makkelijk schoon te maken zijn doordat ze uitneembaar zijn. Ook beschikt de Compact Grill over een anti-aanbaklaag, waardoor je geen boter nodig hebt. Met de Princess Compact Grill 117001 kun je dan ook zeker rekenen op een apparaat met een prima prijs-kwaliteitsverhouding.

Wat wij persoonlijk wel jammer vinden, is dat deze Princess over een laag vermogen beschikt. Met zijn 800 watt merk je dat de contactgrill best even de tijd nodig heeft alvorens hij echt lekker z’n werk doet. Wat betreft de voltage zouden de makers die nog verbetering kunnen boeken.

Bekijk de Princess Compact Grill 117001 op Bol.com

Pluspunten
 • Goedkoop
 • Goed voor vis, vlees, groenten en snacks
 • Anti-aanbaklaag aanwezig
Minpunten
 • Te weinig watt

Tristar GR-2849

Tristar GR-2849 De Tristar GR-2849 is een contactgrill die je voor meerdere gelegenheden in kunt zitten. Was je van plan om vlees, groente of panini’s klaar te maken? Schroom dan niet om deze Tristar contactgrill erbij te pakken. Je krijgt standaard geribbelde platen meegeleverd en een groot voordeel ten opzichte van veel andere contactgrills, is dat je deze grill ook gewoon aan tafel kunt gebruiken.

Met de Tristar GR-2849 kun je rekenen op een apparaat dat over een groot oppervlak beschikt. Je kunt de temperatuur volledig zelf instellen, hebt de beschikking over uitneembare platen en er is een ideaal opvangbakje voor sap of vocht. Ook wat betreft het schoonmaken loop je bij dit apparaat totaal niet tegen problemen aan. Met een kracht van 2000 Watt hebben we bij deze contactgrill ook niets te klagen.

Wat wij wel echt misten bij deze Tristar, is een timer. Daardoor moet je dus zelf in de gaten houden of jouw eten al klaar is. Helaas is het snoer dat aan de compactgrill zit ook niet heel erg lang, waardoor je altijd een stopcontact in de buurt moet hebben zitten om met de Tristar te kunnen werken.

Bekijk de Tristar GR-2849 op Bol.com

Pluspunten
 • Goed voor vlees, groente en panini’s
 • Ook te gebruiken als tafelgrill
 • Opvangbakje voor sap of vocht aanwezig
Minpunten
 • Timer ontbreekt
 • Kort snoer

Tefal GC722D OptiGrill+ XL – Contactgrill

Tefal GC722D OptiGrill+ XL - Contactgrill De Tefall GC722D OptiGrill + XL is een contractgrill met een luxueuze uitstraling. Niet alleen van het uiterlijk raakten wij echter onder de indruk, ook van de kwaliteiten van het apparaat. Deze contactgrill kun je prima inzetten om bijvoorbeeld vlees en panini’s te bereiden en heeft standaard uitneembare geribbelde platen meegeleverd.

Zodra je ervoor kiest om een Tefal Optigrill+ XL te bestellen, dan weet je dat je een grill in huis haalt om u tegen te zeggen. De grill beschikt over liefst negen automatische bereidingsprogramma’s (van vis tot gevogelte en van spek tot vlees), waardoor je dit apparaat echt zijn werk kunt laten doen. Ook word je gewaarschuwd zodra je eten klaar is en past de grill de grilltijd aan aan de dikte van het vlees. Die dikte kan het apparaat zelf detecteren. De plaat is daarnaast ook nog eens voorzien van een antiaanbaklaag en kun je gemakkelijk loshalen om hem schoon te maken.

Een nadeel is dat je voor deze Tefal Optigrill+ XL wel diep in de buidel moet tasten. Hij is fors duurder dan de eerder behandelde contactgrills, maar dan heb je natuurlijk ook een apparaat van topkwaliteit in huis. Een ander nadeel is ook bij deze contactgrill dat hij over een erg kort snoer beschikt.

Bekijk de Tefal GC722D OptiGrill+ XL – Contactgrill op Bol.com

Pluspunten
 • Negen automatische bereidingsprogramma’s
 • Detecteert de dikte
 • Zeer luxueuze uitstraling
Minpunten
 • Duur in aanschaf
 • Kort snoer

Philips HD4467

Philips HD4467

Philips is van alle markten thuis. Of je nou op zoek bent naar een goed scheerapparaat of naar een contactgrill, bij Philips kun je altijd terecht. Voor de top 10 contactgrills viel ons oog vooral op de HD4467, een contactgrill die gebruikt kan worden voor vlees, groente, panini en als tafelgrill. Bij aanschaf krijg je een standaard geribbelde plaat meegeleverd.

De Philips HD4467 heeft een aantal pluspunten waar wij erg gelukkig van werden. Als eerst kun je met deze contactgrill rekenen op een antiaanbaklaag, waardoor je na het bereiden van je eten niet bang hoeft te zijn dat je de etensresten nooit meer van de grillplaten afkrijgt. Mocht je de plaat vervolgens nog even extra goed schoon willen maken, kun je de grillplaat gewoon kwijt in de vaatwasser.

Je kunt bij de Philips ook zelf de temperatuur instellen en als je even klaar bent met het apparaat, kun je hem verticaal opbergen. Daardoor neemt hij dus ook nooit meer ruimte in beslag dan echt nodig is, ideaal dachten wij zo, voor in de keuken.

Wat we wel erg jammer vinden aan deze contactgrill van Philips, is dat er geen timer op het apparaat aanwezig is. Daardoor moet je dus altijd zelf in de gaten houden wanneer het eten klaar is. Ook hadden we graag gezien dat het aansluitsnoer iets langer was.

Bekijk de Philips HD4467 op Bol.com

Pluspunten
 • Goed voor vlees, groente, panini en als tafelgrill
 • Anti aanbaklaag aanwezig
 • Vaatwasser bestendig
 • Verticaal op te ruimen
Minpunten
 • Geen timer aanwezig
 • Aansluitsnoer net iets te kort

Nova Multi & Sandwich Grill Compact Pro

Nova Multi & Sandwich Grill Compact Pro< De Nova Multi & Sandwich Grill Compact Pro is zeker niet te vergelijken met de duurdere compactgrills in deze lijst. Vanwege zijn zeer lage prijs en zijn functionaliteiten wilden we hem echter niet uit deze lijst houden. Deze contactgrill kun je ook inzetten als tosti-ijzer en als wafelijzer en heeft liefst drie verschillende platen meegeleverd: geribbeld, wafel en tosti.

Met de Nova Multi & Sandwich Grill Compact Pro haal je een veelzijdige compactgrill in huis. Een groot voordeel is al dat je bij dit goedkope apparaat toch drie verschillende platen krijgt meegeleverd, waardoor je al gauw meerdere kanten uit kunt bij het bereiden van het eten. Daarnaast zijn de platen eenvoudig te reinigen in de vaatwasser en is er een antiaanbaklaag aanwezig.

Het vermogen van de Nova contactgrill valt met 700 watt wel wat tegen. Daarnaast is het korte aansluitsnoer niet ideaal en zijn de grillplaten net iets te klein. Wat betreft de temperatuur heb je ook niet de mogelijkheid om zelf de ideale temperatuur te kunnen. Er is slechts één stand aanwezig.

Bekijk de Nova Multi & Sandwich Grill Compact Pro op Bol.com

Pluspunten
 • Zeer goedkoop
 • Geschikt voor contactgrill, tosti-ijzer en wafelijzer
 • Drie platen meegeleverd
 • Anti aanbaklaag aanwezig
Minpunten
 • Vermogen niet optimaal
 • Aansluitsnoer net iets te kort
 • Slechts één temperatuurstand aanwezig
 • Grillplaten net iets te klein

Tristar GR-2899

Tristar GR-2899Een ander erg goedkope contactgrill, is de Tristar GR-2899. Alhoewel het apparaat niet over tostiplaten, wafelplaten of vlakke platen beschikt en ook niet als tafelgrill bedoeld is, is het toch een van onze favorieten onder de contactgrills op deze lijst en dat heeft onder andere te maken met de wel heel lage prijs van deze contactgrill van Tristar.

De Tristar GR-2899 heeft een oppervlakte van 25,5 bij 15,5 centimeter. Ideaal om in één keer twee panini’s klaar te maken of om aan de slag te gaan met het bereiden van vlees, groente, vis of gevogelte. De contactgrill heeft standaard een geribbelde plaat meegeleverd en die beschikt over een antiaanbaklaag. Dat zorgt ervoor dat je niet constant met boter in de weer hoeft om goed te kunnen grillen. Daarnaast is er een lekbakje voor overtollig vet, is er geleidelijke warmteverspreiding en kun je het apparaat op zijn zijkant opbergen. Zo ben je dus nooit meer ruimte kwijt in je kastjes dan echt noodzakelijk.

Een nadeel van de Tristar GR-2899 is dat hij niet heel veelzijdig is. Dat heeft vooral te maken met het feit dat er geen extra platen beschikbaar zijn. Wafels kun je dan ook wel vergeten met deze contactgrill. Ook is er helaas geen timer aanwezig en is de meegeleverde bakplaat niet uitneembaar. Dat vergemakkelijkt het schoonmaken niet.

Bekijk de Tristar GR-2899 op Bol.com

Pluspunten
 • Ideaal voor panini’s, vlees, groente, vis of gevogelte
 • Antiaanbaklaag aanwezig
 • Verticaal opbergen mogelijk
Minpunten
 • Geen extra platen beschikbaar
 • Geen timer aanwezig
 • Meegeleverde bakplaat niet uitneembaar

Tefal Ultra Compact 600 Classic GC3050

Tefal Ultra Compact 600 Classic GC3050De Tefal Ultra Compact 600 Classic GC3050 is een erg degelijk en goede contactgrill. Als je zin hebt in een goed stukje vlees, wat lekkere groenten, een tosti of een panini, dan kom je bij de Tafel Ultra Compact 600 Classic GC3050 goed uit. Bij het apparaat zijn standaard geribbelde platen meegeleverd en je kunt hem ook nog eens heel eenvoudig inzetten als tafelgrill.

De Tefal Ultra Compact 600 Classic GC3050 kent als groot voordeel dat je de temperatuur kunt instellen. Het apparaat is voorzien van een regelbare thermostaat waarmee je alle kanten uit kunt. Met de meegeleverde bakplaten kun je ook rekenen op een antiaanbaklaag en ze kunnen feilloos in de vaatwasser. Daarnaast is de contactgrill voorzien van een opvangbakje waar vet in weg kan stromen. De Tefal Ultra Compact 600 Classic GC3050 heeft een vermogen van 2000 watt en daarmee beschikt hij over voldoende power.

Deze contactgrill van Tefal heeft als nadeel dat hij niet echt scherp geprijsd is. Er moet een aardig bedrag op tafel gelegd worden wil je deze contactgrill in huis halen. Daarnaast is hij ook vrij groot, waardoor je dus echt even een plekje moet vinden wil je hem opbergen in de keuken. Helaas is er ook geen timer beschikbaar.

Bekijk de Tefal Ultra Compact 600 Classic GC3050 op Bol.com

Pluspunten
 • Temperatuur in te stellen
 • Antiaanbaklaag
 • Goed voor vlees, groenten, tosti’s en panini’s
Minpunten
 • Vrij prijzig
 • Lastig op te bergen
 • Geen timer aanwezig

Bestron ASW113S

Bestron ASW113SEen contactgrill die we weer tegenkomen in de wat lagere prijsklasse, is de Bestron ASW113. Voor niet al te veel geld heb je dit apparaat al in je huis staan en kun je voortaan altijd eenvoudig aan de slag met het bereiden en klaarmaken van panini’s, toast, groente, gamba’s, steaks, vis en vlees. Een groot voordeel aan deze grill is dat je ook liefst vijf jaar kunt rekenen op garantie.

Met de Bestron ASW113 contactgrill haal je een apparaat in huis met een gunstige prijs-kwaliteitsverhouding. De grill is voorzien van een handig opvangbakje voor vet en je kunt de Bestron eventueel verticaal opbergen. Erg handig is dat je een aantal recepten meegeleverd krijgt. Het apparaat is daarnaast eenvoudig te gebruiken en warmt erg snel op op het moment dat je hem nodig hebt.

Het nadeel is dat de Bestron ASW113 niet over bijvoorbeeld een timer of regelbare thermostaat beschikt. Helaas is het ook niet mogelijk om de bakplaten van de contactgrill af te halen. Het vervelende daaraan is dat het schoonmaken een aardig karwei wordt. Ook kun je de platen daardoor niet vervangen.

Bekijk de Bestron ASW113S op Bol.com

Pluspunten
 • Erg goedkoop
 • Vijf jaar garantie
 • Geschikt voor panini’s, toast, groente, vis en vlees
Minpunten
 • Geen timer of regelbare thermostaat
 • Bakplaten niet los te halen
 • Schoonmaken best lastig

Solis Smart Grill Pro 823

Solis Smart Grill Pro 823De laatste grill in dit lijstje is de Solis Smart Grill Pro 823. Goedkoop kunnen we deze contactgrill niet noemen, maar je haalt er wel een zeer degelijk apparaat met goede kwaliteit mee in huis. De contactgrill is ideaal te gebruiken voor het bereiden van vis, groente of gewoon een lekkere tosti. Een zeer veelzijdig apparaat, dat vaan veel gemakken voorzien is.

Het allergrootste pluspunt aan de Solis Smart Grill Pro 823 is zonder twijfel het hoge vermogen van het apparaat. Met een vermogen van 2200 watt kun je erop rekenen dat de smart grill altijd binnen no time op temperatuur is en je eten binnen no time goed gegrild is. Ook kun je rekenen op een anti-aanbaklaag, waardoor de grill erg gemakkelijk schoon te maken is en is er een lekbakje aanwezig waarin overtollig vet wordt opgevangen.

Een dingetje waar je misschien tegenaan zult lopen als je overweegt om deze contactgrill aan te schaffen, is de toch wel hoge prijs. Hij is flink duurder dan een groot aantal andere apparaten in deze lijst. Daarnaast zijn de bakplaten helaas niet los te halen, al levert dat bij deze contactgrill ook wel weer een groot voordeel op. In de bakplaten zit tenslotte een verwarmingselement ingebouwd. Ook kun je deze contactgrill niet gebruiken als tafelgrill.

Bekijk de Solis Smart Grill Pro 823 op Bol.com

Pluspunten
 • Hoog vermogen
 • Anti-aanbaklaag aanwezig
 • Lekbakje vangt overtollig vet op
Minpunten
 • Prijzig
 • Bakplaten niet los te halen
 • Niet als tafelgrill te gebruiken

Conclusie beste contactgrills

Wat betreft het kiezen van een contactgrill heb je genoeg keuze. Je kunt gaan voor een wat duurder apparaat, maar waarbij je er wel zeker van bent dat je uitstekende kwaliteit aanschaft. Of je kunt voor iets goedkopers gaan, wat toch aan al jouw eisen voldoet. Wij kunnen niet bepalen wat echt de allerbeste contactgrill is, omdat dat toch volledig afhankelijk is van je eigen wensen en verwachtingen. Wel vind je in dit artikel met de 10 beste contactgrills van 2019 alvast de voor- en nadelen van de contactgrill. Vervolgens is het aan jou om te bekijken aan welke wensen jouw contactgrill toch echt moet voldoen. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je de bakplaten kunt wisselen, of is juist het vermogen erg belangrijk voor je? Dat zijn beslissingen die je alleen zelf kunt maken.

Geef een reactie