Airfryers en hetelucht friteuses zijn anno 2019 mateloos populair. Mensen zijn het zat om constant de ongezonde frituurpan met frituurolie aan te zetten en gaan op zoek naar een gezondere oplossing. Op dat moment komen de airfryers en hetelucht friteuses van pas. Daarmee kun je toch genieten van een lekkere snack, zonder dat je handen vervolgens onder het vet zitten. Daarnaast kun je met een airfryer veel meer klaarmaken dan slechts friet, kroketten en frikandellen.

De mogelijkheden zijn eindeloos, zo gingen wij al eens aan de slag met met een eitje, gehaktballen en broodjes uit het apparaat. Wat je wel al gauw merkt, is dat de ene airfryer zijn werk een stuk beter doet dan de andere. Wij gingen op zoek naar de 10 beste airfryers / hetelucht friteuses van 2019, zodat ook jij voortaan een nieuwe vriend erbij kunt hebben in de keuken.

De 10 beste Airfryers / Hetelucht friteuses van 2019

In de tabel hieronder vind je de tien beste airfryers en hetelucht friteuses die op dit moment op de markt zijn. Daarbij geven we kort wat kenmerken mee en kun je makkelijk de prijs terugvinden. Onder de tabel lichten we alle airfryers toe en geven we hun goede en zwakke punten aan.

Philips Avance Airfryer XL HD9240/90

Philips is één van de bekendere merken en ook de airfryers van het bedrijf zijn mateloos populair. Een van de hetelucht friteuses in het assortiment van Philips is de Avance Airfryer XL HD9240/90. Met een eventuele aanschaf van deze airfryer ben je ervan overtuigd dat je een apparaat in huis haalt waar je in één keer een grote lading frietjes mee kunt maken. De inhoud bedraagt 3 liter.

En niet alleen kun je aan de slag met het bakken van frietjes. Mede doordat je de airfryer kunt uitbreiden met de nodige accessoires, kun je hem eigenlijk voor de bereiding van heel veel gerecht gebruiken. Stomen, grillen, het wordt allemaal mogelijk met de Philips Avance Airfryer XL HD 9240/90. Tegelijkertijd zou je die accessoires ook als nadelen kunnen zien, omdat je er wel extra voor moet betalen. Bij de aanschaf van deze hetelucht friteuse moet je overigens wel rekening houden met wat geluid. Hij is niet geluidsstil als hij aan het werk is.

Met de Philips Avance Airfryer XL HD9240/90 ben je ook verzekerd van een apparaat met een helder display, waarop je duidelijk kunt instellen hoeveel graden de airfryer moet zijn en hoelang hij voor je aan het werk moet. Je hoeft ook helemaal niet lang te wachten totdat de airfryer is opgewarmd, hij is binnen no time op temperatuur. Daarnaast is er een geurfilter dat moet voorkomen dat je de frietlucht overal ruikt. Wat ons betreft is deze Philips Avance Airfryer de beste keus voor ieder gezin, al betaal je er wel flink wat geld voor.

Bekijk de Philips Avance Airfryer XL HD9240/90 op Bol.com

Inventum GF250HL

Een apparaat dat een stuk minder duur is dan de airfryer van Philips, is de Inventum GF250HL. Voor ongeveer één derde van het bedrag dat je neerlegt voor een Philips Avance Airfryer XL HD9240/90, kun je de eigenaar worden van deze hetelucht friteuse van Inventum. Deze airfryer heeft een inhoud van 2,5 liter, goed om voor drie tot vier personen eten te bereiden.

Een enorm voordeel aan deze friteuse van Inventum, is dat je hem zeer eenvoudig schoon kunt maken. Het is duidelijk dat het apparaat best een beetje gaat ruiken nadat je er meerdere keren eten in hebt bereid. Zodra dat gebeurt, kun je hem echter eenvoudig reiniger en de onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser. Zo heb je dus niet alleen een keukenhulp waardoor je minder vet naar binnen krijgt, maar ook nog eens ééntje die eenvoudig te reinigen is.

Waar je met deze airfryer wel op moet letten, is dat de timer en de knop om de graden in te stellen een stuk minder luxe zijn dan die op de Philips. Ze zijn vrij moeilijk af te lezen. Ook duurt het best een tijdje voordat de snacks knapperig zijn en een mooi kleurtje hebben.

Bekijk de Inventum GF250HL op Bol.com

Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90

De Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 is een vrij nieuwe airfryer, maar ook direct één die nu al erg goed in de smaak valt. Niet voor niets viel deze hetelucht friteuse in 2018 al in de prijzen. In april 2018 werd hij als best getest door de Consumentenbond. Op het gebied van airfryers is Philips natuurlijk ook een begrip en dat laat het merk zeker zien met deze XXL-friteuse.

Deze XXL-airfryer is ook voor grotere gezinnen prima te gebruiken. Met zijn extra grote capaciteit is hij geschikt voor de bereiding van 1,4 kg frites of bijvoorbeeld een hele kip. Een mooie extra aan deze airfryer is dat hij ook nog eens beschikt over de nieuwe TwinTurboStar technologie waarmee hij vet verwijdert dat andere airfryers vaak wel nog laten zitten. Door deze technologie geniet je van heerlijk krokante frietjes en snacks.

De Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 is uitgerust met vijf vooringestelde kookprogramma’s, zodat je geen omkijken hebt naar de bereiding van je eten. Ook beschikt het apparaat over een warmhoudfunctie, waardoor je eten nog dertig minuten warmblijft. Met deze hetelucht friteuse van goede kwaliteit kun je dan ook alle kanten op.

Bekijk de Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 op Bol.com

Philips Viva Airfryer HD9621

Philips heeft niet alleen de Philips Avance Airfryer XL HD9240/90 in zijn assortiment. Ook de Philips HD 9621/90 is een populair apparaat. Het maximum laadvermogen van deze Philips is echter wel wat minder dan dat van de eerdergenoemde airfryer. De HD9621/90 moet het doen met een maximum laadvermogen van 0,8 kilogram, ideaal voor huishoudens met twee personen.

Deze Philips airfryer kan net als de andere hetelucht friteuse van Philips gebruikmaken van de nodige extra’s die op de markt te koop zijn. Het mandje is eenvoudig uit het apparaat te schuiven en zo maakt hij plaats voor accessoires. Daarnaast is voorverwarmen niet nodig en is er een app van Philips met een heleboel recepten. Tevens is het apparaat makkelijk schoon te maken en in meerdere kleuren leverbaar.

Het instellen van de temperatuur en de tijd gaat via deze airfryer echt op zijn eigen manier. Er zijn draaiknoppen om de juiste instellingen te krijgen. Het liefst hadden we hier gewoon een duidelijk display getroffen, aangezien de draaischijven het aflezen toch wat moeilijker maken. Ook moet je rekening houden met aardig wat lawaai als het apparaat zijn werk doet.

Bekijk de Philips Viva Airfryer HD9621 op Bol.com

Inventum GF254HLD

Inventum GF254HLDPhilips is het vaakst vertegenwoordigd in onze toplijst met beste airfryers, maar Inventum kan er ook zeker wat van. De airfryers van Inventum zijn in ieder geval wat goedkoper en mogen in onze ogen wat betreft prijs/kwaliteitverhouding dan ook zeker niet ontbreken in deze lijst.

De Inventum GF254HLD is bedoeld voor wat kleinere gezinnen. De airfryer kan tegelijkertijd zo’n 800 gram frietjes aan en is daarmee bedoeld voor zo’n drie tot vier mensen. De hetelucht friteuse is voor meerdere doeleinde te gebruiken. Zo kun je hem ook gebruiken om bijvoorbeeld te grillen, te roosteren en te bakken.

De temperatuur stel je eenvoudig zelf in en ook de tijd houd je makkelijk bij door gebruik te maken van het display. De friteuse heeft daarnaast een frituurmandverdeler inbegrepen en kan eenvoudig gereinigd worden, doordat zowel de pan als frituurmand in de vaatwasser kunnen.

Bekijk de Inventum GF254HLD op Bol.com

Tristar Crispy Fryer XL FR-6990

De meeste airfryers hebben een niet al te grote inhoud en zijn daardoor alleen geschikt voor kleine gezinnen, maar dat geldt absoluut niet voor de Tristar Crispy Fryer XL FR-6990. Zo voorziet deze hetelucht friteuse met een inhoud van 3,2 liter en een maximum laadvermogen van 1,3 kilogram zonder problemen vijf mensen van de nodige krokante frites. Ideaal voor grote gezinnen.

Wat bij een groot gezin ook wel handig is, is dat je niet te lang bezig bent met het schoonmaken van de apparaten die gebruikt zijn. Gelukkig heb je daar bij de Tristar geen last van. De losse onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig, waardoor je de airfryer binnen no time weer in de kast kunt zitten.

Waar Tristar in onze ogen wel wat meer tijd aan had mogen besteden, is de timer. Dat werkt nu met draaiknoppen en als je de timer eenmaal hebt ingesteld, kun je hem ook niet meer terugdraaien. Wat ook niet had misstaan bij het apparaat, zou een receptenboekje zijn, zodat je bij alles weet hoelang het moet bakken.

Bekijk de Tristar Crispy Fryer XL FR-6990 op Bol.com

Princess Digitale Aerofryer XL 182020

Princess Digitale Aerofryer XL 182020
Princess behoort tot de merken die de afgelopen jaren bezig zijn geweest met goedkopere airfryers. Qua kwaliteit is deze airfryer dan ook niet te vergelijken met een Philips airfryer, maar qua prijs zit er wel een groot verschil in.

De Princess digitale Aerofryer XL 182020 heeft een inhoud van 3,2 liter, waardoor je in één keer frietjes kunt bakken voor wel 4 personen. Je kunt deze aerofryer echter ook gebruiken voor andere bereidingen. Bijvoorbeeld als je iets wilt grillen, braden of roosteren. Zelfs cupcakes kun je in deze aerofryer prima bereiden.

Het apparaat beschikt al over acht voorgeprogrammeerde programma’s, waardoor je razendsnel aan de slag kunt met het bereiden van jouw eten. Daarnaast heeft deze airfryer ook een digitaal display, waardoor je eenvoudig de temperatuur kunt bekijken en instellen en kunt zien hoelang het nog duurt voordat je eten klaar is.

Bekijk de Princess Digitale Aerofryer XL 182020 op Bol.com

Inventum GF400HL

De Inventum GF400HL is ook een airfryer om u tegen te zeggen. Met een inhoud van vier liter en een maximum laadvermogen van 1,5 kilogram friet. Daarmee is deze Inventum de grotere broer van de hierboven al genoemde Inventum GF250HL. En alhoewel je met een dergelijk apparaat geen Philips-kwaliteit in huis haalt, heb je voor een net bedrag wel een topapparaat in huis.

Het instellen van de temperatuur en de tijd dat de airfryer zijn werk moet doen, doe je door gebruik te maken van de draaiknoppen. Zodra het apparaat vervolgens op de juiste temperatuur is, dan zie je dat aan de rode en groene LED-jes boven de knoppen.

Een nadeel aan de Inventum GF400HL is dat je hem bij de eerste keren gebruik echt flink ruikt. Het duurt enige tijd voordat die geur er eindelijk uit is. Ook neemt het apparaat aardig wat ruimte in beslag.

Bekijk de Inventum GF400HL op Bol.com

Philips Viva Airfryer HD9220

De laatste airfryer van Philips in onze top tien, is de Philips Airfryer HD9220 met een maximum laadvermogen van 0,8 kilogram. Ook deze hetelucht friteuse is gemaakt voor de wat kleinere huishoudens en kan in één keer frietjes bakken voor twee tot drie personen. Een niet al te grote airfryer, maar wel één die precies doet waarvoor je hem in huis hebt gehaald.

De Philips Airfryer HD9220 is net als de andere airfryers van Philips uit te breiden met de nodige accessoires. Handig, maar ze kosten uiteraard wel geld. Nadat je een dergelijke airfryer van Philips hebt aangeschaft, kun je echter zelf kiezen of je ze al dan niet nodig hebt. Ze zijn niet altijd nodig, maar als je het bakproces wilt verbeteren, zijn ze wel erg handig.

In tegenstelling tot de meeste airfryers van Philips, heeft deze airfryer geen digitaal display en moet je de temperatuur instellen door gebruik te maken van draaiknoppen. De lengte van het aansluitsnoer valt ook wat tegen. Daarnaast was dit natuurlijk een van de eerste airfryers van Philips, waardoor hij inmiddels al wel een aantal jaar oud is.

Bekijk de Philips Viva Airfryer HD9220 op Bol.com

Molino Airfryer JMLV2573

Ben je op zoek naar een airfryer die geschikt is om voor meer personen dan we tot op heden behandeld hebben, dan kom je waarschijnlijk terecht bij de Molino Airfryer JMLV2573. Dit gigantische apparaat heeft een inhoud van tien liter en een maximum laadvermogen van 4 kilogram. Dat maakt hem geschikt om voor aardig wat personen eten te bereiden.

De Molino Airfryer heeft niet alleen als groot voordeel dat hij voor vrij veel mensen eten kan bereiden, bij aanschaf worden er ook nog eens de nodige accessoires meegeleverd. In tegenstelling tot dat apparaten van Philips, hoef je bij de Molino niets los bij te kopen. Zo krijg je direct een frituurmand, grillrek, spit en grijptang meegeleverd. Ook heb je de keuze uit veel verschillende temperaturen: van 50 tot 230 graden en maakt de airfryer gebruik van een roterend systeem.

Een nadeel van de Molino Airfryer JMLV2573 is in onze ogen toch zeker wel de kleur. Wij kunnen ons niet veel keukens voorstellen waar het grote apparaat met een wit met zwarte design echt zou passen.

Bekijk de Molino Airfryer JMLV2573 op Bol.com

Conclusie

Een airfryer is een ideaal hulpje voor de keuken. Niet alleen kun je voortaan weer lekkere gezonde frietjes eten, maar ook eenvoudig andere recepten klaarmaken. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je op moet letten. Kijk altijd even goed voor hoeveel personen de airfryer geschikt is. Eten bereiden met een airfryer duurt tenslotte flink langer dan in een gewone friteuse en het is erg vervelend als je erg lang moet wachten voordat je voor iedereen het eten klaar hebt. Welke hetelucht friteuse echt het beste is, kunnen wij dus niet voor jou bepalen. Je zult altijd zelf moeten kijken welk apparaat het beste past bij jouw situatie.

Leave a Comment