Sapjes zijn helemaal in. Er komen steeds meer juicebars tevoorschijn en ook willen steeds meer mensen thuis heerlijk kunnen juicen. Dit is helemaal ook niet zo gek, aangezien we steeds meer aan onze gezondheid denken.

Met een zelfgemaakt sapje kun je direct een flinke hoeveelheid groente en vitamines naar binnen werken. Een ideale start van de dag voor steeds meer mensen.

Om zelf sapjes te kunnen maken op de best mogelijke manier, kom je al snel uit bij een slowjuicer. Dit is de onomstreden nummer 1 op het gebied van sapjes maken, doordat het op een net iets andere manier werkt dan bijvoorbeeld een blender.

Waarom een slowjuicer ?

De slowjuicer maakt op een trage (slow) manier sap van de ingrediënten die je in de juicer doet. Het sap wordt hierdoor niet warm, waardoor het grootste deel van de vitaminen en enzymen aanwezig blijven. Daarnaast zijn slowjuicers ook een ster in het maken van een heerlijk dun sapje, doordat de pulp en sap van elkaar gescheiden worden.

Wat ook een groot voordeel is van een slowjuicer, is dat je er gewoon veel meer verschillende soorten groenten en fruit (met schil) in kunt stoppen. Zo kun je met een slowjuicer sap uit tarwegras halen en ook uit bladgroente als bijvoorbeeld spinazie, sla en munt.

Je zult tot slot verbaasd staan hoeveel sap er daadwerkelijk uit een slowjuicer kan komen. Doordat een slowjuicer veel efficienter te werk gaat dan een sapcentrifuge, kun je er meer uithalen en heb je minder afval. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je minder groenten en fruit nodig hebt om een glas te vullen met een sapje. Hoewel een slowjuicer in de aanschaf duurder is, pak je hier dus wel je voordeel mee.

De beste slowjuicers van het jaar 2017

Nu je eenmaal weet wat voor voordelen een slowjuicer heeft, ben je wellicht benieuwd naar welke slowjuicer het beste is. In de tabel hieronder kun je bekijken welke slowjuicers op dit moment aangeschaft kunnen worden.

Verder hebben we alle slowjuicers voor je beoordeeld, zodat jij per machine de plus- en minpunten kunt lezen en voor jezelf kunt bepalen welke slowjuicer het beste bij jou past.

Hurom HG2 elite

Hurom HG2 eliteDe Hurom HG 2G staat bovenaan deze lijst. Het is een luxe slowjuicer en een echte alleskunner, want je kunt er natuurlijk alle zachte en harde groenten en fruit in doen. Door de vrij brede vultrechter kan het fruit er ook in relatief grote stukken in.

Deze slowjuicer maakt 43 omwentelingen per minuut, waardoor het apparaat heerlijk stil is en nog belangrijker natuurlijk, dat de ingrediënten niet warm worden en de vitaminen en enzymen goed behouden blijven.

De persschroef heeft 2 openingen, waardoor het fruit 2 keer zo snel gesneden wordt, zodat het persproces niet langer duurt dan bij het juicen met een apparaat met een hogere perssnelheid. We hebben ook gemerkt dat er hele droge pulp uit komt, wat natuurlijk alleen maar goed is omdat de sap opbrengst dan erg hoog is.

Op de Hurom HG 2G zit ook een hendel waarmee je de hoeveelheid pulp in de sap kunt instellen. Hierdoor kun je dus aangeven of je een sapje wilt of een smoothie. Nog een voordeel van deze slowjuicer is dat er een sapstop is. Je kunt hierdoor tot 450ml sap opsparen in het reservoir, waarna je als je klaar bent het kunt inschenken in een glas. Een vol reservoir is ongeveer goed voor 2 glazen sap.

Tot slot krijg je voor het onderhouden van deze slowjuicer ook een handig afdruiprekje en er zitten borsteltjes bij om het schoonmaken iets eenvoudiger te maken. Helaas zijn de onderdelen alleen niet vaatwasbestendig.

Bekijk de Hurom HG2 elite op Coolblue

Pluspunten
 • Laag toerental van 43 RPM.
 • De pulp is goed droog.
 • Per omwenteling wordt 2x gesneden.
 • Je kunt ook smoothies maken.
Minpunten
 • Onderdelen zijn niet vaatwasbestendig.

Kuvings Big Mouth

Kuvings Big MouthDe slowjuicer Kuvings Big Mouth is de volgende op onze lijst. Het is een juicer waarbij is nagedacht dat het voor jou zo eenvoudig mogelijk moet zijn. Zo bespaart de Big Mouth slowjuicer je voorbereidingstijd, doordat dit apparaat een extra grote vultrechter heeft (7,6 cm breed). Appels, tomaten, sinaasappels en andere fruitsoorten gaan er dus probleemloos in zonder dat je dit in stukken hoeft te snijden.

De goede motor van dit apparaat perst zonder moeite zoveel mogelijk sap uit de ingrediënten en blijft dankzij de 3-kanaals verkoeling goed koel als je de Kuvings Big Mouth langere tijd gebruikt. Daarnaast is dit apperaat ook heerlijk stil en heeft het een rotatiesnelheid van 60 omwentelingen per minuut.

Wanneer je een liefhebber bent van onder andere tarwegras, dan ben je natuurlijk ook benieuwd hoe de Kuvings Big Mouth het hiermee doet. Ik kan je vertellen dat de Big Mouth hier uitstekend mee om kan gaan en een goede hoeveelheid sap uit het tarwegras weet te halen. Verder kun je met optionele hulpstukken met deze slowjuicer ook ijs en smoothies maken.

De pulp die overblijft wanneer je een sapje maakt met de Big Mouth is echt droog, wat een goede indicatie is dat de sap opbrengst heel goed is. Het reinigen van het apparaat blijft verder natuurlijk wel altijd een klusje waar je minder vrolijk van wordt, maar gelukkig kun je de onderdelen gewoon afspoelen onder stromend water. De grootte kan daarnaast ook nog een nadeel zijn, het apparaat is namelijk vrij hoog.

Bekijk de Kuvings Big Mouth op Bol.com

Pluspunten
 • Extra grote vultrechter (7,6 cm breed).
 • De pulp is goed droog.
 • Je kunt ook smoothies en ijs maken.
Minpunten
 • Het apparaat is vrij hoog (houdt hier rekening mee).
 • Onderdelen zijn niet vaatwasbestendig.
 • Werkt soms iets minder met zacht fruit en bladgroente.

Hurom HH2 Elite

Hurom HH2 EliteDe volgende in de lijst is onder andere de winnaar van de Red Hot Design Award. De Hurom HH2 Elite draait ongeveer 43 omwentelingen per minuut, wat natuurlijk uitstekend is voor om de sap zo puur mogelijk te houden.

Op de Hurom HH2 kun je ook weer een handige hendel vinden waarmee u de hoeveelheid pulp kunt bepalen. Het is een kwestie van de hendel naar de juiste kant draaien en voor een heerlijk sapje gaan of een smoothie.

Of je nou spinazie, appels, komkommer of een ananas in deze juicer wilt gooien. De Hurom HH2 Elite kan het allemaal aan. Het apparaat werkt verder super stil, dus mocht je als eerste wakker zijn, dan zal je niemand wakker maken als je deze slowjuicer zijn werk laat doen.

Qua onderhoud heeft de Hurom HH2 Elite in vergelijking met de eerste generatie een nieuw handig drum design, waardoor het schoonmaken makkelijker is geworden. De losse onderdelen kun je onder stromend water houden, terwijl je er met een borsteltje overheen gaat en het is weer zo goed als nieuw.

Bekijk de Hurom HH2 Elite op Bol.com

Pluspunten
 • Laag toerental van 43 RPM.
 • Hoeveelheid pulp te bepalen met hendel.
 • Werkt heerlijk stil.
Minpunten
 • Onderdelen zijn niet vaatwasbestendig.

Princess 202042 Juice Center

Princess 202042 Juice CenterDe Princess 202042 Juice Center is wat anders dan de andere slowjuicers die je in deze lijst ziet staan. De Princess 202042 is namelijk uitgerust met 2 verschillende motoren. Er is 1 motor voor de slowjuicer en 1 voor de citruspers. Je kunt dus 2 kanten op met deze machine.

Het is voor de Princess 202042 geen probleem om allerlei soorten groenten en fruit te persen. De slowjuicer heeft een drietal standen die je kunt gebruiken voor zowel harde als zachte groente en fruit. Bladgroente als spinazie kan de horizontale persmechanisme ook prima aan en de citruspers is natuurlijk ideaal als jij heerlijke sinaasappelsap wilt maken. Alle pulp komt overigens in de pulpcontainer van dit apparaat terecht. Helaas zit er alllen geen schuimafscheider bij, waardoor je sapje wel schuim kan bevatten.

De Princess 202042 maakt verder met 65 decibel niet veel lawaai, wat zeker een pluspunt is. De RVS behuizing zorgt ervoor dat deze juicer zeer stevig is en wanneer je het apparaat wilt reinigen, dan is dit gelukkig ook vrij eenvoudig te doen. Je kunt alle onderdelen uit elkaar halen en schoonmaken. De grootte van dit apparaat moet je overigens ook niet onderschatten, maar dit is wat ons betreft geen nadeel.

Bekijk de Princess 202042 Juice Center op Bol.com

Pluspunten
 • Is zowel een citruspers als slowjuicer.
 • Kan goed overweg met bladgroente.
 • Maakt niet heel veel kabaal.
Minpunten
 • Geen schuimafscheider.

Philips Avance HR1897/30

Philips Avance HR1897/30Alle slowjuicers zullen toch wel een zeef hebben zou je denken? De Philips Avance HR1897/30 is echter zeefloos en is geschikt voor harde stukken fruit en groenten. Hoewel het design nooit leidend mag zijn, moeten we zeggen dat dit apparaat wel prachtig kan staan op het aanrecht en dat het zeker geen afbreuk zal doen.

Doordat deze juicer zeefloos is, wordt het pulp wel ietsjes minder goed gescheiden dan bij andere juicers. Het is uiteraard niet zo dat je hier super veel van zal merken, maar het is wel handig om dit te weten. Het pulp wordt overigens gewoon aan de onderkant van dit apparaat opgevangen en in de sapkan kun je 1 liter sap kwijt, wat goed is voor ongeveer 4 glazen.

Waar je verder op moet letten bij de Philips Avance HR1897/30 is dat de vultrechter vrij smal is. Het is dus zaak om al het ingrediënten klein genoeg te snijden, zodat het goed in de vultrechter past. Doe je dit werk liever niet, kijk dan naar een slowjuicer als de Kuvings Big Mouth.

Deze slowjuicer heeft overigens ook nog een handige druppelstopper, zodat jij jouw aanrecht goed schoon kunt houden. Bovenop het apparaat zitten twee knoppen. De eerste is een aan/uit knop die je natuurlijk op alle apparaten ziet en de tweede knop is een reverse knop. De reverse knop kun je gebruiken als iets van binnen is vastgelopen. Schoonmaken is verder ook geen probleem. Alle onderdelen kunnen in de vaatwasser en er is geen zeef, wat het schoonmaakproces wat fijner maakt.

Bekijk de Philips Avance HR1897/30 op Bol.com

Pluspunten
 • Handige druppelstopper tegen het knoeien.
 • Alle losse onderdelen kunnen in de vaatwasser.
 • Mooi en compact design, neemt weinig ruimte in.
Minpunten
 • Vultrechter is vrij smal.
 • Pulp wordt iets minder goed gescheiden.

Emerio SJ-108176

Emerio SJ-108176De Emerio SJ-108176 is een van de goedkopere slowjuicers op deze lijst en een prima keuze voor een basis slowjuicer. Deze juicer heeft een hele lage aantal omwentelingen per minuut, namelijk 35 en dat in deze goedkopere prijsklasse. Je krijgt hierdoor een hoge sapopbrengst en ook nog eens zonder schuim dankzij de schuimafscheider.

Zowel de sap als pulp komen er bij deze slowjuicer aan de zijkanten uit en kunnen worden opgevangen met de meegeleverde opvangbakken. In beide bakken kan een inhoud van 0,8 liter. Er zit verder geen druppelstop op deze slowjuicer, maar zolang je de opvangbakken er goed onder houdt zal je natuurlijk niet knoeien.

Het vermogen van het apparaat is wellicht net iets te weinig voor je eigen gemak. Het is namelijk zo dat hardere fruitsoorten en groentesoorten goed klein moet snijden, want anders kan de Emerio SJ-108176 af en toe wat moeite hebben.

Het kan verder even lastig zijn om het apparaat goed in elkaar te zetten. Je moet hier in het begin even een handigheidje in krijgen, waarna het steeds makkelijker gaat. Schoonmaken is verder geen probleem. Je kunt de onderdelen loshalen en onder stromend water schoonmaken. Het materiaal (kunststof) voelt wel kwetsbaarder aan dan bij duurdere slowjuicers, maar het gaat niet zomaar kapot.

Bekijk de Emerio SJ-108176 op Bol.com

Pluspunten
 • Laag toerental van 35 RPM
 • Pulp komt er goed droog uit.
 • Maakt vrij weinig geluid.
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
Minpunten
 • Materiaal is kwetsbaarder dan bij duurdere modellen.

Philips Avance HR1880/01

Philips Avance HR1880/01De Philips Avance HR1880/01 is de volgende op onze lijst en deze slowjuicer heeft in tegenstelling tot de HR1897/30 versie wel een zeef. Sterker nog, er zitten twee verschillende zeefjes bij. Zo heb je de fijne zeef om de pulp en vruchtvlees goed te scheiden en je hebt de grove zeef voor als je een sapje met vruchtvlees wilt hebben.

Deze verticale slowjuicer maakt 50 omwentelingen per minuut en de motor kan 30 minuten onafgebroken sap maken. De pulp en het sap komt er aan de zijkanten uit en dankzij de opvangbak van maar liefst 1,5 liter kun je een grote hoeveelheid sap maken. Door de smalle pulptrechter moet je er wel voor zorgen dat je alles goed klein maakt.

De Philips Avance HR1880/01 heeft verder ook een handige druppelstop, zodat je geen druppels op het aanrecht hoeft te knoeien en dit weer schoon moet maken. De sterke motor houdt het niet alleen lang vol, ook harde groente als wortels en rode bieten kunnen probleemloos verwerkt worden in deze slowjuicer. De vultrechter is wel wat klein, waardoor je groente en fruit wel klein moet snijden.

Het schoonmaken van deze slowjuicer is altijd wel een klusje, maar gelukkig zijn alle onderdelen vaatwasbestendig. De juicer neemt verder natuurlijk wel wat plek in op het aanrecht, want je hebt de juicer en ook nog eens 2 bakken om de pulp en het sap op te vangen.

Bekijk de Philips Avance HR1880/01 op Bol.com

Pluspunten
 • toerental van 50 RPM.
 • Kan 30 minuten onafgebroken sap maken.
 • Handige druppelstopper om knoeien te voorkomen.
 • Losse onderdelen zijn vaatwasbestendig.
Minpunten
 • Je moet alles goed klein snijden.

Princess VitaPure

Princess VitaPureDe betaalbare slowjuicer Princess VitaPure is zeker het overwegen waard wanneer je op zoek bent naar een goed instapmodel. Het toerental van deze slowjuicer is hoger dan bij de duurdere modellen, namelijk 115 omwentelingen per minuut. Hierdoor zal je zien dat de pulp net wat natter blijft, maar het sap is nog steeds van prima kwaliteit.

Wat opvalt bij de Princess VitaPure is dat je je de eerste keer misschien vergist uit welk deel het sap precies komt. Het sap valt namelijk in de bak onder het apparaat en de opvangbak voor het apparaat is voor de pulp. Wanneer de bak van het sap heel vol is moet je wel goed opletten hoe je het uit het apparaat haalt, zodat je niet knoeit.

Mocht het apparaat een keer vastlopen, dan kun je gebruik maken van de handige terugdraai functie. De vultrechter is niet heel klein, maar ook weer niet heel groot. Je zal fruit en groente dus wel in stukken moet snijden om het erin te stoppen. We hebben verder wel gemerkt dat harde fruit en groente probleemloos gaat, maar zacht fruit mag soms eigenlijk nog wel iets beter geperst worden. Je zou dit er nog een keer in kunnen doen.

Bekijk de Princess VitaPure op Bol.com

Pluspunten
 • Goed betaalbare slowjuicer.
 • Kunt het sap en pulp opvangen in bakken.
 • Terugdraai functie voor als het een keer vastloopt.
Minpunten
 • Toerental van 115 RPM is hoger dan bij andere modellen.
 • Zacht fruit wordt niet altijd goed geperst.

Omega VSJ843RS

Omega VSJ843RSDe verticale slowjuicer Omega VSJ843RS is een uitstekende perser met maar 43 omwentelingen per minuut. In deze slowjuicer kun je uitstekend gebruiken voor zachte en de wat hardere groente en fruit en daarnaast kun je ook sap maken van tarwegras. Deze slowjuicer haalt ook echt veel sap uit de ingrediënten.

De Omega VSJ843RS heeft in de persschroef ook een dubbel snijvlak, waardoor de groente en fruit met 1 omwenteling twee keer worden gesneden. Mocht er een stukje vastzitten in dit apparaat, dan kun je met de reverse knop zorgen dat het terug wordt gehaald.

Je kunt met deze slowjuicer zoveel sapjes achter elkaar maken als je maar wilt. De pulp komt er uit aan de zijkant, waardoor je geen last hebt van een bakje dat vol kan raken. Verder zit er een tapfunctie op deze slowjuicer, zodat je de ingrediënten eerst kunt laten mengen voordat je het inschenkt. Helaas zit er geen schuimafscheider, waardoor je sapje wel schuim kan bevatten.

Het schoonmaken van dit apparaat hoeft ook niet lang te duren. Het automatische reinigingsfunctie zorgt dat je zo min mogelijk hoeft schoon te maken. Verder zorgt het compacte design dat deze slowjuicer niet ontzettend veel ruimte inneemt.

Bekijk de Omega VSJ843RS op Bol.com

Pluspunten
 • Laag toerental van 43 RPM.
 • Persschroef met dubbel snijvlak.
 • Handige tapfunctie.
 • Automatische reinigingsfunctie.
Minpunten
 • Helaas geen schuimafscheider.

Omega J8227S

Omega J8227SDe Omega J8227S is een horizontale slowjuicer met een krachtige motor en een aantal mogelijkheden die je bij andere juicers niet snel ziet. Dit apparaat maakt 80 omwentelingen per minuut.

In tegenstelling tot een verticale slowjuicer, kunnen horizontale slowjuicer beter omgaan met harde groente en fruit, bladgroente, tarwegras, kruiden en specerijen. Met behulp van de opzetstukken kun jij met de Omega J8227S onder andere je eigen worsten, (noten)pasta’s en ijs maken, wat dit apparaat natuurlijk heel veelzijdig maakt.

Je hebt bij deze slowjuicer een instelknop waarmee je de optimale druk kunt bepalen voor harde en zachte groenten. Het sap komt er aan de onderkant uit en de pulp aan de voorkant. Dit apparaat beschikt overigens over een automatische pulpuitvoer, dus je kunt zoveel sapjes maken. Helaas ontbreekt er wel een tap, waardoor het iets lastiger is om het sap te verdelen over meerdere glazen zonder te morsen.

Schoonmaken is en blijft werk, maar is geen hels karwei bij de Omega J8227s. Alle onderdelen kun je onder de kraan houden en je krijgt een borsteltje meegeleverd om het zeefje schoon te maken.

Bekijk de Omega J8227S op Bol.com

Pluspunten
 • Kan uitstekend omgaan met harde groente en fruit en bladgroente.
 • Je kunt onder andere ijs, pasta en worst maken.
 • Je hebt invloed op de dikte van het sap met de instelknop.
Minpunten
 • Het toerental (80 rpm) is hoger dan bij de meeste andere slowjuicers.
 • Er is geen tapfunctie.

Hoe kies je een slowjuicer? (koopgids)

Wat je waarschijnlijk al snel opvalt als je op zoek bent naar een slowjuicer, is dat het een hele investering is. Het is dus zaak om goed naar de eigenschappen en mogelijkheden te kijken van het apparaat voordat je een keuze maakt.

Naast de verschillende modellen die er op de markt zijn, zal je ook zien dat er zowel horizontale als verticale slowjuicers zijn. Je vraagt je wellicht af wat de verschillen zijn en of het überhaupt uitmaakt wat voor slowjuicer je neemt. Wij kunnen je het volgende vertellen.

Horizontale slowjuicers kunnen het algemeen beter omgaan met bladgroenten en tarwegras, hoewel de verticale slowjuicers hier ook steeds beter en beter in worden. Daarnaast moet je in een horizontale slowjuicer de ingrediënten aanduwen met een stamper, neemt het wat meer plek in de keuken in en hebben wij nog nooit meegemaakt dat onze horizontale slowjuicer vastloopt. Het is ook zo dat je met bepaalde horizontale slowjuicers onder andere ijs, worst en (noten)pasta kunt maken.

Verticale slowjuicers zie je het meest. Wanneer je hier groente en fruit via de vultrechter naar binnen doet, zal je dit niet aan hoeven te stampen. Bij hardere groente en fruit kan het soms wel zijn dat je wat moet helpen. Doordat je fruit en groente er gewoon in kunt laten vallen, kun je met een verticale slowjuicer sneller een sapje maken en is het minder werk voor jezelf. Verticale slowjuicers nemen daarnaast wat minder ruimte in beslag.

We zullen hier geen discussie voeren over welke nou echt het beste is, want het hangt er eigenlijk een beetje vanaf voor wat je wilt gebruiken. Er zijn echter een aantal andere belangrijke dingen waar je op moet letten tijdens het uitzoeken van de beste slowjuicer voor jezelf. Ik heb het dan over de volgende dingen.

Toerental / RPM (rotaties per minuut): Een slowjuicer wil je hebben om ervoor te zorgen dat er geen warmte vrij komt, zodat de kwaliteit van het sap zo hoog mogelijk blijft. Een laag toerental is hiervan de sleutel tot succes. Over het algemeen hebben slowjuicers een toerental tussen de 40 en 80, maar uiteraard zijn hier ook weer uitzonderingen op. Wat je in elk geval goed moet onthouden tijdens het uitzoeken van een slowjuicer, is dat een laag toerental (bijvoorbeeld 40) altijd beter is dan een hoog toerental (bijvoorbeeld 80).

Persopbrengst: Als er nog iets belangrijk is, dan is het natuurlijk de persopbrengst die uit de ingrediënten worden gehaald. Het kan enorm verschillen hoeveel sap een slowjuicer uit ingrediënten kan halen. Vaak kunnen de duurdere modellen hier het beste mee omgaan. Een goede indicatie van een hoge persopbrengst, is wanneer de pulp echt droog is. Let hier zeker op bij reviews van een slowjuicer, zodat je weet waar je aan toe bent.

Pulp opvangmogelijkheden: Pulp kan op twee manieren worden opgevangen. Het kan zijn dat er in de slowjuicer een pulpopvangbak zit, maar het kan ook zijn dat de pulp er aan de zijkant uitkomt en je dit dus aan de zijkant moet opvangen met een opvangbak. Beide hebben natuurlijk voor- en nadelen.

Wanneer de pulp wordt opgevangen in een bak in de slowjuicer, dan kan deze volraken en dat is niet fijn tijdens het juicen. Aan de andere kant is het wel handig dat je minder ruimte nodig hebt tijdens het juicen. Komt de pulp er aan de zijkant uit, dan zal je altijd door kunnen gaan met juicen, maar heb je wel meer ruimte nodig. Bepaal voor jezelf wat handig is.

Conclusie

Een slowjuicer is in 2017 gelukkig voor veel mensen niet meer onbekend en het wordt alsmaar populairder. Waar blenders en sapcentrifuges door het hoge toerental enzymen verliezen, blijft dit bij een slowjuicer behouden. Een slowjuicer is dus ideaal wanneer je een sapje van een zo’n hoog mogelijke kwaliteit voor jezelf wilt maken.

Een slowjuicer is en blijft een hele investering. Wanneer je eenmaal een slowjuicer in huis hebt staan, zal je zien dat je deze al snel erbij pakt om je dag te starten met een heerlijk sapje. Let bij het aanschaffen van een slowjuicer goed op de mogelijkheden die je ermee hebt, het toerental (hoe minder hoe beter), de persopbrengst en de pulp opvangmogelijkheden. Met deze punten in gedachten kun je op zoek naar de slowjuicer die het beste bij jou past.

Geef een reactie