Sapjes zijn helemaal in. Er komen steeds meer juicebars tevoorschijn en ook willen steeds meer mensen thuis heerlijk kunnen juicen. Dit is helemaal ook niet zo gek, aangezien we steeds meer aan onze gezondheid denken.

Met een zelfgemaakt sapje kun je direct een flinke hoeveelheid groente en vitamines naar binnen werken. Een ideale start van de dag voor steeds meer mensen.

Om zelf sapjes te kunnen maken op de best mogelijke manier, kom je al snel uit bij een slowjuicer. Dit is de onomstreden nummer 1 op het gebied van sapjes maken, doordat het op een net iets andere manier werkt dan bijvoorbeeld een blender.

De beste slowjuicers van het jaar 2022

Nu je eenmaal weet wat voor voordelen een slowjuicer heeft, ben je wellicht benieuwd naar welke slowjuicer het beste is. In de tabel hieronder kun je bekijken welke slowjuicers op dit moment aangeschaft kunnen worden.

Verder hebben we alle slowjuicers voor je beoordeeld, zodat jij per machine de plus- en minpunten kunt lezen en voor jezelf kunt bepalen welke slowjuicer het beste bij jou past.

KitchenBrothers Slowjuicer – Beste slowjuicer

Kitchenbrothers SlowjuicerDe KitchenBrothers Slowjuicer is de nummer 1 op onze lijst. Het is een juicer met een sapbeker van 700ml en een pulpreservoir van 1400ml. Je kunt dus probleemloos een sapje voor jezelf maken of voor het hele gezin.

Deze slowjuicer heeft een goede motor en perst zonder moeite zoveel mogelijk sap uit de ingrediënten. Daarnaast zit er ook een handige ‘reverse’ functie op. Hiermee krijg je het eenvoudig voor elkaar om achtergebleven groente en fruit uit de machine mee te nemen in je sapje. Dit hoeft dus niet achter te blijven waarna je dit weer moet schoonmaken. Deze juicer heeft verder een rotatiesnelheid van 80 omwentelingen per minuut en het geluidsniveau is 70 decibel.

Met de KitchenBrothers slowjuicer kun je eigenlijk zo goed als alles persen. Denk aan het persen van gember, tarwegras, spinazie of een appel, het is allemaal mogelijk. De pulp die overblijft wanneer je een sapje maakt met de Big Mouth is echt droog, wat een goede indicatie is dat de sap opbrengst heel goed is. Afhankelijk van het ingrediënt wat je wilt juicen, wordt er maar liefst 70 tot 90% sap uitgehaald door de juicer.

Knoeien zal je met de KitchenBrothers slowjuicer gelukkig niet snel doen. Met de anti drup functionaliteit voorkom je dat je knoeit met het overschenken naar glazen. Helaas moet het apparaat zelf natuurlijk wel schoongemaakt worden. Je kunt met één druk op de knop de KitchenBrothers slowjuicer uit elkaar halen. Vervolgens kun je de onderdelen onder de kraan afspoelen. De onderdelen kunnen verder gelukkig ook in de vaatwasser.

Wanneer we nadelen moeten noemen aan dit apparaat, dan zal de grootte voor sommige mensen een nadeel zijn. De prijs is ook aan de hoge kant, maar hier krijg je wel heel veel voor terug.

Bekijk de KitchenBrothers Slowjuicer op Bol.com

Pluspunten
  • De pulp is goed droog.
  • Voorzien van anti-drup.
  • Reverse functionaliteit.
  • Makkelijk schoon te maken.
Minpunten
  • Kleine vulopening. Je moet alles redelijk klein snijden.

Toivo Kitchen Slowjuicer J700 PRO – Beste instapmodel

Toivo Kitchen Slowjuicer J700 PRODe Toivo Kitchen Slowjuicer J700 PRO is een lekkere stille slowjuicer die maximaal 63dB geluid produceert, waardoor je deze juicer prima in de ochtend kunt gebruiken. De sapopbrengst is maximaal 95%.

Het is voor de Tovio Kitchen J700 PRO geen enkel probleem om allerlei soorten groenten en fruit te persen. De slowjuicer heeft twee standen waar je gebruik van kunt maken, namelijk een toerental van 70 en 85 omwentelingen per minuut. Bladgroente als spinazie kan de horizontale persmechanisme prima aan en alle pulp komt in de pulpcontainer van dit apparaat terecht. Helaas zit er alleen geen schuimafscheider bij, waardoor je sapje wel schuim kan bevatten.

Op deze Toivo slowjuicer zit ook een handige reverse functionaliteit. Dit houdt in dat de machine zowel vooruit als achteruit kan draaien. Hiermee krijg je net wat meer sap uit voedselresten die anders achter waren gebleven. Het scheelt daarnaast ook schoonmaakwerk.

Wanneer je het apparaat wilt reinigen, dan is dit gelukkig ook vrij eenvoudig te doen. Je kunt alle onderdelen uit elkaar halen en schoonmaken. Het sapreservoir en de pulpcontainer (1,3L) zijn overigens beide vaatwasserbestendig. Wel zo prettig.

Heb je nog niet veel ervaring met slowjuicers, dan is dit de absolute nummer 1 instapmodel. Je gaat niks beters vinden voor onder de €100,-.

Bekijk de Tovia Kitchen Slowjuicer J700 PRO op Bol.com

Pluspunten
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Kan goed overweg met alle groente en fruit.
  • Maakt weinig lawaai
Minpunten
  • Geen schuimafscheider.

MOA Horizontale Slowjuicer SJ15G

MOA Horizontale Slowjuicer SJ15GDe MOA Horizontale Slowjuicer SJ15G draait ongeveer 70 omwentelingen per minuut. Dit is geweldig om ervoor te zorgen dat de sap zo puur mogelijk blijft.

Wanneer je (blad)groente of fruit in de juicer wil doen, dan kan dit zoals je ziet aan de bovenzijde. Zorg er wel voor dat je het in kleine stukjes snijd, dit komt ook ten goede van de levensduur van het apparaat. Aan de onderzijde komt de pulp eruit en aan de voorzijde het sap. Bij de juicer krijg je een handige maatbeker van 700ml. Je kunt er dus prima meerdere glazen uithalen.

Het maakt niet uit of je nou gember, wortel, spinazie, appels, komkommer of een ananas in deze slowjuicer wilt gooien. De MOA Slowjuicer SJ15G kan het allemaal aan. Verder krijg je er ook nog een citruspers accessoire bij.

Qua onderhoud kun je de MOA SJ15G redelijk eenvoudig schoonmaken. Het apparaat is vrij eenvoudig uit elkaar te halen en onder de kraan af te spoelen.

Bekijk de MOA Slowjuicer SJ15G op Bol.com

Pluspunten
  • Kan vrijwel alles aan.
  • Compact en leuk design.
  • Maakt niet teveel herrie
  • Redelijk eenvoudig schoon te maken.
Minpunten
  • Je moet alles in redelijk kleine stukken snijden.

Philips Avance HR1946/70

Philips Avance HR1946/70Alle slowjuicers zullen toch wel een zeef hebben zou je denken? De Philips Avance HR1946/70 slowjuicer is echter zeefloos en is geschikt voor harde stukken fruit en groenten. Hoewel het design nooit leidend mag zijn, moeten we zeggen dat deze slowjuicer prachtig kan staan op het aanrecht en dat het zeker geen afbreuk zal doen.

Doordat deze juicer zeefloos is, wordt de pulp wel ietsjes minder goed gescheiden dan bij andere juicers. Het is uiteraard niet zo dat je hier super veel van zal merken, maar het is wel handig om dit te weten. De pulp wordt overigens gewoon aan de onderkant van dit apparaat opgevangen en de speciale technologie haalt tot 90% van de voedingsstoffen uit groenten en fruit. Niet mis.

De Philips Avance HR1946/70 heeft een grotere vultrechter dan zijn voorgangers. Doordat de vultrechter 2x groter is gemaakt, heb je minder voorbereidingstijd nodig. Wel blijft het een redelijk kleine vultrechter. Voor een grotere vultrechter kan je beter kijken naar de Philips Viva HR1889/70.

Je hoeft groenten en fruit een stuk minder klein te snijden. Verder kan deze slowjuicer ook prima zacht fruit als bananen en mango’s en harde groenten aan. Je kunt dus heerlijk combineren. Tarwegras en spinazie kan deze slowjuicer ook prima verwerken. Bepaalde soorten noten is zelfs geen probleem. Zo kun je amandelmelk uit amandelen halen.

Deze slowjuicer heeft overigens ook nog een handige druppelstopper, zodat jij jouw aanrecht goed schoon kunt houden. Met de voorspoelfunctie kun je de laatste druppels sap uit het apparaat halen, terwijl tegelijkertijd gestart wordt met het reinigen van de binnenkant van de slowjuicer.

Nu we het over reinigen hebben. Schoonmaken is ook heel gemakkelijk. De onderdelen zijn naadloos, waardoor je het snel kunt schoonmaken onder de kraan. Er is tevens geen zeef, waardoor je ook niet aan de slag hoeft met een borstel.

Bekijk de Philips Avance HR1946/70 op Bol.com

Pluspunten
  • Eenvoudigste slowjuicer om schoon te maken.
  • Handige druppelstop.
  • Heel eenvoudig in gebruik.
  • Mooi en compact design, neemt weinig ruimte in.
Minpunten
  • Vultrechter is vrij smal.
  • Pulp soms iets vochtiger dan bij andere slowjuicers.

Taylor Swoden Slow Joy 30LHW

Taylor Swoden Slow Joy 30LHWDe Taylor Swoden Slow Joy 30LHW is de volgende op onze lijst. Deze juicer heeft in onze ogen een hele goede prijs-kwaliteitsverhouding. Met de Taylor Swoden Joy slowjuicer is het bereiden van vers fruis- en een groentesapje super eenvoudig en daarnaast kun je er zelfs ijs mee maken. Met het schitterende strakke design staat deze slowjuicer ook nog eens op mooi bij iedere keuken.

Natuurlijk gaat het niet om het design. Zeker niet zelfs. Het gaat ook om de prestaties en deze zijn top. Deze slowjuicer maakt 55 omwentelingen per minuut en het apparaat is lekker stil. De ingrediënten worden niet warm en de vitaminen en enzymen blijven goed behouden. Je krijgt bij deze slowjuicer maar liefst 40% meer sap dan bij een traditionele sapcentrifuge. Het is dan ook fijn dat de Taylor Swoden Joy een capaciteit heeft van 1 liter.

De Taylor Swoden Jazz is 200 watt sterk en je tovert er al vrij snel een heerlijk sapje uit. Daarnaast is er een lekkere grote vultrechter van 8,7 cm, waardoor je zelf minder voorbereidingstijd hebt en je gewenste fruit of groente niet direct super klein hoeft te snijden.

Schoonmaken is altijd iets wat we vooral niet graag doen. De pulp die na het juicen overblijft wordt netjes gescheiden en opgevangen in het hiervoor bestemde bakje. Je kunt dit na gebruik dus eenvoudig weggooien. Verder heeft deze slowjuicer allemaal losse onderdelen, waardoor het eenvoudig te reinigen is. Het materiaal is ook geschikt om in de vaatwasser te gaan. Het meegeleverde borsteltje is ook erg handig bij het schoonmaken.

Bekijk de Taylor Swoden Joy 30LHW op Bol.com

Pluspunten
  • Grote vultrechter (8,7 cm)
  • Anti-drup functionaliteit.
  • Onderdelen zijn vaatwasserbestendig.
  • Pulp blijft goed droog.
  • Je kunt er ook ijs mee maken
Minpunten
  • Geen schuimafscheider.

Omega J8228C Slowjuicer

Omega J8228C SlowjuicerDe Omega J8228C is een horizontale slowjuicer met een krachtige motor en een aantal mogelijkheden die je bij andere juicers niet snel ziet. Dit apparaat maakt 80 omwentelingen per minuut.

In tegenstelling tot een verticale slowjuicer, kunnen horizontale slowjuicer beter omgaan met harde groente en fruit, bladgroente, tarwegras, kruiden en specerijen. Deze Omega slowjuicer kan meer dan alleen sap maken, er is namelijk ook een functie waardoor je van noten notenpasta kunt maken, koffie, kruiden en knoflook kunt malen en babyvoeding kunt pureren. Het apparaat is dus super veelzijdig.

De Omega J8228C heeft een dunne, lange persschroef van hoogwaardig kunstof, waardoor de perskracht erg groot is en de lage rotatiesnelheid van 80 RPM betekent dat er geen schuimvorming is. Je krijgt hierdoor alle sap die uit de groente en fruit te halen valt. Je kunt dit merken aan de pulp die droger is dan bij bijvoorbeeld sapcentrifuges en verticale slowjuicers.

Dit apparaat beschikt overigens over een automatische pulpuitvoer, dus je kunt zoveel sapjes maken. Helaas ontbreekt er wel een tap, waardoor het iets lastiger is om het sap te verdelen over meerdere glazen zonder te morsen.

Schoonmaken is en blijft een werkje, maar is geen hels karwei bij de Omega J8228C. Je kunt alle onderdelen onder de kraan houden en je krijgt een borsteltje meegeleverd om het zeefje schoon te maken.

Bekijk de Omega J8228C op Bol.com

Pluspunten
  • Kan uitstekend omgaan met harde groente en fruit en bladgroente.
  • Pulp komt er goed droog uit
  • Automatische pulpuitvoer, je kunt zoveel sapjes maken als je wilt.
  • Je kunt onder andere pasta maken en koffie en knoflook malen.
  • Stevig gebouwd en maakt niet heel veel lawaai.
Minpunten
  • Er is geen tapfunctie.

Philips Viva HR1889/70

Philips Viva HR1889/70 slowjuicerDe Philips Viva HR1889/70 is een slowjuicer waarmee je iedere ochtend kunt genieten van een vruchten- en groentesapje. De zelfgemaakte sapjes zijn 100% natuurlijk en behouden goed de vitamines die in de ingrediënten zitten. Wat deze slowjuicer uniek maakt is de XL vultrechter (7 cm). Hierdoor kun je fruit en groente zonder te snijden toevoegen, wat je mooi tijd zal besparen. De opvangbak voor de pulp is 750ml.

Ondanks de grote vultrechter is deze slowjuicer wel heerlijk compact, waardoor je het makkelijker kunt opbergen in je keuken.

De Philips Viva HR1889/70 heeft verder ook een handige druppelstop, zodat je geen druppels op het aanrecht knoeit en dit weer schoon moet maken. De sterke motor houdt het niet alleen lang vol, ook harde groente als wortels en rode bieten kunnen probleemloos verwerkt worden in deze slowjuicer.

Het schoonmaken van een slowjuicer is nooit leuk, maar wanneer je de Philips Viva HR1889/70 hebt, profiteer je van de QuickClean-technologie. Alles is binnen een minuut schoon dankzij de gepolijste QuickClean-zeef, ingebouwde pulpopvangbank en de gladde oppervlakken. Daarnaast zijn alle afneembare onderdelen ook vaatwasserbestendig.

Bekijk de Philips Viva HR1889/70 op Bol.com

Pluspunten
  • Handige druppelstopper om knoeien te voorkomen.
  • QuickClean-technologie voor makkelijker schoonmaken.
  • Compact en modern design
Minpunten
  • Pulp zou iets droger kunnen zijn.
  • kleine zeefgaatje.

Omega VSJ843RS

Omega VSJ843RSDe verticale slowjuicer Omega VSJ843RS is een uitstekende perser met maar 43 omwentelingen per minuut. In deze slowjuicer kun je uitstekend gebruiken voor zachte en de wat hardere groente en fruit en daarnaast kun je ook sap maken van tarwegras. Deze slowjuicer haalt ook echt veel sap uit de ingrediënten.

De Omega VSJ843RS heeft in de persschroef ook een dubbel snijvlak, waardoor de groente en fruit met 1 omwenteling twee keer worden gesneden. Mocht er een stukje vastzitten in dit apparaat, dan kun je met de reverse knop zorgen dat het terug wordt gehaald.

Je kunt met deze slowjuicer zoveel sapjes achter elkaar maken als je maar wilt. De pulp komt er uit aan de zijkant, waardoor je geen last hebt van een bakje dat vol kan raken. Verder zit er een tapfunctie op deze slowjuicer, zodat je de ingrediënten eerst kunt laten mengen voordat je het inschenkt. Helaas zit er geen schuimafscheider, waardoor je sapje wel schuim kan bevatten.

Het schoonmaken van dit apparaat hoeft ook niet lang te duren. Het automatische reinigingsfunctie zorgt dat je zo min mogelijk hoeft schoon te maken. Verder zorgt het compacte design dat deze slowjuicer niet ontzettend veel ruimte inneemt.

Bekijk de Omega VSJ843RS op Bol.com

Pluspunten
  • Laag toerental van 43 RPM.
  • Persschroef met dubbel snijvlak.
  • Handige tapfunctie.
  • Automatische reinigingsfunctie.
Minpunten
  • Helaas geen schuimafscheider.

Sana by Omega EUJ707

Sana by Omega EUJ707De Sana EUJ707, gemaakt door Omega, is een horizontale slowjuicer met een krachtige motor en een aantal mogelijkheden die je bij andere juicers niet snel ziet. Dit apparaat maakt 70 omwentelingen per minuut.

In tegenstelling tot een verticale slowjuicer, kunnen horizontale slowjuicer beter omgaan met harde groente en fruit, bladgroente, tarwegras, kruiden en specerijen. De Sana EUJ707 heeft hier dan ook geen problemen mee.

Bij deze slowjuicer heb je een automatische pulp-uitvoer functionaliteit. Je kunt hierdoor nonstop sap maken zonder dat je hoeft te stoppen. Ideaal wanneer je veel sapjes wilt maken. De pulp komt er aan de voorkant uit en is zeer droog, wat aangeeft dat er maximaal sap uit de ingrediënten gehaald wordt.

De Sana EUJ707 heeft verder een redelijk grote vulopening, wat je kan schelen in de voorbereidingstijd. Daarnaast komt deze slowjuicer ook 3 zeven, namelijk fijn, grof en dicht. Deze slowjuicer is verder ook geschikt voor het maken van notenpasta, het malen van koffie, pureren van babyvoeding en meer.

Schoonmaken is en blijft werk, maar is zeker geen hels karwei bij de Sana EUJ707. Alle onderdelen kun je onder de kraan houden en je krijgt een borsteltje meegeleverd om het zeefje schoon te maken.

Bekijk de Sana by Omega EUJ707 op Bol.com

Pluspunten
  • De pulp komt er zeer droog uit.
  • Kan uitstekend omgaan met harde groente en fruit en bladgroente.
  • Je kunt naast sap ook notenpasta maken en koffie malen.
  • Je hebt invloed op de dikte van het sap met de instelknop.
  • De Sana EUJ707 is erg duurzaam.
Minpunten
  • Er is geen tapfunctie.
  • De prijs is aan de hoge kant.

Hurom H26

Hurom H26De Hurom H-AA-DBE17 – H26 draait ongeveer 43 omwentelingen per minuut. Dit is geweldig om ervoor te zorgen dat de sap zo puur mogelijk blijft.

De Hurom H26 slowjuicer is met name voor kleine huishoudens zeer geschikt, aangezien je de capaciteit hebt om telkens 1-2 glazen sap kunt maken.

Wat ons direct opvalt is dat de schacht transparant is. Je kunt hierdoor op een eenvoudige manier bekijken wanneer je nieuwe stukken groente of fruit kunt toevoegen. Op de Hurom Slowjuicer zit wederom een pulpregelaar, waardoor je met een handige hendel de hoeveelheid pulp kunt bepalen.

Het maakt niet uit of je nou spinazie, appels, komkommer of een ananas in deze slowjuicer wilt gooien. De Humor H26 kan het allemaal aan. Het is zelfs mogelijk om ijs te maken met behulp van deze slowjuicer.

Bekijk de Hurom H26 op Bol.com

Pluspunten
  • De pulp komt er zeer droog uit.
  • Kan uitstekend omgaan met harde groente en fruit en bladgroente.
  • Je kunt naast sap ook ijs maken.
Minpunten
  • De prijs is aan de hoge kant.

Waarom een slowjuicer ?

De slowjuicer maakt op een trage (slow) manier sap van de ingrediënten die je in de juicer doet. Het sap wordt hierdoor niet warm, waardoor het grootste deel van de vitaminen en enzymen aanwezig blijven. Daarnaast zijn slowjuicers ook een ster in het maken van een heerlijk dun sapje, doordat de pulp en sap van elkaar gescheiden worden.

Wat ook een groot voordeel is van een slowjuicer, is dat je er gewoon veel meer verschillende soorten groenten en fruit (met schil) in kunt stoppen. Zo kun je met een slowjuicer sap uit tarwegras halen en ook uit bladgroente als bijvoorbeeld spinazie, sla en munt.

Je zal tot slot verbaasd staan hoeveel sap er daadwerkelijk uit een slowjuicer kan komen. Doordat een slowjuicer veel efficiënter te werk gaat dan een sapcentrifuge, kun je er meer uithalen en heb je minder afval. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je minder groenten en fruit nodig hebt om een glas te vullen met een sapje. Hoewel een slowjuicer in de aanschaf duurder is, pak je hier dus wel je voordeel mee.

Hoe kies je een slowjuicer? (koopgids)

Wat je waarschijnlijk al snel opvalt als je op zoek bent naar een slowjuicer, is dat het een hele investering is. Het is dus zaak om goed naar de eigenschappen en mogelijkheden te kijken van het apparaat voordat je een keuze maakt.

Naast de verschillende modellen die er op de markt zijn, zal je ook zien dat er zowel horizontale als verticale slowjuicers zijn. Je vraagt je wellicht af wat de verschillen zijn en of het überhaupt uitmaakt wat voor slowjuicer je neemt. Wij kunnen je het volgende vertellen.

Horizontale slowjuicers kunnen het algemeen beter omgaan met bladgroenten en tarwegras, hoewel de verticale slowjuicers hier ook steeds beter en beter in worden. Daarnaast moet je in een horizontale slowjuicer de ingrediënten aanduwen met een stamper, neemt het wat meer plek in de keuken in en hebben wij nog nooit meegemaakt dat onze horizontale slowjuicer vastloopt. Het is ook zo dat je met bepaalde horizontale slowjuicers onder andere ijs, worst en (noten)pasta kunt maken.

Verticale slowjuicers zie je het meest. Wanneer je hier groente en fruit via de vultrechter naar binnen doet, zal je dit niet aan hoeven te stampen. Bij hardere groente en fruit kan het soms wel zijn dat je wat moet helpen. Doordat je fruit en groente er gewoon in kunt laten vallen, kun je met een verticale slowjuicer sneller een sapje maken en is het minder werk voor jezelf. Verticale slowjuicers nemen daarnaast wat minder ruimte in beslag.

We zullen hier geen discussie voeren over welke nou echt het beste is, want het hangt er eigenlijk een beetje vanaf voor wat je wilt gebruiken. Er zijn echter een aantal andere belangrijke dingen waar je op moet letten tijdens het uitzoeken van de beste slowjuicer voor jezelf. Ik heb het dan over de volgende dingen.

Toerental / RPM (rotaties per minuut): Een slowjuicer wil je hebben om ervoor te zorgen dat er geen warmte vrij komt, zodat de kwaliteit van het sap zo hoog mogelijk blijft. Een laag toerental is hiervan de sleutel tot succes. Over het algemeen hebben slowjuicers een toerental tussen de 40 en 80, maar uiteraard zijn hier ook weer uitzonderingen op. Wat je in elk geval goed moet onthouden tijdens het uitzoeken van een slowjuicer, is dat een laag toerental (bijvoorbeeld 40) altijd beter is dan een hoog toerental (bijvoorbeeld 80).

Persopbrengst: Als er nog iets belangrijk is, dan is het natuurlijk de persopbrengst die uit de ingrediënten worden gehaald. Het kan enorm verschillen hoeveel sap een slowjuicer uit ingrediënten kan halen. Vaak kunnen de duurdere modellen hier het beste mee omgaan. Een goede indicatie van een hoge persopbrengst, is wanneer de pulp echt droog is. Let hier zeker op bij reviews van een slowjuicer, zodat je weet waar je aan toe bent.

Pulp opvangmogelijkheden: Pulp kan op twee manieren worden opgevangen. Het kan zijn dat er in de slowjuicer een pulpopvangbak zit, maar het kan ook zijn dat de pulp er aan de zijkant uitkomt en je dit dus aan de zijkant moet opvangen met een opvangbak. Beide hebben natuurlijk voor- en nadelen.

Wanneer de pulp wordt opgevangen in een bak in de slowjuicer, dan kan deze volraken en dat is niet fijn tijdens het juicen. Aan de andere kant is het wel handig dat je minder ruimte nodig hebt tijdens het juicen. Komt de pulp er aan de zijkant uit, dan zal je altijd door kunnen gaan met juicen, maar heb je wel meer ruimte nodig. Bepaal voor jezelf wat handig is.

Conclusie

Een slowjuicer is in 2022 gelukkig voor veel mensen niet meer onbekend en het wordt alsmaar populairder. Waar blenders en sapcentrifuges door het hoge toerental enzymen verliezen, blijft dit bij een slowjuicer behouden. Een slowjuicer is dus ideaal wanneer je een sapje van een zo’n hoog mogelijke kwaliteit voor jezelf wilt maken.

Een slowjuicer is en blijft een hele investering. Wanneer je eenmaal een slowjuicer in huis hebt staan, zal je zien dat je deze al snel erbij pakt om je dag te starten met een heerlijk sapje. Let bij het aanschaffen van een slowjuicer goed op de mogelijkheden die je ermee hebt, het toerental (hoe minder hoe beter), de persopbrengst en de pulp opvangmogelijkheden. Met deze punten in gedachten kun je op zoek naar de slowjuicer die het beste bij jou past.

Leave a Comment