Sapjes zijn helemaal in. Er komen steeds meer juicebars tevoorschijn en ook willen steeds meer mensen thuis heerlijk kunnen juicen. Dit is helemaal ook niet zo gek, aangezien we steeds meer aan onze gezondheid denken.

Met een zelfgemaakt sapje kun je direct een flinke hoeveelheid groente en vitamines naar binnen werken. Een ideale start van de dag voor steeds meer mensen.

Om zelf sapjes te kunnen maken op de best mogelijke manier, kom je al snel uit bij een slowjuicer. Dit is de onomstreden nummer 1 op het gebied van sapjes maken, doordat het op een net iets andere manier werkt dan bijvoorbeeld een blender.

Waarom een slowjuicer ?

De slowjuicer maakt op een trage (slow) manier sap van de ingrediënten die je in de juicer doet. Het sap wordt hierdoor niet warm, waardoor het grootste deel van de vitaminen en enzymen aanwezig blijven. Daarnaast zijn slowjuicers ook een ster in het maken van een heerlijk dun sapje, doordat de pulp en sap van elkaar gescheiden worden.

Wat ook een groot voordeel is van een slowjuicer, is dat je er gewoon veel meer verschillende soorten groenten en fruit (met schil) in kunt stoppen. Zo kun je met een slowjuicer sap uit tarwegras halen en ook uit bladgroente als bijvoorbeeld spinazie, sla en munt.

Je zal tot slot verbaasd staan hoeveel sap er daadwerkelijk uit een slowjuicer kan komen. Doordat een slowjuicer veel efficiënter te werk gaat dan een sapcentrifuge, kun je er meer uithalen en heb je minder afval. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je minder groenten en fruit nodig hebt om een glas te vullen met een sapje. Hoewel een slowjuicer in de aanschaf duurder is, pak je hier dus wel je voordeel mee.

De beste slowjuicers van het jaar 2020

Nu je eenmaal weet wat voor voordelen een slowjuicer heeft, ben je wellicht benieuwd naar welke slowjuicer het beste is. In de tabel hieronder kun je bekijken welke slowjuicers op dit moment aangeschaft kunnen worden.

Verder hebben we alle slowjuicers voor je beoordeeld, zodat jij per machine de plus- en minpunten kunt lezen en voor jezelf kunt bepalen welke slowjuicer het beste bij jou past.

Kuvings Big Mouth C9500 – Beste high end slowjuicer

Kuvings Big Mouth C9500De slowjuicer Kuvings Big Mouth C9500 is de nummer 1 op onze lijst. Het is een juicer waarbij is nagedacht dat het voor jou zo eenvoudig mogelijk moet zijn. Zo bespaart de Big Mouth C9500 slowjuicer je voorbereidingstijd, doordat dit apparaat een extra grote vultrechter heeft, zelfs groter dan zijn voorganger. Appels, tomaten, sinaasappels en andere ingrediënten gaan er probleemloos in zonder dat je dit in stukken hoeft te snijden. Alles past dus eigenlijk direct!

De goede motor van dit apparaat perst zonder moeite zoveel mogelijk sap uit de ingrediënten.  Daarnaast is dit apparaat ook de stilste slowjuicer uit onze lijst met behulp van de ingebouwde low-noise ontwerp. De rotatiesnelheid van 60 omwentelingen per minuut.

Wanneer je een liefhebber bent van onder andere tarwegras, dan ben je natuurlijk ook benieuwd hoe de Kuvings Big Mouth C9500 het hiermee doet. De persschroef is vernieuwd ten opzichte van zijn voorganger. Het voordeel dat dit met zich meebrengt is dat het makkelijker is om vezelige producten als tarwegras en spinazie te verwerken. Ik kan je vertellen dat de Big Mouth hier uitstekend mee om kan gaan en een goede hoeveelheid sap uit het tarwegras weet te halen.

Knoeien zal je met de Big Mouth C9500 ook niet snel doen. Met de druppelstop voorkom je dat je knoeit met het overschenken naar glazen. Verder kun je met optionele hulpstukken met deze slowjuicer ook ijs en smoothies maken. Deze hulpstukken worden helaas niet direct meegeleverd.

De pulp die overblijft wanneer je een sapje maakt met de Big Mouth is echt droog, wat een goede indicatie is dat de sap opbrengst heel goed is. Het reinigen van het apparaat blijft verder natuurlijk wel altijd een klusje waar je minder vrolijk van wordt, maar gelukkig zijn hier ook een aantal functies voor. Zo kun je water aan het persvat toevoegen en deze laten draaien om de resten uit het persvat te verwijderen. In de zeef zitten ook altijd resten, deze kun je verwijderen door de zeef en roterende schoonmaakborstel op elkaar te zetten en deze langs elkaar heen te laten bewegen onder stromend water (kraan).

Wanneer we nadelen moeten noemen aan dit apparaat, dan zal de grootte voor sommige mensen een nadeel zijn. De prijs is ook aan de hoge kant, maar hier krijg je wel heel veel voor terug.

Bekijk de Kuvings Big Mouth C9500 op Bol.com

Pluspunten
 • Weinig voorbereidingstijd dankzij grote vulopening.
 • De pulp is goed droog.
 • Voorzien van druppelstop.
 • Veel bijgeleverde accessoires.
 • Mogelijkheid om smoothies en ijs te maken.
Minpunten
 • Het apparaat is redelijk hoog (houdt hier rekening mee).
 • Het is aan de dure kant.

Taylor Swoden Jazz – Beste instapmodel

Taylor Swoden Jazz slowjuicerDe Taylor Swoden Jazz is de volgende op onze lijst. Deze juicer heeft in onze ogen de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Met de Taylor Swoden Jazz slowjuicer is het bereiden van vers fruis- en een groentesapje super eenvoudig. Met het schitterende strakke design staat deze slowjuicer ook nog eens op mooi bij iedere keuken.

Natuurlijk gaat het niet om het design. Zeker niet. Het gaat om de prestaties en deze zijn top. Deze slowjuicer maakt 55 omwentelingen per minuut en het apparaat is lekker stil. De ingrediënten worden niet warm en de vitaminen en enzymen blijven goed behouden. Je krijgt bij deze slowjuicer maar liefst 40% meer sap dan bij een traditionele sapcentrifuge. Het is dan ook fijn dat de Taylor Swoden Jazz een capaciteit heeft van 1 liter.

De Taylor Swoden Jazz is 120 watt sterk en je tovert er al vrij snel een heerlijk sapje uit. Kies je gewenste fruit of groente en snij dit in stukken. Je moet er wel op letten dat je met het snijden de stukken klein genoeg maakt, zodat de slowjuicer niet vast loopt. Selderij kun je bijvoorbeeld het best 2 cm lang snijden.

Schoonmaken is altijd iets wat we niet graag doen. De pulp die na het juicen overblijft wordt netjes gescheiden en opgevangen in het hiervoor bestemde bakje. Je kunt dit na gebruik dus eenvoudig weggooien. Verder heeft deze slowjuicer allemaal losse onderdelen, waardoor het eenvoudig te reinigen is. Het materiaal is ook geschikt om in de vaatwasser te gaan. Het meegeleverde borsteltje is ook erg handig bij het schoonmaken.

Heb je nog niet veel ervaring met slowjuicers, dan is dit de absolute nummer 1 instapmodel. Je gaat niks beters vinden voor onder de €100,-.

Bekijk de Taylor Swoden Jazz op Bol.com

Pluspunten
 • Anti-drup functionaliteit.
 • Onderdelen zijn vaatwasserbestendig.
 • Nummer 1 instapmodel voor een goede prijs.
 • Pulp blijft goed droog.
Minpunten
 • Moet de stukjes wel goed klein snijden.
 • Geen schuimafscheider.

Hurom H100

Hurom H100De Hurom H100 draait ongeveer 43 omwentelingen per minuut. Dit is geweldig om ervoor te zorgen dat de sap zo puur mogelijk blijft.

De Hurom H100 is met name voor kleine huishoudens zeer geschikt, aangezien je de capaciteit hebt om telkens 1 glas sap (wel een groot glas) te maken.

Wat ons direct opvalt is dat de schacht transparant is. Je kunt hierdoor op een eenvoudige manier bekijken wanneer je nieuwe stukken groente of fruit kunt toevoegen. Op de Hurom H100 zit wederom een pulpregelaar, waardoor je met een handige hendel de hoeveelheid pulp kunt bepalen.

Bij deze slowjuicer zit voor de gebruiksgemak ook “The Dual Hopper”. Het rechte gedeelte kan worden gebruikt om langere voorwerpen als wortels in te stoppen en in het brede deel kun je gebruiken om tomaten en dergelijke in te plaatsen.

Het maakt niet uit of je nou spinazie, appels, komkommer of een ananas in deze slowjuicer wilt gooien. De Hurom H100 kan het allemaal aan. Het apparaat werkt verder super stil, dus mocht je als eerste wakker zijn, dan zal je niemand wakker maken als je deze slowjuicer zijn werk laat doen.

Qua onderhoud kun je de Hurom H100 redelijk eenvoudig schoonmaken. Het onderste gedeelte van de sapkamer heeft twee zeven met grote gaten, wat voor meer schoonmaakgemak zorgt. De twee losse zeven voorkomen ook dat de pulp vast komt te zitten.

Bekijk de Hurom H100 op Bol.com

Pluspunten
 • Laag toerental van 43 RPM.
 • Transparante schacht.
 • Hoeveelheid pulp is zelf te bepalen.
 • Werkt heerlijk stil.
 • Redelijk eenvoudig schoon te maken.
Minpunten
 • Je moet alles in kleine stukken snijden.
 • Niet geschikt voor tarwegras.

Princess 202042 Juice Center

Princess 202042 Juice CenterDe Princess 202042 Juice Center is wat anders dan de andere slowjuicers die je in deze lijst ziet staan. De Princess 202042 is namelijk uitgerust met 2 verschillende motoren. Er is 1 motor voor de slowjuicer en 1 voor de citruspers. Je kunt dus 2 kanten op met deze machine.

Het is voor de Princess 202042 geen probleem om allerlei soorten groenten en fruit te persen. De slowjuicer heeft een drietal standen die je kunt gebruiken voor zowel harde als zachte groente en fruit. Bladgroente als spinazie kan de horizontale persmechanisme ook prima aan en de citruspers is natuurlijk ideaal als jij heerlijke sinaasappelsap wilt maken. Alle pulp komt overigens in de pulpcontainer van dit apparaat terecht. Helaas zit er alllen geen schuimafscheider bij, waardoor je sapje wel schuim kan bevatten.

De Princess 202042 maakt verder met 65 decibel niet veel lawaai, wat zeker een pluspunt is. De RVS behuizing zorgt ervoor dat deze juicer zeer stevig is en wanneer je het apparaat wilt reinigen, dan is dit gelukkig ook vrij eenvoudig te doen. Je kunt alle onderdelen uit elkaar halen en schoonmaken. De grootte van dit apparaat moet je overigens ook niet onderschatten, maar dit is wat ons betreft geen nadeel.

Bekijk de Princess 202042 Juice Center op Bol.com

Pluspunten
 • Is zowel een citruspers als slowjuicer.
 • Kan goed overweg met bladgroente.
 • Maakt niet heel veel kabaal.
Minpunten
 • Geen schuimafscheider.

Philips Avance HR1946/70

Philips Avance HR1946/70Alle slowjuicers zullen toch wel een zeef hebben zou je denken? De Philips Avance HR1946/70 slowjuicer is echter zeefloos en is geschikt voor harde stukken fruit en groenten. Hoewel het design nooit leidend mag zijn, moeten we zeggen dat deze slowjuicer prachtig kan staan op het aanrecht en dat het zeker geen afbreuk zal doen.

Doordat deze juicer zeefloos is, wordt de pulp wel ietsjes minder goed gescheiden dan bij andere juicers. Het is uiteraard niet zo dat je hier super veel van zal merken, maar het is wel handig om dit te weten. De pulp wordt overigens gewoon aan de onderkant van dit apparaat opgevangen en de speciale technologie haalt tot 90% van de voedingsstoffen uit groenten en fruit. Niet mis.

De Philips Avance HR1946/70 heeft een grotere vultrechter dan zijn voorgangers. Doordat de vultrechter 2x groter is gemaakt, heb je minder voorbereidingstijd nodig. Wel blijft het een redelijk kleine vultrechter. De Kuvings Big Mouth blijft wat dit betreft de topper.

Je hoeft groenten en fruit een stuk minder klein te snijden. Verder kan deze slowjuicer ook prima zacht fruit als bananen en mango’s en harde groenten aan. Je kunt dus heerlijk combineren. Tarwegras en spinazie kan deze slowjuicer ook prima verwerken. Bepaalde soorten noten is zelfs geen probleem. Zo kun je amandelmelk uit amandelen halen.

Deze slowjuicer heeft overigens ook nog een handige druppelstopper, zodat jij jouw aanrecht goed schoon kunt houden. Met de voorspoelfunctie kun je de laatste druppels sap uit het apparaat halen, terwijl tegelijkertijd gestart wordt met het reinigen van de binnenkant van de slowjuicer.

Nu we het over reinigen hebben. Schoonmaken is ook heel gemakkelijk. De onderdelen zijn naadloos, waardoor je het snel kunt schoonmaken onder de kraan. Er is tevens geen zeef, waardoor je ook niet aan de slag hoeft met een borstel.

Bekijk de Philips Avance HR1946/70 op Bol.com

Pluspunten
 • Eenvoudigste slowjuicer om schoon te maken.
 • Handige druppelstop.
 • Heel eenvoudig in gebruik.
 • Mooi en compact design, neemt weinig ruimte in.
Minpunten
 • Vultrechter is vrij smal.
 • Pulp soms iets vochtiger dan bij andere slowjuicers.

Omega J8228C Slowjuicer

Omega J8228C SlowjuicerDe Omega J8228C is een horizontale slowjuicer met een krachtige motor en een aantal mogelijkheden die je bij andere juicers niet snel ziet. Dit apparaat maakt 80 omwentelingen per minuut.

In tegenstelling tot een verticale slowjuicer, kunnen horizontale slowjuicer beter omgaan met harde groente en fruit, bladgroente, tarwegras, kruiden en specerijen. Deze Omega slowjuicer kan meer dan alleen sap maken, er is namelijk ook een functie waardoor je van noten notenpasta kunt maken, koffie, kruiden en knoflook kunt malen en babyvoeding kunt pureren. Het apparaat is dus super veelzijdig.

De Omega J8228C heeft een dunne, lange persschroef van hoogwaardig kunstof, waardoor de perskracht erg groot is en de lage rotatiesnelheid van 80 RPM betekent dat er geen schuimvorming is. Je krijgt hierdoor alle sap die uit de groente en fruit te halen valt. Je kunt dit merken aan de pulp die droger is dan bij bijvoorbeeld sapcentrifuges en verticale slowjuicers.

Dit apparaat beschikt overigens over een automatische pulpuitvoer, dus je kunt zoveel sapjes maken. Helaas ontbreekt er wel een tap, waardoor het iets lastiger is om het sap te verdelen over meerdere glazen zonder te morsen.

Schoonmaken is en blijft een werkje, maar is geen hels karwei bij de Omega J8228C. Je kunt alle onderdelen onder de kraan houden en je krijgt een borsteltje meegeleverd om het zeefje schoon te maken.

Bekijk de Omega J8228C op Bol.com

Pluspunten
 • Kan uitstekend omgaan met harde groente en fruit en bladgroente.
 • Pulp komt er goed droog uit
 • Automische pulpuitvoer, je kunt zoveel sapjes maken als je wilt.
 • Je kunt onder andere pasta maken en koffie en knoflook malen.
 • Stevig gebouwd en maakt niet heel veel lawaai.
Minpunten
 • Er is geen tapfunctie.

Kenwood PureJuice JMP600WH

De Kenwood PureJuice JMP600WH is de volgende op onze lijst. Met deze slowjuicer kun je iedere ochtend genieten van een vruchten- en groentesapje. De zelfgemaakte sapjes zijn 100% natuurlijk en behouden goed de vitamines die in de ingrediënten zitten.

Deze verticale slowjuicer maakt 60 omwentelingen per minuut. Met deze slowjuicer is het mogelijk om naast de standaard sapjes, ook amandelmelk te maken. Ideaal voor als je lactose intolerant hebt.

De Kenwood PureJuice JMP600WH heeft verder ook een handige druppelstop, zodat je geen druppels op het aanrecht knoeit en dit weer schoon moet maken. De sterke motor houdt het niet alleen lang vol, ook harde groente als wortels en rode bieten kunnen probleemloos verwerkt worden in deze slowjuicer. Met het compacte design zal dit apparaat ook niet gigantisch veel ruimte in beslag nemen om het aanrecht.

Deze slowjuicer heeft tevens een extra zeef. Je kunt deze zeef op het opvangbakje voor het sap plaatsen, zodat je de sap helemaal zonder pulp kunt drinken. Mocht je liever wel iets aan pulp willen drinken, dan kun je ervoor kiezen om deze zeef niet te plaatsen. De opvangbak voor de pulp is 500ml. De opvangbak voor het sap kan 700ml aan. Genoeg voor 2 overheerlijke glazen.

Het schoonmaken van een slowjuicer is nooit leuk, maar wanneer je deze direct na het maken van je sap onder de kraan houdt, dan valt het allemaal reuze mee. Alleen de zeef vergt wat meer tijd.

Bekijk de Kenwood PureJuice JMP600WH op Bol.com

Pluspunten
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.
 • Handige druppelstopper om knoeien te voorkomen.
 • Je kunt ook amandelmelk maken.
 • Extra zeef als je geen enkele pulp in je sap wilt hebben.
Minpunten
 • Sommige ingrediënten moet je goed klein snijden.

Versapers Emotion 3G

Versapers Emotion 3G SlowjuicerDe Versapers Emotion 3G is een verticale slowjuicer, waardoor groenten of fruit direct in de pers vallen en mee zullen draaien. Het zal dus niet nodig zijn om het aan te drukken met een stamper. Het toerental van deze slowjuicer is 70 omwentelingen per minuut. De pulp zal er dan ook goed droog uitkomen.

Wat opvalt bij de Versapers Emotion 3G slowjuicer is dat deze slowjuicer helemaal niet veel ruimte in beslag neemt. Wat niet opvalt is het geluid, want dit is heerlijk stil dankzij de motor met geluidsreductie.

Ten opzichte van het vorige model, heeft de Versapers Emotion 3G slowjuicer een verbeterde uitvoer. Het apparaat kan hierdoor meer sap uit groente en fruit persen. Naast dat je er sapjes uit kunt persen, kun je deze slowjuicer ook gebruiker om smoothies, noten- en zadenmelk, ijs, jam, tofu en soep mee te maken. Je kunt dus heerlijk varieren met deze allround slowjuicer! Je krijgt er zelfs een gratis receptenboekje bij met 64 recepten.

Mocht je slowjuicer ooit een keer licht overbelast worden, dan slaat de motor automatisch af om het apparaat te beschermen. Daarnaast zit er ook nog eens 10 jaar garantie op de motor, dit zal je bij andere slowjuicer niet zien. De aan-uit knop kun je vinden aan de achterkant van het apparaat en is afgewerkt met een spatwaterbestendige hoes. Schoonmaken is bewerkelijk, maar kost je maar 3 minuten van je tijd.

Bekijk de Versapers Emotion 3G op Bol.com

Pluspunten
 • Er wordt veel sap gehaald uit groente en fruit.
 • Motor slaat automatisch af bij overbelasting ter bescherming.
 • Mogelijkheid om notenpasta, smoothies en ijs te maken.
 • Voor een slowjuicer doet het stil zijn werk.
 • 10 jaar garantie op de motor.
 • Gratis receptenboekje met 64 recepten.
Minpunten
 • De prijs is aan de dure kant.
 • Onderdelen kunnen niet in de vaatwasser.

Omega VSJ843RS

Omega VSJ843RSDe verticale slowjuicer Omega VSJ843RS is een uitstekende perser met maar 43 omwentelingen per minuut. In deze slowjuicer kun je uitstekend gebruiken voor zachte en de wat hardere groente en fruit en daarnaast kun je ook sap maken van tarwegras. Deze slowjuicer haalt ook echt veel sap uit de ingrediënten.

De Omega VSJ843RS heeft in de persschroef ook een dubbel snijvlak, waardoor de groente en fruit met 1 omwenteling twee keer worden gesneden. Mocht er een stukje vastzitten in dit apparaat, dan kun je met de reverse knop zorgen dat het terug wordt gehaald.

Je kunt met deze slowjuicer zoveel sapjes achter elkaar maken als je maar wilt. De pulp komt er uit aan de zijkant, waardoor je geen last hebt van een bakje dat vol kan raken. Verder zit er een tapfunctie op deze slowjuicer, zodat je de ingrediënten eerst kunt laten mengen voordat je het inschenkt. Helaas zit er geen schuimafscheider, waardoor je sapje wel schuim kan bevatten.

Het schoonmaken van dit apparaat hoeft ook niet lang te duren. Het automatische reinigingsfunctie zorgt dat je zo min mogelijk hoeft schoon te maken. Verder zorgt het compacte design dat deze slowjuicer niet ontzettend veel ruimte inneemt.

Bekijk de Omega VSJ843RS op Bol.com

Pluspunten
 • Laag toerental van 43 RPM.
 • Persschroef met dubbel snijvlak.
 • Handige tapfunctie.
 • Automatische reinigingsfunctie.
Minpunten
 • Helaas geen schuimafscheider.

Sana by Omega EUJ707

Sana by Omega EUJ707De Sana EUJ707, gemaakt door Omega, is een horizontale slowjuicer met een krachtige motor en een aantal mogelijkheden die je bij andere juicers niet snel ziet. Dit apparaat maakt 70 omwentelingen per minuut.

In tegenstelling tot een verticale slowjuicer, kunnen horizontale slowjuicer beter omgaan met harde groente en fruit, bladgroente, tarwegras, kruiden en specerijen. De Sana EUJ707 heeft hier dan ook geen problemen mee.

Bij deze slowjuicer heb je een automatische pulp-uitvoer functionaliteit. Je kunt hierdoor nonstop sap maken zonder dat je hoeft te stoppen. Ideaal wanneer je veel sapjes wilt maken. De pulp komt er aan de voorkant uit en is zeer droog, wat aangeeft dat er maximaal sap uit de ingrediënten gehaald wordt.

De Sana EUJ707 heeft verder een redelijk grote vulopening, wat je kan schelen in de voorbereidingstijd. Daarnaast komt deze slowjuicer ook 3 zeven, namelijk fijn, grof en dicht. Deze slowjuicer is verder ook geschikt voor het maken van notenpasta, het malen van koffie, pureren van babyvoeding en meer.

Schoonmaken is en blijft werk, maar is zeker geen hels karwei bij de Sana EUJ707. Alle onderdelen kun je onder de kraan houden en je krijgt een borsteltje meegeleverd om het zeefje schoon te maken.

Bekijk de Sana by Omega EUJ707 op Bol.com

Pluspunten
 • De pulp komt er zeer droog uit.
 • Kan uitstekend omgaan met harde groente en fruit en bladgroente.
 • Je kunt naast sap ook notenpasta maken en koffie malen.
 • Je hebt invloed op de dikte van het sap met de instelknop.
 • De Sana EUJ707 is erg duurzaam.
Minpunten
 • Er is geen tapfunctie.
 • De prijs is aan de hoge kant.

Hoe kies je een slowjuicer? (koopgids)

Wat je waarschijnlijk al snel opvalt als je op zoek bent naar een slowjuicer, is dat het een hele investering is. Het is dus zaak om goed naar de eigenschappen en mogelijkheden te kijken van het apparaat voordat je een keuze maakt.

Naast de verschillende modellen die er op de markt zijn, zal je ook zien dat er zowel horizontale als verticale slowjuicers zijn. Je vraagt je wellicht af wat de verschillen zijn en of het überhaupt uitmaakt wat voor slowjuicer je neemt. Wij kunnen je het volgende vertellen.

Horizontale slowjuicers kunnen het algemeen beter omgaan met bladgroenten en tarwegras, hoewel de verticale slowjuicers hier ook steeds beter en beter in worden. Daarnaast moet je in een horizontale slowjuicer de ingrediënten aanduwen met een stamper, neemt het wat meer plek in de keuken in en hebben wij nog nooit meegemaakt dat onze horizontale slowjuicer vastloopt. Het is ook zo dat je met bepaalde horizontale slowjuicers onder andere ijs, worst en (noten)pasta kunt maken.

Verticale slowjuicers zie je het meest. Wanneer je hier groente en fruit via de vultrechter naar binnen doet, zal je dit niet aan hoeven te stampen. Bij hardere groente en fruit kan het soms wel zijn dat je wat moet helpen. Doordat je fruit en groente er gewoon in kunt laten vallen, kun je met een verticale slowjuicer sneller een sapje maken en is het minder werk voor jezelf. Verticale slowjuicers nemen daarnaast wat minder ruimte in beslag.

We zullen hier geen discussie voeren over welke nou echt het beste is, want het hangt er eigenlijk een beetje vanaf voor wat je wilt gebruiken. Er zijn echter een aantal andere belangrijke dingen waar je op moet letten tijdens het uitzoeken van de beste slowjuicer voor jezelf. Ik heb het dan over de volgende dingen.

Toerental / RPM (rotaties per minuut): Een slowjuicer wil je hebben om ervoor te zorgen dat er geen warmte vrij komt, zodat de kwaliteit van het sap zo hoog mogelijk blijft. Een laag toerental is hiervan de sleutel tot succes. Over het algemeen hebben slowjuicers een toerental tussen de 40 en 80, maar uiteraard zijn hier ook weer uitzonderingen op. Wat je in elk geval goed moet onthouden tijdens het uitzoeken van een slowjuicer, is dat een laag toerental (bijvoorbeeld 40) altijd beter is dan een hoog toerental (bijvoorbeeld 80).

Persopbrengst: Als er nog iets belangrijk is, dan is het natuurlijk de persopbrengst die uit de ingrediënten worden gehaald. Het kan enorm verschillen hoeveel sap een slowjuicer uit ingrediënten kan halen. Vaak kunnen de duurdere modellen hier het beste mee omgaan. Een goede indicatie van een hoge persopbrengst, is wanneer de pulp echt droog is. Let hier zeker op bij reviews van een slowjuicer, zodat je weet waar je aan toe bent.

Pulp opvangmogelijkheden: Pulp kan op twee manieren worden opgevangen. Het kan zijn dat er in de slowjuicer een pulpopvangbak zit, maar het kan ook zijn dat de pulp er aan de zijkant uitkomt en je dit dus aan de zijkant moet opvangen met een opvangbak. Beide hebben natuurlijk voor- en nadelen.

Wanneer de pulp wordt opgevangen in een bak in de slowjuicer, dan kan deze volraken en dat is niet fijn tijdens het juicen. Aan de andere kant is het wel handig dat je minder ruimte nodig hebt tijdens het juicen. Komt de pulp er aan de zijkant uit, dan zal je altijd door kunnen gaan met juicen, maar heb je wel meer ruimte nodig. Bepaal voor jezelf wat handig is.

Conclusie

Een slowjuicer is in 2017 gelukkig voor veel mensen niet meer onbekend en het wordt alsmaar populairder. Waar blenders en sapcentrifuges door het hoge toerental enzymen verliezen, blijft dit bij een slowjuicer behouden. Een slowjuicer is dus ideaal wanneer je een sapje van een zo’n hoog mogelijke kwaliteit voor jezelf wilt maken.

Een slowjuicer is en blijft een hele investering. Wanneer je eenmaal een slowjuicer in huis hebt staan, zal je zien dat je deze al snel erbij pakt om je dag te starten met een heerlijk sapje. Let bij het aanschaffen van een slowjuicer goed op de mogelijkheden die je ermee hebt, het toerental (hoe minder hoe beter), de persopbrengst en de pulp opvangmogelijkheden. Met deze punten in gedachten kun je op zoek naar de slowjuicer die het beste bij jou past.

Leave a Comment