Ben je op zoek naar de beste Magimix ijsmachine van 2022? In dit artikel behandelen we de ijsmachines van Magimix die er op dit moment zijn, zodat jij de juiste keuze kunt maken.

De ijsmachines van het Franse bedrijf Magimix komen regelmatig voorbij in lijstjes over de beste ijsmachines. Wat Magimix kenmerkt is dat ze vaak producten maken die zo compact mogelijk zijn. Dit is natuurlijk heel fijn als het om een ijsmachine gaat, want dit zijn vaak lompe grote apparaten.

Overzicht van beste Magimix ijsmachines in 2022

Hieronder staat een kort overzicht van de twee Magimix ijsmachines die op dit moment in de verkoop zijn.

Laatste prijsupdate: 9 juli 2024 06:49
Amazon.nl
€580,90
7 nieuw vanaf €579,00
Laatste prijsupdate: 9 juli 2024 06:49
Amazon.nl

Hieronder geven we je graag per ijsmachine nog wat extra informatie over wat de mogelijkheden met deze apparaten zijn. Je kunt dan zelf de Magimix ijsmachine uitzoeken die het beste bij jouw situatie past.

Magimix Gelato Expert IJsmachine

Magimix Gelato Expert IJsmachine

Laten we beginnen met de Magimix Gelato Expert, want dit is toch wel het paradepaard als het om Magimix ijsmachines gaat. Deze ijsmachine beschikt over een compressor, waardoor het een zelfvriezende functionaliteit heeft. Je kunt hierdoor altijd direct aan de slag. Kortom, het is voor iedereen die echt serieus ijs wilt gaan maken.

Wanneer we het hebben over hoe snel je ijs kunt maken, dan kunnen wij je vertellen dat het met deze Magimix ijsmachine mogelijk is om al in 30 minuten jouw roomijs gereed te hebben om op te eten. Dit is erg snel, bij andere ijsmachines zie je vaak dat het toch al snel 60 minuten duurt.

Los van roomijs kun je met de Magimix IJsmachine Gelato Expert ook nog softijs (20 minuten) en Granité (60 minuten) maken. Wil je het toch net iets anders instellen, dan is dit ook nog mogelijk met de handbediening. Zodra je ijs klaar is kan de Magimix Gelato Expert nog tot maximaal 2 uur nakoelen, waardoor het ijs niet direct smelt wanneer het apparaat klaar is en daarnaast ook nog zijn goede textuur kan behouden.

Je krijgt zowel een losse als vaste ijsemmer van maar liefst 2 liter bij deze Magimix ijsmachine. Je kunt hierdoor snel achter elkaar doorwerken en meerdere batches ijs maken. Start met de losse ijsemmer en schakel daarna over naar de vaste ijsemmer. Op deze manier heb je op een snelle manier 4 liter ijs en eventueel ook nog eens 2 verschillende soorten. Natuurlijk zijn er niet enkel en alleen voordelen aan deze ijsmachine. Het apparaat is dan wel vrij compact gebouwd voor een ijsmachine met compressor, maar het gewicht is nog altijd 10,9kg. Het is hierdoor alsnog lastig om de ijsmachine te verplaatsen en op te bergen. De prijs mag er ook wezen, maar je krijgt er wel iets moois voor terug. De Magimix Gelato Expert ijsmachine staat dan ook niet voor niets in de lijst met beste ijsmachines 2022.

€580,90
7 nieuw vanaf €579,00
Laatste prijsupdate: 9 juli 2024 06:49
Amazon.nl
Pluspunten

In 30 minuten is je ijs klaar.
Simpel te gebruiken.
Zelfvriezend, dus altijd te gebruiken.
Drie verschillende standen + handbediening.
Kan nakoelen.
Makkelijk schoon te maken.

Minpunten

Zwaar om te verplaatsen (10,9kg).
Aan de prijs (je krijgt er wel wat voor terug).

Magimix Le Glacier IJsmachine

Magimix Le Glacier IJsmachine

De Magimix Le Glacier is een ijsmachine die werkt met behulp van koelelementen. Er zit dus geen compressor met zelfvriezende functionaliteit in dit apparaat. Het is daarom belangrijk om altijd op tijd de ijsemmer in de vriezer te plaatsen (12 uur van tevoren), zodat je op het gewenste moment ijs kunt maken.

Wanneer je je aan de voorbereiding hebt gehouden, duurt het verder gelukkig niet lang om het ijs te maken. Zo kun je al in 20 à 30 minuten jouw room of sorbetijs gereed hebben. Natuurlijk is de exacte tijd afhankelijk van het recept en de hoeveelheid. Over hoeveelheid gesproken, je kunt met de Magimix Le Glacier tot wel 1,5 liter ijs maken, wat genoeg is voor meerdere personen. Helaas kun je niet achter elkaar doorgaan met nog meer ijs maken. Nadat je klaar bent zal de ijsemmer eerst weer in de vriezer geplaatst moeten worden voor je opnieuw kunt beginnen. Eigenlijk kun je dus één ijsemmer van 1,5 liter per dag maken.

De bediening van de Magimix Le Glacier is verder totaal niet ingewikkeld. Er zit een enkele knop op dit apparaat om de ijsmachine aan of uit te zetten. Een nadeel is helaas wel dat er geen timer op de ijsmachine is, waardoor je zelf in de gaten moet houden wanneer het ijs helemaal klaar is. Erbij blijven hangen kan sowieso handig zijn, via de vulopening kun je tijdens het mixen ook nog extra ingrediënten toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van fruit, chocolade of nootjes. Dit kan je ijs net wat extra’s geven.

Pluspunten

In 30 minuten is je ijs klaar.
Eenvoudig in gebruik (1 knop aan/uit).
Compact design voor een ijsmachine.
Vulopening om extra ingrediënten toe te voegen.

Minpunten

Licht voor een ijsmachine (2,75kg).
Kunt niet achter elkaar ijs maken (1x per dag).
Geen timer.

Over Magimix

Magimix is een Frans bedrijf gevestigd in de Bourgogne dat sinds 1963 bestaat. Het begon allemaal met een professionele foodprocessor. Ondertussen maakt Magimix diverse apparaten die voor de keuken geschikt zijn. Denk hierbij aan blenders, juicers, nespresso apparaten en vergeet natuurlijk de beste Magimix ijsmachines niet.

Al deze apparaten proberen ze zo compact mogelijk te maken, zodat het niet al teveel ruimte in beslag hoeft te nemen op het aanrecht of in een kast als je het een keer wilt opbergen. Ze maken de producten zo compact mogelijk waardoor je ruimte bespaart op het aanrecht.

Leave a Comment