Een bolletje ijs in de zomer die langzaam in je mond smelt als je een hap neemt, dat is natuurlijk heerlijk. Het hoeft eigenlijk niet eens zomer te zijn. Wij hebben er in ieder geval wel vaker zin in.

Maar hoe kun je dit nog lekkerder maken? Door zelf ijs te maken natuurlijk! Dit is minder moeilijk dan je denkt, want er zijn goede ijsmachines voor.

Daarnaast kun je met je eigen ijsmachine ook experimenteren met smaakcombinaties. Wie weet ontdek je wel een overheerlijke smaak waar je nooit meer genoeg van krijgt.

Je kunt diverse soorten ijs maken en er zijn dan ook allerlei soorten ijsmachines te vinden in verschillende prijsklassen. Het maakt niet uit of je wilt kennismaken met zelf je eigen ijs maken of dit professioneler wil aanpakken. In dit artikel laten we je de beste ijsmachine voor thuis in 2022 zien. De beste kan voor iedereen anders zijn, maar er zal ongetwijfeld een geschikte kandidaat in ons overzicht staan.

De 10 beste ijsmachines in 2022

Domo DO9066I – Beste instapmodel

Domo DO9066I

Wil je regelmatig zelf ijs maken? Het is dan een verstandige keuze om voor een zelfvriezende ijsmachine te gaan. Deze Domo DO9066I is wat dat betreft een topper. Dit is een volautomatische roomijsmachine waarmee je binnen een uur al heerlijk roomijs hebt gemaakt. Dankzij de zelfvries functie (-18°C tot -35°C) hoef je niet zelf koelelementen of iets anders voor te vriezen en kun je direct aan de slag. Mocht je dus tijdens een heerlijke zomerse dag denken van “Ik heb zin in ijs”, dan kun je dit al in een uur bereiken.

Met de Domo DO9066I kun je roomijs, gelato, sorbet en frozen yoghurt maken. Met het LCD-display kun je deze ijsmachine op een makkelijke manier bedienen. Zo kun je de koeltemperatuur instellen en de tijd, zodat je het ijs kunt maken waar jij zin in hebt. Aan de bovenkant zit ook nog een vulopening. Je kunt via de vulopening eventueel op een later moment ook nog ingrediënten toevoegen. Is je ijs eenmaal klaar, dan kun je nog een uur nakoelen. Dit kun je doen om de consistentie van het roomijs te behouden.

Er zit één ijsemmer van 1,5 liter in de Domo DO9066I. Je kunt dus één smaak tegelijkertijd maken, maar wel meteen een behoorlijke hoeveelheid. Verder krijg je er ook nog een spatel en mengbeker bij. Wanneer we een nadeel moeten noemen bij deze ijsmachine, dan is het dat het redelijk moeilijk is om het ijs uit de emmer te krijgen door de vulopening. Dit vergt enige handigheid waar je na verloop van tijd steeds beter in zal worden. Het schoonmaken van deze ijsmachine is gelukkig vrij eenvoudig.

Pluspunten

In één uur is jouw ijs klaar.
Zelfvriezend, dus altijd te gebruiken.
LCD-display en bediening.
Kan nakoelen.
Makkelijk schoon te maken.

Minpunten

Zwaar om te verplaatsen (12,9kg).
Handigheid nodig om ijs uit de emmer te krijgen via de vulopening.

Magimix Gelato Expert – Beste voor de hobbykok

Magimix Gelato Expert

De Magimix Gelato Expert is voor de serieuze ijsmaker die hier veel mee bezig is en die we eigenlijk ook een expert mogen noemen in het maken van ijs. Met deze ijsmachine kun je al binnen een half uur jouw ijs klaar hebben. Dankzij de zelfvries functionaliteit kun je direct aan de slag en hoef je geen koelelementen koud te leggen.

Met de Magimix Gelato Expert kan je aan de hand van drie verschillende programma’s (20 tot 60 minuten), drie verschillende type ijs maken. Je kunt Softijs, roomijs en Granité maken. Daarnaast kun je eventueel met handbediening ook nog zelf dingen instellen. Conserveren tot maximaal 2 uur is ook een optie bij deze Magimix ijsmachine. Met Converseren kun je jouw ijs op de juiste temperatuur en met de goede textuur behouden.

Verder zit er een losse en vaste ijsemmer van 2 liter bij de Magimix Gelato Expert. Sommige mensen vergissen zich en denken dat er dan tegelijkertijd 2 soorten ijs mee gemaakt kan worden, maar dit is bij deze ijsmachine niet het geval. Je kunt echter wel sneller doorwerken, want wanneer je eerst de losse emmer gebruikt, kun je daarna meteen door met de vaste emmer. In één uur kun je dan 2 soorten ijs maken. Een nadeel van deze ijsmachine is met name het gewicht van 10,9kg, waardoor verplaatsen moeilijker is.

Pluspunten

In 30 minuten is je ijs klaar.
Simpel te gebruiken.
Zelfvriezend, dus altijd te gebruiken.
Drie verschillende standen + handbediening.
Kan nakoelen.
Makkelijk schoon te maken.

Minpunten

Zwaar om te verplaatsen (10,9kg).
Aan de prijs (je krijgt er wel wat voor terug).

KitchenBrothers IJsmachine – Beste goedkope optie

KitchenBrothers IJsmachine

Heb je alle tijd om ijs te maken en wil je dit af en toe een keer doen, dan is het wellicht overdreven om een zelfvriezende ijsmachine te hebben. De KitchenBrothers ijsmachine is dan een perfect alternatief die ook nog een stuk goedkoper is. Wanneer je een keer besluit dat je ijs wilt gaan maken, kun je de vrieskom 8 uur van te voren in de vriezer leggen. Haal de kom pas uit de vriezer op het moment dat je het ijs daadwerkelijk gaat maken, anders warmt het alweer iets op en dat is niet de bedoeling.

Met de KitchenBrothers ijsmachine kun je heerlijke room- en sorbetijs maken. Je kunt dit al in 15-25 minuten op tafel hebben staan als je eenmaal aan de slag bent gegaan. De inhoud van de verwijderbare kom die je zelf vooraf in de vriezer moet zetten is 1,5 liter. Je kunt dus direct een aardige bak ijs maken.

Aan de bovenkant van deze ijsmachine zit een doorzichtige deksel, zodat je eenvoudig kunt zien wanneer je ijs klaar is. Daarnaast kun je ook op een iets later moment nog extra ingrediënten als fruit toevoegen via de deksel. Deze ijsmachine maakt niet super veel lawaai, namelijk 68 dB aan geluid en heeft verder ook nog antislipvoetjes, zodat je ijs niet opeens rondvliegt omdat de machine van je aanrecht schuift. Wanneer we een nadeel moeten noemen is het voornamelijk dat je niet achter elkaar door kunt gaan met ijs maken. Je werkt met koelelementen, dus na 1 ronde zal de kom weer 8 uur in de vriezer moeten.

Pluspunten

In 25 minuten is je ijs klaar.
Simpel te gebruiken.
Makkelijk schoon te maken.
Licht om te verplaatsen (2,7kg).
Goedkope optie.

Minpunten

Niet zelfvriezend. Je werkt met koelelementen.
Niet mogelijk om ijs achter elkaar door te blijven maken.

PRIMO PR401IM IJsmachine

PRIMO PR401IM

De volgende in onze lijst is de roomijsmachine PRIMO PR401IM. In deze machine zit een krachtige ingebouwde compressor, wat een zelf vriezende functionaliteit geeft. Je kunt hierdoor al binnen 60 minuten een lekker bak ijs maken en je hoeft er geen rekening mee te houden dat je koelelementen moet invriezen.

De PRIMO PR401IM IJsmachine heeft een simpele draaiknop met verschillende standen die je kunt gebruiken. Zo zit er naast een “vries” optie een softijs optie op waar je naartoe kunt draaien om overheerlijke softijs te maken. Je kunt de verschillende programma’s eenvoudig herkennen aan de icoontjes bij het draaisysteem.

Deze ijsmachine bevat een kom van 1,2 liter, waardoor je direct voor een aantal personen ijs kunt maken. Verder is deze ijsmachine redelijk compact als je het vergelijkt met andere zelf vriezende ijsmachines en ook ietsjes lichter (9 kg). Net als met alles zijn er ook altijd nadelen te vinden. Het grootste nadeel is dat het materiaal niet volledig van RVS (roestvrij staal) is.

Pluspunten

Binnen 60 minuten 1,2L ijs.
Zelfvriezend, altijd gebruiksklaar.
Eenvoudig in gebruik.
Compact formaat.

Minpunten

Niet alle onderdelen zijn van RVS.
Had iets stiller mogen werken.

Springlane Elisa IJsmachine & Yoghurtmaker

Springlane Elisa ijsmachine & Yoghurtmaker

Het maakt bij de Springlane Elise ijsmachine niet uit of je alleen ijs wilt maken of ook weleens yoghurt wilt maken. Beide is mogelijk. Als je wil weten hoe snel je ijs klaar is, dan zal dit bij de Springlane Elise ijsmachine zo’n 45 minuten in beslag nemen. Je hebt dan wel direct 2 liter romig ijs, want het is een handige grote kom waarin het ijs gemaakt wordt. Doordat er ook een verwarmingselement is geïntegreerd in deze machine kun je melk in een aantal uur omturnen in yoghurt.

Je hebt bij de Springlane Elisa een handig LCD-display waarop je vier verschillende programma’s kunt instellen, namelijk ijs, yoghurt, roeren en koelen. Het is tevens mogelijk om een timer in te stellen om te bepalen hoelang het ijs gemaakt moet worden. Hiermee bepaal je dus eigenlijk wat voor type ijs je wilt maken.

Deze ijsmachine is zelfvriezend tot -35°C en met het verwarmingselement kan jouw yoghurt verwarmt worden tot 40°C. Deze ijsmachine heeft wederom een transparante deksel, waardoor je goed kunt zien hoe het ervoor staat met je ijs of yoghurt. Met behulp van de navulklep kun je ook nog op een later moment fruit of andere ingrediënten (bijvoorbeeld noten) toevoegen. Bij ijs kun je dit tijdens het proces toevoegen en bij yoghurt kun je dit het beste na de bereiding toevoegen.

Wanneer je klaar bent met het maken van je ijs, dan laat uiteraard de timer dit weten. Daarnaast wordt je ijs nadat het klaar is nog zo’n 60 minuten beschermd tegen smelten dankzij de nakoel functionaliteit. Ben je op zoek naar een nadeel van deze ijsmachine, dan kunnen wij je vertellen dat dit het gewicht (12kg) is, waardoor het iets moeilijker te verplaatsen is. De ijsemmer is van aluminium, dus dit kun je ook beter met de hand afwassen in plaats van in de vaatwasser.

Pluspunten

Je kunt ijs en yoghurt maken.
In 45 minuten heb je ijs.
Eenvoudig in gebruik.
LCD-display met 4 programma’s.
Redelijk lange aansluitkabel.

Minpunten

Zwaar om te verplaatsen (12kg).
IJsemmer niet vaatwasser bestendig.

Domo DO9201I Roomijsmachine

Domo DO9201I ijsmachine

De DOMO DO9201I roomijsmachine is het grotere broertje van de nummer 1 op de lijst van beste ijsmachines voor thuis in 2022, de DOMO DO9066I roomijsmachine. Je kunt hier namelijk 2 liter ijs mee maken binnen een uur, waardoor je direct een mooie hoeveelheid ijs hebt voor minstens 4 personen. Uiteraard is deze versie van DOMO ook zelfvriezend.

De DOMO DO9201I heeft drie programma’s die je kunt instellen. Je kunt kiezen voor ice cream (60 min), cooling only (30 min) of mixing only (10 min). De programma’s kun je allemaal makkelijk instellen en zien op de LCD-display. Wil je de tijd instellen of aanpassen, dan kan dit met de draaiknop. Naar links verminder je de tijd en naar rechts vermeerder je de tijd.

Is je ijs gemaakt, dan kan deze ijsmachine nog een uur nakoelen, zodat je ijs niet direct de vriezer in moet voordat het smelt. Verder krijg je er ook nog een spatel, maatbeker en receptenboek bij. Een nadeel van de DOMO DO9201I is dat de verwijderbare kom niet vaatwasserbestendig is. De spatel en maatbeker mogen uiteraard wel in de vaatwasser.

Pluspunten

In 60 minuten heb je 2 liter ijs.
IJsmachine kan nakoelen.
Eenvoudig in gebruik.
LCD-display met 3 programma’s.
Makkelijk te reinigen.

Minpunten

Groot en best zwaar apparaat.
IJsemmer niet vaatwasser bestendig.

CuisiNoon ijsmachine

CuisiNoon ijsmachine

De volgende op de lijst is de CuisiNoon ijsmachine. Deze ijsmachine is zowel in de kleur zilver als rood te verkrijgen. De CusiNoon is uitermate geschikt wanneer je kleinere porties ijs wilt maken, want er is ruimte voor 0,6 liter. Daarnaast is het een zelfvriezende ijsmachine, waardoor je vooraf geen koelelementen in de vriezer hoeft te leggen.

De CusiNoon werkt verder erg eenvoudig. Er zitten 4 knoppen op het apparaat. Je hebt knoppen om de ijsmachine aan of uit te zetten en te pauzeren. De belangrijkere knoppen zijn de knoppen om hard ijs te maken of soft ijs. Soft ijs heb je in 48 – 78 minuten gemaakt en hard ijs in 86 – 116 minuten.

Nadat je ijs klaar is, wordt de ijsmachine automatisch uitgeschakeld om onnodig stroomverbruik tegen te gaan. Dit is qua stroomverbruik natuurlijk een pluspunt, maar doordat er geen nakoel functionaliteit is, kan je ijs wel starten met smelten. Je zal dus moeten opletten wanneer de ijsmachine klaar is.

Pluspunten

In 48-116 minuten kun je ijs hebben.
Makkelijk te bedienen.
2 ijsprogramma’s (soft en hard).
Makkelijk te reinigen.

Minpunten

IJsmachine kan helaas niet nakoelen.
Redelijk zwaar apparaat.

Solis Gelateria Pro Touch 8502

Solis Gelateria Pro Touch 8502

De ijsmachine Solis Gelateria Pro Touch 8502 is ook een hele goede machine die wellicht wel het meest geschikt is voor jou. Het is een zelfvriezende ijsmachine en een echte alleskunner. Naast ijs kun je er ook yoghurt mee maken. Als voor jou de hoeveelheid belangrijk is, dan kunnen wij je vertellen dat je per keer 1,5 liter ijs en 1,8 liter yoghurt kunt maken.

Qua bediening hoef je je geen zorgen te maken dat het ingewikkeld is. Er is een handig LCD-display waarmee je alles kunt instellen. Zo kun je de ijsmachine aan of uitzetten, pauzeren of de timer naar beneden of boven bijstellen. Verder zijn er 4 verschillende programma’s waar je gebruik van kunt maken. Er is een koelprogramma om je ijs na bereiding af te koelen of te bevriezen, een mixprogramma om je ingrediënten te mixen voordat je het ijsprogramma gebruikt die er natuurlijk ook gewoon inzit. Tot slot hebben we dan ook nog een yoghurtprogramma, dit duurt zo’n 8 uur om te maken.

De Solis Gelateria Pro Touch heeft een RVS behuizing, waardoor het een professionele uitstraling heeft. Verder bestaat het uit veel uitneembare delen. Dit is handig als je alles wilt schoonmaken, alleen is het helaas niet geschikt voor de vaatwasser.

Pluspunten

In 60 min ijs. In 8 uur yoghurt.
Eenvoudig te bedienen via LCD-display.
Zelfvriezende ijsmachine.
nakoel functionaliteit (20 min)
Makkelijk te reinigen.

Minpunten

De ijsmachine is aan de zware kant (12kg).
Onderdelen niet vaatwasserbestendig.

Princess 282605 IJsmachine

Princess 282605 IJsmachine

Princess 282605 is een uitstekende ijsmachine wanneer je op zoek bent naar een ijsmachine die niet zelfvriezend hoeft te zijn. Bij Princess kun je de uitneembare kom 8 uur van tevoren in de vriezer doen. Is deze tijd voorbij, dan is de kom koud genoeg en kun je in 20 minuten jouw roommengsel omzetten in heerlijke roomijs.

De Princess 282605 is erg eenvoudig in gebruik. Je hebt namelijk maar 2 knoppen en met de handige timer kun je de tijd volledig naar wens instellen, zodat jij het type ijs hebt dat je het liefst wil opsmullen. Uiteraard zit ook bij deze ijsmachine een handige vulopening om eventueel op een later moment nog ingrediënten toe te voegen.

Doordat het geen zelfvriezende ijsmachine is, is het wel een fijn compact apparaat en niet al te zwaar. Helaas zijn alle onderdelen niet vaatwasser bestendig, dus je zal de onderdelen moeten schoonmaken met een sopje.

Pluspunten

In 20 min ijs als koelelementen gereed zijn.
Makkelijk in gebruik.
Compact formaat en niet zwaar.
Eenvoudig te reinigen.

Minpunten
Niet zelfvriezend. Je werkt met koelelementen.
Niet mogelijk om ijs achter elkaar door te blijven maken.

Cuisinart Ice Cream & Gelato Professional ICE100E

Cuisinart Ice Cream & Gelato Professional ICE100E

De laatste op de lijst is de Cuisinart Ice Cream & Gelato Professional ICE100E, maar dit is nog steeds een super goede ijsmachine op de markt, dus vergis je hier niet in. Je kunt vrij eenvoudig 1,5 liter roomijs, Italiaans ijs, sorbet of frozen yoghurt maken zonder te wachten, want het is een zelfvriezende ijsmachine. Je kunt dus precies maken waar je op dat moment zin in hebt.

Het mooie aan de Cuisinart Ice Cream & Gelato Professional ICE100E is dat je er 2 verschillende mengarmen bijkrijgt. Er is onderscheidt gemaakt in mengarm per type ijs. Zo is er een mengarm voor roomijs die tijdens het mixen meer lucht opneemt, waardoor je een lichtere textuur krijgt. De andere mengarm is als je Italiaans ijs of een sorbet zou willen maken. Deze mengarm neemt juist minder lucht op voor een dichtere textuur.

Een portie ijs heb je klaar in 40 minuten en je kunt als je wilt achter elkaar door blijven gaan met het maken van ijs dankzij de zelfvries functionaliteit. Deze ijsmachine beschikt over een digitaal display met bedieningsknoppen en een timer. Wil je tijd toevoegen, dan kan dit in stappen van 5 minuten. Als nadeel is het niet verstandig om de onderdelen van de ijsmachine in de vaatwasser te doen. Je kunt dit beter afwassen met een sopje.

Pluspunten

In 40 min is het ijs klaar.
Je krijgt twee verschillende mengarmen.
Eenvoudig te bedienen.
Schoonmaken gaat vrij eenvoudig met een sopje.

Minpunten
De ijsmachine is aan de zware kant (10.4kg).
Onderdelen niet vaatwasserbestendig.

Vergeet je ijs bewaarbakjes niet

Wanneer je hierboven in de lijst met beste ijsmachine een geschikte ijsmachine voor jezelf hebt uitgekozen, dan wil ik je graag behoeden voor een fout die veel mensen maken. Heb je er al over nagedacht hoe je jouw ijs het beste kunt bewaren? Het is niet handig om dit in de ijsemmer te bewaren waarin je het maakt. Het beste kun je dit in speciale ijs bewaarbakjes plaatsen die je kunt blijven hergebruiken en die vaatwasserbestendig zijn.

Springlane heeft een aantal mogelijkheden als het om ijs bewaarbakjes gaat. Dit zijn robuuste kunststof ijs bewaarbakjes met een elastische siliconen deksel die jouw ijscreaties beschermen tegen vreemde aroma’s. De kwaliteit zal hierdoor behouden blijven.

Waar op letten bij aankoop ijsmachine?

Wil je een ijsmachine kopen, dan zijn er meerdere dingen waar je op kunt letten tijdens de aanschaf. Wellicht dat je je ook wel afvraagt waarom de ene zo goedkoop is en de andere een stuk duurder? Wij geven je graag nog wat extra advies waar je allemaal op kunt letten tijdens de aankoop van de beste ijsmachine voor jou in huis.

Een ijsmachine met koelelementen of compressor?

Er zijn twee type ijsmachines, een ijsmachine waar je met koelelementen werkt en ijsmachines met een compressor. Simpel gezegd zal je bij een ijsmachine met koelelementen de elementen minimaal 8 uur (soms een dag) van tevoren in de vriezer moeten leggen. Je kunt dus niet direct starten met het maken van ijs als je dit niet gedaan hebt.

Ijsmachines met een compressor zijn zelfvriezend. Je hoeft daarom vooraf niks te doen en kunt direct aan de slag omdat het ijs tijdens het maken met behulp van de compressor in de machine bevriest.

Wij raden een ijsmachine met koelelementen aan als je sporadisch een keer ijs wilt maken. Maak je liever met enige regelmaat ijs of wil je een complete middag ijs maken, dan is een ijsmachine met compressor waarschijnlijk de beste keuze voor jou.

Voor- en nadelen ijsmachine met koelelementen

Laten we starten met de voordelen van een ijsmachine met koelelementen. De voordelen zijn met name dat dit type ijsmachines een stuk voordeliger zijn dan met compressor. Daarnaast zijn ijsmachines met koelelementen ook een stuk compacter en minder zwaar, waardoor je het makkelijk op kunt bergen.

Wanneer we nadelen moeten noemen, dan is het zo dat je niet moet vergeten de koelelementen in de vriezer te leggen en dat je daarna dus een tijd moet wachten voordat je ijs kunt bereiden. Verder kun je ook niet direct opnieuw ijs maken, want het koelelement moet weer opnieuw de vriezer in nadat je hier jouw ijs mee hebt gemaakt. Veel ijs maken achter elkaar door zal dus niet lukken.

Voor- en nadelen ijsmachine met compressor

De voordelen van een ijsmachine met compressor zijn dat de machine al het koelwerk voor je doet tijdens het maken van het ijs. Je hebt dus geen voorbereidingstijd en kunt direct aan de slag zodra jouw mengsel klaar is om omgeturnd te worden in ijs. Daarnaast kun je ook achter elkaar door ijs blijven maken, want de compressor doet zoals je ondertussen weet het koelwerk voor je.

Toch zijn er ook nadelen aan dit soort ijsmachines. Zo is een zelfvriezende ijsmachine een stuk duurder in de aanschaf en zijn deze ijsmachines vaak een stuk groter en zwaarder doordat er dus een compressor in zit. Verplaatsen en opbergen is hierdoor een stuk lastiger.

Wat voor ijs wil je maken?

Wanneer je hebt gekozen wat voor type ijsmachine je zou willen hebben, is er nog een optie die heel belangrijk is. Wat voor ijs zou je willen maken? Je hebt namelijk allerlei verschillende soorten ijs. Denk aan schepijs, softijs, een sorbet of zelfs frozen yoghurt.

Niet alle ijsmachines hebben genoeg standen om in te programmeren voor alle type ijs. Bekijk dus altijd voor wat voor ijs de machines beschikbaar zijn. Ben je ook groot fan van yoghurt, dan zijn er ook ijsmachines die de mogelijkheid hebben om yoghurt te maken.

Hoeveel ijs wil je in één keer maken?

IJs wordt in ijsemmers of bakken gemaakt die de ijsmachines in kunnen. Het kan heel erg verschillen hoeveel ijs je in één lading kunt maken. Zo zijn er ijsmachines die een ijsemmer hebben van 0,6 liter of minder, maar zijn er ook ijsmachines met een ijsemmer van 2 liter of zelfs nog meer.

Je zal dus voor jezelf moeten bepalen hoeveel ijs je ongeveer in één keer zou willen maken. Bekijk dus altijd voor hoeveel personen je ijs gaat maken of hoe vaak je ijs wilt maken, want ijs in de vriezer blijft een tijd lang goed.

Hoeveel ijsemmers zijn er?

Per ijsemmer kun je één smaak ijs tegelijkertijd maken. De meeste ijsmachines bevatten 1 ijsemmer of een losse en vaste emmer die in elkaar schuiven. Hierdoor kun je dus per keer maar een enkele smaak maken.

Cuisinart ICE40BCE

Dit hoeft geen probleem te zijn wanneer je een ijsmachine met compressor hebt, want dan kun je daarna meteen door met het maken van een andere smaak.

Wil je echter toch meerdere smaken tegelijkertijd maken, dan zal je dus op zoek moeten gaan naar een ijsmachine met meerdere ijsemmers. In de beste ijsmachine lijst hebben we er geen opgenomen, maar ze bestaan wel zeker. Zo heb je de Cuisinart ICE40BCE die erg fijn werkt.

Conclusie: Welke ijsmachine kopen?

Het is voor ons moeilijk om te zeggen dit is de enige beste ijsmachine die iedereen moet kopen. Onze nummer één is een DOMO ijsmachine, maar het kopen van de juiste ijsmachine hangt heel erg af van je eigen eisen. Wil je bijvoorbeeld direct aan de slag, dan is een zelfvriezende ijsmachine de beste optie. Wil je echter weinig ruimte kwijtraken aan een ijsmachine, dan is een ijsmachine met koelelementen een stuk compacter en makkelijker op te bergen.

Wat goed is om te weten is dat je met iedere machine altijd wel roomijs kunt maken. Verder moet je bekijken welke type ijs je nog meer zou willen maken en of de ijsmachine hier geschikt voor is.

Hoe dan ook willen we je veel genot wensen met het opeten van je zelf gemaakte ijs. Of dit nu midden op de dag is omdat je er zin in hebt, bij een wafel gemaakt met de beste wafelijzer of heerlijk als toetje na het gourmetten met een aantal vrienden. Het maakt niet uit wanneer je een lekker ijsje wilt, zolang je maar er maar van geniet!

Leave a Comment