Ben je op zoek naar de beste DOMO ijsmachine van dit moment?

De ijsmachines van het Belgische merk DOMO staan bekend als goede ijsmachines die in veel huishoudens, waar zelf ijs maken populair is, te vinden zijn.

In dit artikel behandelen we de verschillende soorten DOMO ijsmachines, zodat je zelf kunt bepalen welke voor jou de beste keuze is.

Overzicht van DOMO ijsmachines

Bekijk hieronder een overzicht van de verschillende DOMO ijsmachines die er op dit moment zijn. De lijst is gesorteerd op prijs, dus niet direct op welke de beste DOMO ijsmachine is. De reden hiervan is dat het per situatie verschillend is welke ijsmachine het best is.

€44,49
3 nieuw vanaf €44,49
Laatste prijsupdate: 8 juli 2024 16:43
Amazon.nl
€99,95
5 nieuw vanaf €99,95
Laatste prijsupdate: 8 juli 2024 16:43
Amazon.nl

Bekijk hieronder informatie per DOMO ijsmachine om de verschillen te ontdekken en te bekijken welke het beste bij jou past.

DOMO DO2309I ijsmachine

DOMO DO2309I ijsmachine

De DOMO DO2309I ijsmachine is veruit de goedkoopste DOMO ijsmachine. De reden hiervan is dat dit een ijsmachine is met koelelementen. Er zit dus geen zelfvriezende functie in dit apparaat. Het grote verschil is dat je niet direct kunt beginnen, maar 24 uur van tevoren de verwijderbare ijskom al in de diepvries (min. -18°C) moet doen en dus niet achter elkaar door ijs kunt maken. Vervolgens als je het ijs gaat maken is het verstandig om de kom pas echt uit de vriezer te halen zodra je het ijs wilt gaan draaien en je mengsel dus gereed is.

In totaal kun je 1 liter ijs maken per keer. Daarna zal de kom weer 24 uur de vriezer in moeten voordat je de volgende lading ijs kunt maken. Zodra je al jouw ingrediënten klaar hebt, in de kom hebt gedaan en 4 uur in de koelkast hebt gezet, kun je het vervolgens in de ijsmachine plaatsen. De bediening van de ijsmachine kan niet eenvoudiger. Er is slechts één knop en hier kun je op drukken om de DOMO DO2309I ijsmachine te starten, waarna jouw ijs in 30-40 minuten gereed zal zijn. Helaas hier is geen timer voor zichtbaar. Wil je tijdens het bereidingsproces nog extra ingrediënten toevoegen, denk aan fruit, chocolade, nootjes of iets anders, dan kun je dit door de vulopening toevoegen.

Doordat dit geen zelf vriezende ijsmachine is, is dit apparaat wel lekker compact en niet zo heel zwaar. Je kunt het hierdoor vrij eenvoudig opbergen, wat wel zo prettig is. Schoonmaken is ook redelijk eenvoudig, de ijsmachine kan uit elkaar gehaald worden wat het een stuk makkelijker maakt. Mocht je niet heel vaak ijs willen maken of in ieder geval niet achter elkaar door, dan is dit een uitstekende ijsmachine om te gebruiken.

€44,49
3 nieuw vanaf €44,49
Laatste prijsupdate: 8 juli 2024 16:43
Amazon.nl
Pluspunten

Simpele bediening, slechts één knop.
Oververhittingsbeveiliging.
Snel uit elkaar te halen en te reinigen.
Licht (2,9kg) en compact.

Minpunten

Geen timer.
Geen aanpasmogelijkheden qua bediening.
Kunt niet achter elkaar door ijs maken.

DOMO DO9243I

Domo DO9243I ijsmachine

De DOMO DO9243I is wederom een ijsmachine met een ingebouwde compressor, oftewel een zelfvriezende ijsmachine. Het grote verschil met de andere zelfvriezende ijsmachines is dat de behuizing van kunststof is en dat je maximaal 1 liter ijs per keer kunt maken. Het voordeel daarentegen is wel weer dat de ijsmachine een stukje lichter (7,5 kg) is en makkelijker op te bergen is.

Het ijs dat je met de DOMO DO9243I ijsmachine kunt maken is in 60 minuten klaar. Zodra het ijs klaar is en er binnen 10 minuten geen actie is ondernomen, dan zal deze ijsmachine dat herkennen en automatisch overschakelen in de nakoel functie. Hiermee blijft het ijs nog 60 minuten op de juiste temperatuur, zodat het niet direct start met smelten voordat je het eruit hebt gepakt.

De bediening van de DOMO DO9243I ijsmachine is vrij eenvoudig. Er is een draaiknop waarmee je kunt kiezen uit 3 verschillende programma’s, namelijk koelen (30 min), mixen (30 min) en roomijs (60 min). Helaas heb je niet de mogelijkheid om verder nog dingen in te stellen. Zodra het programma klaar is zal je een piepje horen en kun je jouw ijs eruit halen.

€99,95
5 nieuw vanaf €99,95
Laatste prijsupdate: 8 juli 2024 16:43
Amazon.nl
Pluspunten

In één uur is jouw ijs klaar.
Zelfvriezend, dus altijd te gebruiken.
Eenvoudige bediening met draaiknop
Kan nakoelen.
Redelijk licht voor een zelfvriezende ijsmachine (7,5kg).

Minpunten

Geen LCD-display en timer.
Weinig aanpasmogelijkheden qua bediening.

DOMO DO9066I

DOMO DO9066I ijsmachine

De DOMO DO9066I is een hele fijne ijsmachine die niet voor niets ook eerste staat in ons overzicht met de beste ijsmachine voor thuis. De DOMO DO9066I is een zelfvriezende ijsmachine (-18°C tot -35°C), waardoor je niet vooraf koelelementen hoeft koud te leggen en direct aan de slag kunt gaan. Wanneer je eenmaal aan de slag gaat kun je al in 60 minuten jouw ijs klaar hebben om op te eten.

Verder kan je met de DOMO DO9066I diverse soorten ijs maken. Zo is het mogelijk om onder andere roomijs, gelato, sorbet of frozen yoghurt te maken. Er zit één ijsemmer van 1,5 liter bij deze ijsmachine. Je hebt dus de mogelijk om één smaak tegelijkertijd te maken, maar gelukkig wel direct voor meerdere mensen.

De bediening van deze ijsmachine gaat op een eenvoudige manier via het LCD-display en de bedieningsknoppen op de ijsmachine. Aan de hand van wat je instelt kun je verschillende type ijs maken. Er zit ook een handige koelfunctie in dit apparaat. Dit houdt in dat wanneer het ijs klaar is de ijsmachine het nog 60 minuten op de juiste temperatuur zal houden, zodat het niet direct smelt.

Niks is altijd rozengeur en maneschijn. Er zit ook een nadeel aan deze ijsmachine, namelijk dat het relatief moeilijk is om het ijs uit de emmer door de vulopening te krijgen. Hiervoor heb je enige handigheid nodig. Hoe vaker je het doet, hoe eenvoudig het zal worden. Daarnaast is het apparaat ook vrij zwaar (12,9 kg).

€199,00
3 nieuw vanaf €199,00
Laatste prijsupdate: 8 juli 2024 16:43
Amazon.nl
Pluspunten

In één uur is jouw ijs klaar.
Zelfvriezend, dus altijd te gebruiken.
LCD-display en bediening.
Kan nakoelen.
Makkelijk schoon te maken.

Minpunten

Zwaar om te verplaatsen (12,9kg).
Handigheid nodig om ijs uit de emmer te krijgen via de vulopening.

DOMO DO9201I

DOMO DO9201I ijsmachine

Wanneer je bij de vorige ijsmachine dacht, ik heb liever een iets grotere ijsemmer, dan ben je bij de DOMO DO9201I aan het juiste adres. Met deze ijsmachine kun je in 60 minuten 2 liter ijs maken in de roestvrijstalen verwijderbare kom.

Zoals je op de afbeelding kon zien is de bediening van de DOMO DO9201I niet heel moeilijk. Er zijn een aantal knoppen die je kunt indrukken en er is een draaiknop om de timer in te stellen. Deze ijsmachine heeft 3 verschillende programma’s waar je gebruik van kunt maken. De programma’s waaruit je kunt kiezen zijn: Ice cream (60 min), Cooling only (30 min) of Mixing only (10 min). Wil je eventueel de tijd instellen of nog aanpassen, dan kan je dit eenvoudig doen met de draaiknop.

Zodra je ijs klaar is kan de DOMO DO9201I met behulp van de nakoelfunctionaliteit nog een uur nakoelen. Je ijs zal dus niet direct smelten als je de timer niet hoort en je het ijs hierdoor niet direct in de vriezer doet. Los van de ijsmachine krijg je ook nog een spatel, maatbeker en receptenboek bij dit product. Ben je op zoek naar een nadeel van de DOMO DO9201I? Ik kan je vertellen dat de verwijderbare kom helaas niet vaatwasserbestendig is en het apparaat wel groot en zwaar is. De spatel en maatbeker mogen uiteraard wel in de vaatwasser.

€227,00
5 nieuw vanaf €227,00
1 tweedehands vanaf €194,31
Laatste prijsupdate: 8 juli 2024 16:43
Amazon.nl
Pluspunten

In 60 minuten heb je 2 liter ijs.
IJsmachine kan nakoelen.
Eenvoudig in gebruik.
LCD-display met 3 programma’s.
Makkelijk te reinigen.

Minpunten

Groot en best zwaar apparaat.
IJsemmer niet vaatwasser bestendig.

Over DOMO

Wellicht vraag je je af wat voor bedrijf DOMO is. DOMO is het elektromerk van het familiebedrijf Linea 2000 dat al sinds 1986 bestaat. In 35 jaar tijd is DOMO uitgegroeid tot een bekend Belgisch merk als het gaat om klein huishoudelektro, waaronder dus de populaire ijsmachines die gebruiksvriendelijk zijn, een mooi design hebben en het allerbelangrijkst, een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding hebben. Hierdoor is DOMO dan ook een begrip in menig huishouden.

Leave a Comment