De beste broodbakmachines van 2019. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om naar de supermarkt of de bakker te gaan voor brood, maar niets is lekkerder dan vers zelfgebakken brood. Het kan echter nog een flinke uitdaging worden om brood te bakken, als je daar niet het goede apparaat voor hebt. In dit overzicht vind je dan ook de beste broodbakmachines van 2019.

Ook kijken we naar de functies die deze broodbakmachines zo goed maken. Zo beschikt bijvoorbeeld niet iedere broodbakmachine over een warmhoudfunctie en verschilt het maximale broodgewicht per apparaat. In dit artikel lees je er alles over zodat je de beste keuze maakt wanneer je gaat voor een broodbakmachine.

De beste broodbakmachines van 2019

In de zoektocht naar de perfecte broodbakmachine zijn er een aantal belangrijke zaken om in de gaten te houden. Zo doe je er goed aan om eerst te bekijken of je een wat grotere of een wat kleinere broodbakmachine nodig hebt. In de tabel hieronder vind je een overzicht van onze top tien broodbakmachines en hun belangrijkste eigenschappen. Ideaal aan deze broodbakmachines is dat je er zelf niet veel meer aan hoeft te doen. Zo worden ingrediënten al voor je gewogen en is het slechts aan jou om de broodbakmachine te kiezen die bij jou past. Ook hebben veel van deze broodbakmachines de optie om er ook andere gerechten in klaar te maken.

Panasonic SD-ZB2512KXE

Panasonic SD-ZB2512KXE De eerste broodbakmachine in deze lijst is de Panasonic SD-ZB2512KXE. Deze machine is ook meteen een zeer uitgebreide. Een zeer groot voordeel aan deze broodbakmachine, is dat er ook een glutenvrij programma op zit. Mensen met een glutenallergie kunnen dan ook zonder problemen brood eten dat ze zelf klaargemaakt hebben in dit apparaat. Daarnaast is broodbakmachine voorzien van een RVS behuizing die je eenvoudig schoon houdt.

Ideaal aan deze broodbakmachine is dat hij je meerdere programma’s geeft om ervoor te zorgen dat je het brood bakt wat echt bij je past. Zo zijn er 33 verschillende programma’s voor verschillende broodsoorten en kun je ook nog eens zelf aangeven hoe de korstkleur moet worden. Deze broodbakmachine maakt het ook eenvoudig om rozijnen en noten toe te voegen aan het brood. Er is zelfs een automatische toevoerfunctie die ervoor zorgt dat de noten en rozijnen worden toegevoegd.

Met zijn minimale broodgewicht van 300 gram en maximale gewicht van 600 gram kun je deze Panasonic broodbakmachine prima gebruiken in wat kleinere huishoudens. Een warmhoudfunctie is bij deze broodbakmachine helaas niet aanwezig en ook is er geen venster waardoor je je het bakproces helaas niet kunt volgen. De Panasonic SD-ZB2512KXE maakt het wel mogelijk om bijvoorbeeld een cake te bakken of jam te maken.

Bekijk de Panasonic SD-ZB2512KXE op Bol.com

Pluspunten
 • Glutenvrij programma
 • Automatische toevoer
 • Makkelijk schoon te maken
Minpunten
 • Geen warmhoudfunctie
 • Geen doorkijkvenster

Domo B3970

Domo B3970 broodbakmachineDe Domo B3970 is een broodbakmachine die in een lagere prijsklasse valt dan de hierboven genoemde broodbakmachine. Desondanks is Domo een merk dat je regelmatig tegen zult komen tussen de broodbakmachines. De afgelopen jaren heeft het merk zijn naam wel bewezen in deze branche en met de Domo B3970 heeft het bedrijf wederom een prima broodbakmachine afgeleverd voor een betaalbare prijs.

De Domo B3970 heeft een aantal pluspunten tegenover andere broodbakmachines. Om te beginnen natuurlijk de tijd, maar daarnaast ook dat hij beschikt over een doorkijkvenster. Zo kun je tussentijds dus in de gaten houden hoe het gaat met jouw brood of misschien zelfs wel cake. Ook is er een handig display waarmee je precies kunt volgen hoelang de broodbakmachine nog moet bakken.

Daarnaast heb je de keuze uit twaalf bakprogramma’s. Zo kun je dus eenvoudig met verschillende soorten broden aan de slag en zelfs met bijvoorbeeld jam. De bak is daarnaast voorzien van een anti-aanbaklaag. Zo sta je noot urenlang te schrobben voordat de bak weer schoon is. Een minpunt is dat deze broodbakmachine wel vrij groot is en je daar bij aanschaf dus wel rekening mee moet houden.

Bekijk de Domo B3970 op Bol.com

Pluspunten
 • Mooie prijs
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goed voor brood, cake en jam
Minpunten
 • Groot
 • Niet luxe

Princess Wake Up 152006

Princess Wake Up 152006De Princess Wake Up 152006 broodbakmachine is er wederom één in de lagere prijsklasse. Dat betekent echter niet dat deze machine niet van de nodige functionaliteiten voorzien is. Zo beschikt deze broodbakmachine over meerdere voorgeprogrammeerde bakprogramma’s, waardoor je er veel kanten mee op kunt. Echte luxe als automatische toevoer van ingrediënten hoef je echter niet te verwachten.

Met de Princess Wake Up 152006 kun je voortaan altijd wakker worden met de geur van versgebakken brood. Door de al vijftien voorgeprogrammeerde bakprogramma’s is het apparaat volautomatisch, waardoor je zelf eigenlijk alleen nog de ingrediënten hoeft toe te voegen. Door gebruik te maken van de timer kun je de machine zo instellen dat het brood ’s ochtends klaar is.

Ideaal aan deze broodbakmachine is dat je ook aan de slag kunt met glutenvrij brood. De machine is voorzien van een speciale glutenvrije bakprogramma. Het enige nadeel wat wij ons kunnen bedenken, is dat de broodbakmachine niet voorzien is van handvatten, daardoor is het verplaatsen van het apparaat net iets lastiger.

Bekijk de Princess Wake Up 152006 op Bol.com

Pluspunten
 • Mooie prijs
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goed voor brood, cake en jam
Minpunten
 • Geen automatische toevoer
 • Niet luxe

Panasonic SD-ZX2522KXG

Panasonic SD-ZX2522KXGDe Panasonic SD-ZX2522KXG is duidelijk een broodbakmachine om u tegen te zeggen. De uitgebreide broodbakmachine is dan ook aan de prijzige kant, maar daar krijg je dan ook zeker wat voor terug. Zo heeft deze broodbakmachine liefst 37 automatische programma’s, waardoor je er werkelijk van alles mee kan maken. Van glutenvrij brood tot aan glutenvrije pasta.

Het apparaat beschikt daarnaast over een dispenser waardoor het gist, de noten en de zaden automatisch worden toegevoegd aan het brood. Zo wordt alles dus automatisch geregeld en kun je alles zelfs al van tevoren klaarzetten. Een ander groot pluspunt van de Panasonic SD-ZX2522KXG is duidelijk het design. Deze broodbakmachine ziet er prachtig uit en is ook nog eens voorzien van een duidelijk display met touchscreen waardoor het instellen van het apparaat zeer eenvoudig is.

Het grootste nadeel van deze broodbakmachine is dat hij niet voorzien is van een warmhoudfunctie. Dat hoeft echter geen probleem te zijn, als je de timer van tevoren instelt en zorgt dat de machine klaar is op het moment dat je het brood wilt eten.

Bekijk de Panasonic SD-ZX2522KXG op Bol.com

Pluspunten
 • 37 automatische programma’s
 • Prachtig design
 • Automatische toevoer
Minpunten
 • Prijzig
 • Geen warmhoudfunctie

Kenwood BM450

Kenwood BM450De Kenwood BM450 is één van de luxere broodbakmachines in dit lijstje. Het mag dan ook duidelijk zijn dat deze broodbakmachine een aantal voordelen heeft ten opzichte van andere apparaten. Zo beschikt deze Kenwood over een automatisch toevoer van ingrediënten, waardoor extra ingrediënten altijd op het juiste moment worden toegevoegd aan het bakproces.

Een ander handig voordeel, is dat de broodbakmachine over 14 verschillende programma’s beschikt, waardoor je onder meer cake, jam en pizzadeeg kunt maken. Ook is hij geschikt voor glutenvrije recepten. Met het snelprogramma heb je ook nog eens binnen no-time een brood op tafel staan. Met deze functie duurt het bakken van een brood nog maar een uurtje.

Alhoewel de Kenwood BM450 een prachtig uiterlijk heeft, brengt dat wel een nadeel met zich mee. Het kan namelijk voorkomen dat de RVS behuizing warm wordt. Je doet er dan ook goed aan daar altijd rekening mee te houden. Ook is er geen doorkijkvenster en zie je dus niet hoe het brood er tussendoor uitziet.

Bekijk de Kenwood BM450 op Bol.com

Pluspunten
 • 14 automatische programma’s
 • Snelprogramma
 • Automatische toevoer
Minpunten
 • RVS behuizing kan warm worden
 • Geen doorkijkfunctie

Inventum BM55

Inventum BM55Inventum is één van de goedkopere merken, maar toch hoef je broodbakmachines van dit merk niet direct voorbij te lopen. De Inventum BM55 is bijvoorbeeld zeker een aanrader. Deze populaire broodbakmachine beschikt over twaalf verschillende bakprogramma’s, waardoor je onder meer aan de slag kunt met glutenvrije programma’s.

Daarnaast heeft de broodbakmachine ook een doorkijkvenster waardoor je ook tussentijds het bakproces in de gaten kunt houden. Tevens is de Inventum BM55 eenvoudig in zijn gebruik, waardoor iedereen ermee om kan gaan. Een nadeel is dat de onderdelen van de broodbakmachine niet in de vaatwasser kunnen. Wel zijn de bakblikken voorzien van een anti-aanbaklaag, waardoor het schoonmaken meevalt.

De Inventum BM55 heeft ook een timer en is goed voor broden tussen de 650 en 800 gram. Automatische toevoer van ingrediënten is niet aanwezig, waardoor je bijvoorbeeld noten zelf moet toevoegen tijdens het bakproces.

Bekijk de Inventum BM55 op Bol.com

Pluspunten
 • 12 Bakprogramma’s
 • Doorkijkvenster
 • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Geen automatische toevoer
 • Niet in de vaatwasser

Panasonic SD2500WXE

Panasonic SD2500WXEPanasonic is sterk vertegenwoordigd in deze lijst en dat is niet zonder reden. De broodbakmachines van dit merk komen doorgaans goed uit de testen en dat geldt ook voor de Panasonic SD25000WXE. Deze broodbakmachine heeft als groot pluspunt dat je zowel kleine als grote broden kunt bakken. In totaal heb je de keuze uit drie verschillende formaten brood.

Ook zijn er liefst dertien verschillende bakprogramma’s, waardoor je onder meer je eigen jam en cakes kunt maken met de broodbakker. Ook is er een speciaal programma voor glutenvrije recepten. Een nadeel is dat deze broodbakmachine niet beschikt over een automatische toevoer-functie.

Daarentegen krijg je echter wel een geluidssignaal te horen zodra er extra ingrediënten aan het bakproces moeten worden toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan noten of rozijnen. De Panasonic SD-2500WXE staat daarnaast ook bekend als makkelijk in zijn gebruik, mede door het bedieningspaneel waarover de broodbakmachine beschikt.

Bekijk de Panasonic SD2500WXE op Bol.com

Pluspunten
 • 3 formaten broden
 • 13 Bakprogramma’s
 • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Geen automatische toevoer
 • Geen doorkijkvenster

Inventum BM121B

Inventum BM121B broodbakmachineDe Inventum BM121B is niet alleen een broodbakmachine van degelijke kwaliteit, maar is ook nog eens een super handig apparaat. De Inventum BM121B heeft namelijk ook een dubbel bakblik meegeleverd, waardoor je er ook voor kunt kiezen om twee broden tegelijkertijd te bakken. Handig als niet iedereen hetzelfde brood wil eten.

De Inventum BM121B beschikt over twaalf automatische programma’s waarmee je eenvoudig aan de slag kunt als je bijvoorbeeld jam of glutenvrij brood wil maken. Zo hoef je zelf alleen de ingrediënten toe te voegen en wordt de rest voor jou geregeld.

De Inventum BM121B is niet vaatwasmachinebestendig. Gelukkig kun je de bakblikken wel eenvoudig uitnemen om ze te reinigen. De bakblikken zijn daarnaast ook voorzien van een antiaanbaklaag, waardoor het schoonmaken nooit heel lang duurt.

Bekijk de Inventum BM121B op Bol.com

Pluspunten
 • 2 broden tegelijk
 • 12 Bakprogramma’s
 • Eenvoudig te reinigen
Minpunten
 • Geen automatische toevoer
 • Niet vaatwasmachinebestendig

Tefal PF240E Pain & Délices

Tefal F240EDe Tefal PF240E is een veelzijdig apparaat. Natuurlijk koop je een broodbakmachine voornamelijk om brood te bakken, maar met dit apparaat kun je veel meer dan dat. Zo is hij ook geschikt voor glutenvrije en zoutarme producten, maar ook voor bijvoorbeeld zuivelproducten als kaas of yoghurt. Daarvoor is bij aanschaf direct een speciale pot meegeleverd.

Met de Tefal PF240E heb je voortaan dan ook een apparaat in huis die het in zich heeft om jouw hele ontbijt te maken. De Tefal PF240E is dan ook meer dan een broodbakmachine alleen.

De bakblikken die zijn meegeleverd met deze broodbakmachine kunnen ook gewoon in de vaatwasmachine, waardoor je nooit problemen hebt met schoonmaken. Helaas is er geen doorkijkvenster in de broodbakmachine aanwezig, waardoor je het bakproces niet kunt volgen.

Bekijk de Tefal PF240E Pain & Délices op Bol.com

Pluspunten
 • Geschikt voor zuivelproducten
 • 20 Bakprogramma’s
 • Eenvoudig te reinigen
Minpunten
 • Geen automatische toevoer
 • Geen doorkijkvenster

Princess Homemade Deluxe

Princess Homemade Deluxe broodbakmachineDe Princess Homemade Deluxe is één van de goedkopere broodbakmachines in de lijst. De broodbakmachine heeft in onze ogen dan ook niet een heel mooi design, maar het is duidelijk dat Princess zijn focus ergens anders op heeft gelegd. Zo kunnen we wat betreft de kwaliteit van deze broodbakmachine allesbehalve klagen.

De Princess Homemade Deluxe beschikt over liefst negentien bakprogramma’s, waardoor je dit apparaat ook gewoon kunt gebruiken voor glutenvrij brood of maisbrood. Door de ingebouwde timer kun je ook zelf aangeven wanneer de broodbakmachine moet beginnen, dan kun je hem van tevoren alvast klaarzetten.

De machine bakt broden tussen de 500 en 750 gram. Een nadeel is dat er geen automatische toevoer van ingrediënten is. Dit zul je dan ook handmatig moeten doen. Al met al is deze broodbakmachine echter zeker wel een voordelige koop te noemen.

Bekijk de Princess Homemade Deluxe op Bol.com

Pluspunten
 • Broden tussen 500 en 750 gram
 • Goedkope broodbakmachine
 • 19 bakprogramma’s
Minpunten
 • Geen automatische toevoer
 • Geen mooi design

Leave a Comment