Airfryers en hetelucht friteuses zijn anno 2022 mateloos populair. Mensen zijn het zat om constant de ongezonde frituurpan met frituurolie aan te zetten en gaan op zoek naar een gezondere oplossing. Op dat moment komen de airfryers en hetelucht friteuses van pas. Daarmee kun je toch genieten van een lekkere snack, zonder dat je handen vervolgens onder het vet zitten. Daarnaast kun je met een airfryer veel meer klaarmaken dan slechts friet, kroketten en frikandellen.

De mogelijkheden zijn eindeloos, zo gingen wij al eens aan de slag met met een eitje, gehaktballen en broodjes uit het apparaat. Wat je wel al gauw merkt, is dat de ene airfryer zijn werk een stuk beter doet dan de andere. Wij gingen op zoek naar de 10 beste airfryers / hetelucht friteuses van 2022, zodat ook jij voortaan een nieuwe vriend erbij kunt hebben in de keuken.

De 10 beste Airfryers / Hetelucht friteuses van 2022

In de tabel hieronder vind je de tien beste airfryers en hetelucht friteuses die op dit moment op de markt zijn. Daarbij geven we kort wat kenmerken mee en kun je makkelijk de prijs terugvinden. Onder de tabel lichten we alle airfryers toe en geven we hun goede en zwakke punten aan.

Philips Airfryer XL Essential HD9270/90

Philips Airfryer XL Essential HD9270-90Philips is één van de bekendere merken en ook de airfryers van het bedrijf zijn mateloos populair. Voor veel mensen geldt de Philips als de absolute nummer één onder de airfryers. Een van de beste hetelucht friteuses 2022 in het assortiment van Philips is de Airfryer XL Essential HD9270/90. Met een eventuele aanschaf van deze airfryer ben je ervan overtuigd dat je een apparaat in huis haalt waar je in één keer een grote lading frietjes mee kunt maken. De inhoud bedraagt 6,2 liter.

En niet alleen kun je aan de slag met het bakken van frietjes. Mede doordat je de airfryer kunt uitbreiden met de nodige accessoires, kun je hem eigenlijk voor de bereiding van heel veel gerechten gebruiken. Tegelijkertijd zou je die accessoires ook als nadelen kunnen zien, omdat je er wel extra voor moet betalen. Bij de aanschaf van deze hetelucht friteuse moet je overigens wel rekening houden met regelmatig schoonmaken. Hij is namelijk aardig gevoelig voor vingerafdrukken.

Met de Philips Airfryer XL Essential HD9270/90 ben je ook verzekerd van een apparaat met een helder display, waarop je duidelijk kunt instellen hoeveel graden de airfryer moet zijn en hoelang hij voor je aan het werk moet. Je hoeft ook helemaal niet lang te wachten totdat de airfryer is opgewarmd, hij is binnen no time op temperatuur. Daarnaast is er een geurfilter dat moet voorkomen dat je de frietlucht overal ruikt. Wat ons betreft is deze Philips Avance Airfryer de beste keus voor ieder gezin, al betaal je er wel flink wat geld voor.

Bekijk de Philips Airfryer XL Essential HD9270/90 op Bol.com

Pluspunten
 • Inhoud van liefst 6,2 liter
 • Geschikt voor het hele gezin
 • Uit te breiden met extra accessoires
Minpunten
 • Niet de goedkoopste airfryer
 • Gevoelig voor vingerafdrukken

Inventum GF250HL

Een apparaat dat een stuk minder duur is dan de airfryer van Philips, is de Inventum GF250HL. Voor ongeveer één derde van het bedrag dat je neerlegt voor een Philips Avance Airfryer XL HD9240/90, kun je de eigenaar worden van deze hetelucht friteuse van Inventum. Deze airfryer heeft een inhoud van 2,5 liter, goed om voor drie tot vier personen eten te bereiden.

Een enorm voordeel aan deze friteuse van Inventum, is dat je hem zeer eenvoudig schoon kunt maken. Het is duidelijk dat het apparaat best een beetje gaat ruiken nadat je er meerdere keren eten in hebt bereid. Zodra dat gebeurt, kun je hem echter eenvoudig reinigen en de onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser. Zo heb je dus niet alleen een keukenhulp waardoor je minder vet naar binnen krijgt, maar ook nog eens ééntje die eenvoudig te reinigen is.

Waar je met deze airfryer wel op moet letten, is dat de timer en de knop om de graden in te stellen een stuk minder luxe zijn dan die op de Philips. Ze zijn vrij moeilijk af te lezen. Ook duurt het best een tijdje voordat de snacks knapperig zijn en een mooi kleurtje hebben.

Bekijk de Inventum GF250HL op Bol.com

Pluspunten
 • Inhoud van 2,5 liter
 • Betaalbare airfryer
 • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Opwarmen duurt even
 • Timer en graden minder makkelijk af te lezen

Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90

De Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 is de volgende Philips airfryer. Het is er meteen weer één die nu al erg goed in de smaak valt. Niet voor niets viel deze hetelucht friteuse in 2021 al in de prijzen. In oktober 2021 werd hij als best getest door de Consumentenbond. Op het gebied van airfryers is Philips natuurlijk ook een begrip en dat laat het merk zeker zien met deze XXL-friteuse.

Deze XXL-airfryer is ook voor grotere gezinnen prima te gebruiken. Met zijn extra grote capaciteit is hij geschikt voor de bereiding van 1,4 kg frites of bijvoorbeeld een hele kip. Een mooie extra aan deze airfryer is dat hij ook nog eens beschikt over de nieuwe TwinTurboStar technologie waarmee hij vet verwijdert dat andere airfryers vaak wel nog laten zitten. Door deze technologie geniet je van heerlijk krokante frietjes en snacks.

De Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 is uitgerust met vijf vooringestelde kookprogramma’s, zodat je geen omkijken hebt naar de bereiding van je eten. Ook beschikt het apparaat over een warmhoudfunctie, waardoor je eten nog dertig minuten warmblijft. Met deze hetelucht friteuse van goede kwaliteit kun je dan ook alle kanten op.

Bekijk de Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 op Bol.com

Pluspunten
 • Inhoud van liefst 6,2 liter
 • Geschikt voor het hele gezin
 • Beschikt over TwinTurboStar technologie
Minpunten
 • Niet de goedkoopste airfryer
 • Geen accessoires meegeleverd

Philips Airfryer Essential HD9252/90

Philips Essential HD9252/90 beste airfryer 2022Het is opnieuw tijd voor een Philips Airfryer. Ook de Philips Airfryer Essential HD9252/90 is een populair apparaat. Het maximum laadvermogen van deze Philips is echter wel wat minder dan dat van de hierboven genoemde airfryer. De HD9252/90 moet het doen met een maximum laadvermogen van 0,8 kilogram, ideaal voor huishoudens met twee personen.

Deze Philips airfryer kan net als de andere hetelucht friteuse van Philips gebruikmaken van de nodige extra’s die op de markt te koop zijn. Het mandje is eenvoudig uit het apparaat te schuiven en zo maakt hij plaats voor accessoires. Daarnaast is voorverwarmen niet nodig en is er een app van Philips met een heleboel recepten. Tevens is het apparaat makkelijk schoon te maken.

Het instellen van de temperatuur en de tijd gaat via deze airfryer ook uiterst eenvoudig. Er is namelijk een digitaal display waarop je het één en ander in kunt stellen. Een nadeel is dat de airfryers van Philips zeker niet de goedkoopste zijn en dat deze variant niet geschikt is voor grote families.

Bekijk de Philips Airfryer Essential HD9252/90 op Bol.com

Pluspunten
 • App met recepten aanwezig
 • Geschikt voor twee personen
 • Uit te breiden met extra accessoires
Minpunten
 • Niet de goedkoopste airfryer
 • Niet geschikt voor grote families

Tomado TAF3201B

Tomado TAFD3201BDe Tomado TAF3201B is een betaalbare airfryer. Wil jij graag eens een hetelucht friteuse uitproberen maar daar niet meteen een groot bedrag voor kwijt zijn? Dan is deze Tomado airfryer een goed idee. Deze hetelucht friteuse heeft een inhoud van 3,2 liter. Daarmee kun je tot wel 1 kilogram friet in één keer bakken. Daarmee is deze airfryer goed te gebruiken door families.

Daarnaast beschikt de Tomado ook over een handig display waarmee je kunt instellen hoe hoog de temperatuur moet zijn en hoelang het duurt voordat het eten klaar is. Daarbij is hij ook nog eens makkelijk in zijn onderhoud.

Een nadeel is dat de Tomado niet beschikt over een warmhoud functie. Dat betekent dat je eten niet warm blijft terwijl het in het mandje zit.

Bekijk de Tomado TAF3201B op Bol.com

Pluspunten
 • Inhoud van liefst 3,2 liter
 • Geschikt voor het hele gezin
 • Eenvoudig schoon te maken
Minpunten
 • Geen warmhoud functionaliteit

Tristar FR-6980 Mini Crispy Fryer

De meeste airfryers hebben een vrij grote inhoud die geschikt zijn voor meerdere personen. Met de Tristar FR-6980 kies je juist voor een mini airfryer.  Zo voorziet deze hetelucht friteuse met een inhoud van 2 liter en een maximum laadvermogen van 500 gram niet al te veel mensen van patat. Door zijn formaat is deze airfryer echter wel perfect geschikt voor op de camping en kun je hem makkelijk vervoeren.

Dankzij de heteluchttechnologie is de Tristar FR-6980 ideaal geschikt voor bakken, braden, grillen, roosteren en frituren. Daarbij is hij door zijn cool touch handvat en oververhittingsbeveiliging ook veilig in gebruik.

Waar Tristar in onze ogen wel wat meer tijd aan had mogen besteden, is de timer. Dat werkt nu met draaiknoppen en als je de timer eenmaal hebt ingesteld, kun je hem ook niet meer terugdraaien. Wat ook niet had misstaan bij het apparaat, zou een receptenboekje zijn, zodat je bij alles weet hoelang het moet bakken.

Bekijk de Tristar Crispy Fryer XL FR-6990 op Bol.com

Pluspunten
 • Inhoud van liefst 2 liter
 • Geschikt voor een tot twee personen
 • Makkelijk te verplaatsen
Minpunten
 • Draaiknoppen voor timer en en temperatuur niet ideaal
 • Receptenboekje ontbreekt

Princess Digitale Aerofryer XL 182020

Princess Digitale Aerofryer XL 182020Princess behoort tot de merken die de afgelopen jaren bezig zijn geweest met goedkopere airfryers. Qua kwaliteit is deze airfryer dan ook niet te vergelijken met een Philips airfryer, maar qua prijs zit er wel een groot verschil in.

De Princess digitale Aerofryer XL 182020 heeft een inhoud van 3,2 liter, waardoor je in één keer frietjes kunt bakken voor wel 4 personen. Je kunt deze aerofryer echter ook gebruiken voor andere bereidingen. Bijvoorbeeld als je iets wilt grillen, braden of roosteren. Zelfs cupcakes kun je in deze aerofryer prima bereiden.

Het apparaat beschikt al over acht voorgeprogrammeerde programma’s, waardoor je razendsnel aan de slag kunt met het bereiden van jouw eten. Daarnaast heeft deze airfryer ook een digitaal display, waardoor je eenvoudig de temperatuur kunt bekijken en instellen en kunt zien hoelang het nog duurt voordat je eten klaar is.

Bekijk de Princess Digitale Aerofryer XL 182020 op Bol.com

Pluspunten
 • Inhoud van liefst 3,2 liter
 • Geschikt voor het hele gezin
 • Betaalbare airfryer
Minpunten
 • Kan niet in de vaatwasser
 • Geen warmhoud functionaliteit

Inventum GF350HLD

Inventum GF350-HLDDe Inventum GF350HLD is ook een airfryer om u tegen te zeggen. Met een inhoud van 3,5 liter en een maximum laadvermogen van 1 kilogram friet. Daarmee is deze Inventum de grotere broer van de eerder al genoemde Inventum GF250H. En alhoewel je met een dergelijk apparaat geen Philips-kwaliteit in huis haalt, heb je voor een net bedrag wel een topapparaat in huis.

Het instellen van de temperatuur en de tijd dat de airfryer zijn werk moet doen, doe je door gebruik te maken het display. Daar kun je ook aangeven wat je precies wilt bereiden, zodat de airfryer je een handje kan helpen. Leuk is ook dat deze airfryer qua design er echt anders uitziet dan andere airfryers.

Een nadeel aan de Inventum GF350HLD is dat je hem bij de eerste keren gebruik echt flink ruikt. Het duurt enige tijd voordat die geur er eindelijk uit is. Ook neemt het apparaat aardig wat ruimte in beslag.

Bekijk de Inventum GF350HLD op Bol.com

Pluspunten
 • Inhoud van liefst 3,5 liter
 • Geschikt voor het hele gezin
 • Helder display voor temperatuur en tijden
Minpunten
 • Ruikt bij eerste keer
 • Neemt aardig wat ruimte in beslag

Philips Airfryer XL Essential HD9280/90

Philips Airfryer XL Essential HD9280/90De laatste airfryer van Philips in onze top tien, is de Philips Airfryer HD9220 met een maximum laadvermogen van 1,2 kilogram. Daarmee is deze airfryer opnieuw gemaakt voor grote gezinnen. Het leukste aan deze airfryer is echter dat je hem kunt bedienen door middel van een app. Koppel de NutriU-app, kies jouw recept en stuur het door naar de airfryer. Vanaf de bank kun je vervolgens in de gaten houden hoe het gaat met de maaltijd en weet je precies wanneer hij klaar is.

De Philips Airfryer XL Essential HD9280/90 is net als de andere airfryers van Philips uit te breiden met de nodige accessoires. Handig, maar ze kosten uiteraard wel geld. Nadat je een dergelijke airfryer van Philips hebt aangeschaft, kun je echter zelf kiezen of je ze al dan niet nodig hebt. Ze zijn niet altijd nodig, maar als je het bakproces wilt verbeteren, zijn ze wel erg handig.

Een nadeel van de Philips Airfryer XL Essential HD9280/90 is de lengte van het aansluitsnoer. Daarnaast is het allesbehalve een goedkope airfryer. Al haal je daarvoor wel een airfryer van hoge kwaliteit voor in huis.

Bekijk de Philips Airfryer XL Essential HD9280/90 op Bol.com

Pluspunten
 • Inhoud van liefst 6,2 liter
 • Geschikt voor het hele gezin
 • Bedien de airfryer vanaf de bank met de app
Minpunten
 • Niet de goedkoopste airfryer
 • Korte aansluitkabel

Eden ED-7012 Airfryer XXL

Eden ED-7012 Airfryer XXLVoor een grote airfryer hoef je niet per se een Philips in huis te halen. Ook de Eden ED-7012 is een XXL airfryer en dat voor een veel betaalbare prijs. Zo is de inhoud van deze airfryer liefst 6 liter en daarmee geschikt voor 1,5 kg friet in één keer. Daarbij is ook het vermogen van de Eden airfryer indrukwekkend te noemen. Met een vermogen van 1.700 watt is eten uit de hetelucht friteuse binnen no time klaar.

De Eden ED-7012 is daarnaast ook nog eens makkelijk schoon te maken. De onderdelen zijn naam vaatwasserbestendig. Ook zijn er acht voorgeprogrammeerde bakprogramma’s aanwezig zodat je het apparaat snel aan het werk kunt zetten.

Wat ons betreft is deze Eden ED-7012 Airfryer XXL een prima alternatief voor de Philips airfryer. Het enige nadeel is dat er geen warmhoud functionaliteit aanwezig is. Zodra je eten dan ook klaar is, kun je het er beter maar meteen uithalen.

Bekijk de Eden ED-7012 Airfryer XXL op Bol.com

Pluspunten
 • Inhoud van liefst 6 liter
 • Geschikt voor het hele gezin
 • Betaalbare grote airfryer
Minpunten
 • Geen warmhoud functionaliteit

Conclusie

Een airfryer is een ideaal hulpje voor de keuken. Niet alleen kun je voortaan weer lekkere gezonde frietjes eten, maar ook eenvoudig andere recepten klaarmaken. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je op moet letten. Kijk altijd even goed voor hoeveel personen de airfryer geschikt is. Eten bereiden met een airfryer duurt tenslotte flink langer dan in een gewone friteuse en het is erg vervelend als je erg lang moet wachten voordat je voor iedereen het eten klaar hebt. Welke hetelucht friteuse echt het beste is, kunnen wij dus niet voor jou bepalen. Je zult altijd zelf moeten kijken welk apparaat het beste past bij jouw situatie. Ga jij voor de beste airfryer of hetelucht friteuse van 2022?

Leave a Comment