Het is onmogelijk om een enkel scheerapparaat uit te kiezen als beste scheerapparaat, want er zijn zoveel opties waar je uit kunt kiezen. Dit is waarom wij onderzoek hebben gedaan en de top 10 beste elektrische scheerapparaten van 2022 voor je op een rijtje hebben gezet.

Je kunt dan zelf de beste scheerapparaten bekijken en uitzoeken welk scheerapparaat het beste bij jouw huidtype en gezichtshaar past.

Beste elektrische scheerapparaten 2022

Eerlijk gezegd is er helemaal geen elektrische scheerapparaat die we altijd aan iedereen kunnen aanraden, want iedereen heeft weer een ander huidtype en gezichtshaar. Het is en blijft dus eigenlijk een persoonlijke beslissing wanneer het aankomt op het uitkiezen van het beste elektrische scheerapparaat voor jouw situatie.

Er zijn diverse factoren die je in overweging moet nemen voordat je een elektrische scheerapparaat aanschaft. Zo gaat het onder andere om wat voor soort scheerapparaat je prettig vindt, welke functies een scheerapparaat moet hebben en hoe gemakkelijk de werking is.

In onze lijst bekijken we samen met jou de beste elektrische scheerapparaten die in 2022 beschikbaar zijn, van het design tot de scheerervaring. Hieronder volgt de top 10 beste elektrische scheerapparaten 2022.

Braun Series 9 9296cc

Braun series 9 9296ccDe Braun Series 9 scheerapparaten zijn de nieuwste modellen van Braun. Scheren doet dit scheerapparaat uitstekend. Het is allemaal net wat geavanceerder geworden dan de vorige series, waardoor het natuurlijk niet gek is dat de Braun Series 9 9296CC bovenaan in deze lijst staat.

Wanneer budget niet uitmaakt bij het uitzoeken van een scheerapparaat is de Braun Series 9 9296CC absoluut een top scheerapparaat die je zeker in overweging moet nemen. De Braun 9 serie scheert dicht op de huid, zodat ook de kleine stoppels netjes worden weggeschoten. Daarnaast heeft dit scheerapparaat 40.000 micro vibraties per minuut (de serie 7 met 10.000 micro vibraties), waardoor ook platliggende haartjes nog beter geschoren worden.

Met de Braun 9296CC kun je zowel droog als nat scheren en dit scheerapparaat heeft totaal geen moeite met een zware baardgroei. Het scheerapparaat glijdt soepeltjes over je gezicht heen en dit komt natuurlijk ook dankzij de beweegbare scheerbladen. Irritaties, pijn, vlekken of bultjes, met dit scheerapparaat zal je hier geen last van krijgen. Daarnaast kun je met de kleine tondeuse achter op het apparaat ook eenvoudig je bakkebaarden bijwerken.

Wij vinden het zelf altijd fijn als een scheerapparaat ook stevig in de hand voelt en de Braun 9296CC voldoet hier zeker aan en ziet er daarnaast ook nog eens trendy uit. Het opladen gaat ook heel simpel met behulp van de Clean&Charge station. In een uur is de batterij volledig opgeladen. Met het Clean&Charge station wordt het scheerapparaat ook goed schoongehouden. Het enige wat je zelf hoeft te doen is op 1 simpele knop drukken en het apparaat wordt gereinigd.

Tot slot krijg je ook nog een handige leren reisetui, waardoor het scheerapparaat niet zomaar kan beschadigen wanneer je het vervoert. Mochten we dan toch een nadeel mogen noemen, dan zal dit voornamelijk de prijs zijn.

Bekijk de Braun Series 9 9296cc op Bol.com

Pluspunten
 • Nat & droog scheren.
 • Ook geschikt voor mensen met een zware baardgroei.
 • Clean&Charge station om het apparaat voor je te reinigen.
 • Uitklapbare tondeuse voor je bakkebaarden.
 • Snel op te laden voor een eenmalige scheerbeurt.
 • Leren reisetui om het apparaat goed te beschermen.
Minpunten
 • Duur in aanschaf (is het wel waard).

Philips series 9000 S9711/31

Philips series 9000 S9711/31De Philips series 9000 scheerapparaten zijn het beste als het gaat om baarden die je na 1-3 dagen wilt scheren. De Philips series 9000 S9711/31 is geschikt voor lichte, middel en zware baardgroei. Je hoeft je hier dus geen zorgen over te maken. Daarnaast kun je met dit scheerapparaat zowel nat als droog scheren, wat natuurlijk heel fijn is.

De scheerkoppen kunnen maar liefst 8 verschillende richtingen op bewegen. De scheerervaring wordt hierdoor nog beter, omdat je hierdoor net wat makkelijker de moeilijk bereikbare plekken kunt scheren en de contouren van je gezicht extra goed gevolgd worden.

Wat wij zelf prettig vonden bij de Philips S9711/31 is dat er meerdere standen op het apparaat zitten. Je kunt kiezen voor gevoelig, normaal en snel. Wanneer je dagelijks scheert kun je prima normaal of snel gebruiken, maar wanneer je het iets minder regelmatig doet is de stand gevoelig toch net wat prettiger tijdens het scheren om huidirritaties te voorkomen.

Op de display van de Philips S9711/31 kun je eenvoudig aflezen hoe het ervoor staat met het batterijniveau, of het apparaat gereinigd moet worden en of de scheerhoofden vervangen moeten worden. Je hebt ook nog een reisvergendelingsindicator, waardoor het apparaat niet zomaar aan kan gaan.

Er zit tevens ook een SmartClean Pro bij om het apparaat te laten reinigen, drogen en op te laden. Al met al heeft dit scheerapparaat dus een hele hoop pluspunten. Wat de minpunten betreft komen we toch al snel bij de prijs uit. Het is een uitstekende scheerapparaat, maar je moet er wel het budget voor hebben. Daarnaast is het ook jammer dat je alleen draadloos kunt scheren en dat er geen tondeuse ingebouwd is. Deze zit er overigens wel los bij.

Bekijk de Philips series 9000 S9711/31 op Bol.com

Pluspunten
 • Nat & droog scheren.
 • Ook geschikt voor mensen met een zware baardgroei.
 • SmartClean Pro om te reinigen, drogen en op te laden.
 • Snel op te laden voor een eenmalige scheerbeurt.
 • Handige display met relevante informatie.
Minpunten
 • Geen ingebouwde tondeuse (wel los).
 • Werkt alleen draadloos, dus het moet opgeladen zijn.

Philips Aquatouch S5420/06

Philips Aquatouch S5420/06Philips is heer en meester als het gaat om scheerapparaten met een roterend scheersysteem. Geen enkel ander merk is zo populair en komt maar enigszins in de buurt.

De volgende op onze lijst is de Philips Aquatouch S5420/06, met een flexibele kop en drie roterende scheerbladen die 5 beweegrichtingen op kunnen gaan. Dit scheerapparaat is uitstekend geschikt voor normale en zichtbare haren. Waar je het scheerapparaat wilt gebruiken maakt niet uit, want je kunt zowel nat als droog scheren.

Toen we de Philips Aquatouch S5420/06 voor het eerst zagen hadden we even kleine twijfels of de scheerkop een zwak punt was van dit apparaat, maar dit is gelukkig zeker niet het geval. Het scheerapparaat is verder heel zacht voor de huid, waardoor je niet snel last van huidirritatie krijgt en dit scoort natuurlijk bij ons veel pluspunten. De reden hiervan is overigens het MultiPrecision-systeem van Philips. Alle haartjes worden door dit systeem in enkele bewegingen opgetild en geschoren samen met de resterende stoppen.

De onderdelen van de Philips Aquatouch S5420/06 zijn eenvoudig te verwisselen en te vervangen. Het nadeel is alleen wel dat je alle onderdelen los hebt. Je kunt dus het beste even voor jezelf een toilettasje of iets dergelijks inrichten om dit bij elkaar te houden en niet te verliezen.

Helaas is het niet mogelijk om met dit model te scheren als het aan de laadsnoer hangt, waardoor je er wel voor moet zorgen dat het altijd opgeladen is voordat je scheert. Het apparaat is gelukkig wel na 5 minuten te gebruiken voor een eenmalige scheerbeurt, dus je hoeft niet heel lang te wachten als het apparaat leeg is.

Bekijk de Philips Aquatouch S5420/06 op Bol.com

Pluspunten
 • Nat & droog scheren.
 • Onderdelen zijn eenvoudig te verwisselen.
 • Snel op te laden voor een eenmalige scheerbeurt.
Minpunten
 • Geen opberghoesje.
 • Werkt alleen draadloos, niet met snoer.

Braun Series 7 7893s

Braun Series 7 7893sHet scheerapparaat Braun Series 7 7893S is net als de andere Braun scheerapparaten op deze lijst een apparaat met een scheerblad, waar je in eerste instantie aan zal moeten wennen als je een roterende scheerkop gewend bent. Met de Braun Series 7 7893S kun je jezelf nat & droog scheren, wat zeker een pré is. Verder is het ook goed om te weten dat dit apparaat ook geschikt is voor zware baardgroei.

Het scheerapparaat ligt fijn in de hand, scheert goed glad en dankzij de mee bewegende scheerkop worden ook de moeilijkere plekken meegepakt. Wat we ook fijn vinden is dat de Braun 7893S op verschillende standen gezet kan worden, van licht tot intensiever scheren. Zo kun je bijvoorbeeld gevoelige plekken als de hals iets minder intensief scheren dan de rest, zodat je geen last krijgt van huidirritatie.

De tondeuse van de Braun Series 7 7893S zit niet aan de achterkant zoals je bij de meeste scheerapparaten gewend bent, maar juist aan de voorkant voor het apparaat. Het is verder niet bijzonder en doet gewoon wat het moet doen.

Ook handig is het reisetui dat je bij dit scheerapparaat krijgt. Het scheerapparaat past er goed in en kun je hierdoor stevig vervoeren. Het nadeel is wel dat het snoer niet in het reisetui past, maar wanneer je niet weken weg gaat kun je ermee weg komen door het apparaat van te voren op te laden.

De status van de batterij en de kwaliteit van de mesjes kun je aflezen op een moderne display die op dit scheerapparaat zit. Schoonmaken is overigens ook geen probleem. De Braun 7893S kun je gewoon onder de kraan afspoelen.

Je kan het scheerapparaat zowel nat als droog gebruiken of met gel. Ik vind zelf droog het fijnst, dan krijg ik ook het beste resultaat. Wel is het erg handig dat je het scheerapparaat dus ook volledig af kunt spoelen onder de kraan, dat is veel makkelijker dan met een borsteltje. Wel is het jammer dat je voor de prijs van het toestel niet een reinigingsstation erbij krijgt.

Bekijk de Braun Series 7 7893s op Bol.com

Pluspunten
 • Nat & droog scheren.
 • Ook geschikt voor mensen met een zware baardgroei.
 • Scheren is mogelijk in verschillende standen.
 • Snel op te laden voor een eenmalige scheerbeurt.
 • Handige display met relevante informatie.
Minpunten
 • Werkt alleen draadloos, niet met snoer.
 • Snoer past niet in het reisetui.
 • Helaas geen reinigingsstation erbij voor deze prijs.

Braun Series 3 3040 Wet & Dry

Braun Series 3 3040 Wet & DryHet volgende elektrische scheerapparaat op deze lijst komt van het Duitse bedrijf Braun. Het Braun Series 3 3040 Wet & Dry scheerapparaat is ’s werelds best verkochte scheerapparaat en bij ons in 2022 nog steeds een van de favorieten.

Met het drievoudig scheersysteem en de SensoFoil, zorgt de Braun Series 3 3040 ervoor dat je zonder problemen lichte en gemiddelde baardgroei kunt wegscheren. Het maakt niet uit waar je dit wilt doen, of je dit nou droog voor de spiegel wilt doen, met schuim en gel of onder de douche, het is allemaal mogelijk.

Dit scheerapparaat met onafhankelijke bewegende scheerbladen past zich moeiteloos aan je gezichtscontouren aan, wat heel prettig scheert. Verder zit er tussen de scheerbladen een flexibele kam, waardoor de haartjes losgemaakt en opgetild worden. Je kunt het hierdoor zo kort mogelijk afscheren.

Het enige nadeel aan dit scheerapparaat is alleen dat je niet moet vergeten om het op te laden, want het werkt alleen draadloos. Vergeet je het echter een keertje, dan kun je de snellaadfunctie gebruiken. Je kunt dan alsnog na ongeveer 5 minuten beginnen met je scheerbeurt. Wanneer je de Braun Series 3 3040 Wet & Dry een uurtje in de oplader doet, dan kun je je heel de week scheren.

Bekijk de Braun Series 3 3040 Wet & Dry op Bol.com

Pluspunten
 • Nat & droog scheren.
 • Uitklapbare tondeuse.
 • Snel op te laden voor een eenmalige scheerbeurt.
Minpunten
 • Werkt alleen draadloos, niet met snoer.

Philips Shaver Series 5000 S5585/30

Philips Shaver Series 5000 S5585/30Het Philips Shaver Series 5000 S5585/30 scheerapparaat is goed betaalbaar. Het is een apparaat met roterende scheerkop dat geschikt is voor als je een lichte baardgroei hebt. Voor zware baardgroei zal dit scheerapparaat niet de beste keuze zijn. Het is daarnaast een apparaat waar je zowel droog als nat mee kunt scheren.

De Philips Series 5000 S5585/30 vonden wij zeer fijn in de hand liggen, alhoewel dit natuurlijk bij iedereen kan verschillen. Dankzij de flexibele scheerkoppen beweegt het scheerapparaat goed mee over je gezicht en kun je ook op de lastigere plekjes goed scheren. De steelPrecision-mesjes maken dan ook 90.000 knipbewegingen per minuut.

Wat ook opvalt is dat de Philips S5100/06 vrij stil is en niet heel erg door je hand heen trilt. Daarnaast kun je tot wel 60 minuten draadloos scheren, wat ik persoonlijk altijd een stuk fijner vindt dan met een snoer. Heb je haast en is jouw scheerapparaat leeg? Je kunt snel opladen in 5 minuten, je hebt dan genoeg vermogen voor één scheerbeurt.

Het is verder fijn dat er ook een precisietrimmer bijzit, zodat je onder andere ook je bakkebaarden goed kunt trimmen. Wel is het zonde dat de uitklapbare tondeuse niet helemaal stabiel voelt.

Bekijk de Philips Series 5000 S5585/30 op Bol.com

Pluspunten
 • Budgetvriendelijke scheerapparaat.
 • Er zit een uitklapbare tondeuse bij.
 • Je kunt draadloos scheren.
Minpunten
 • Niet geschikt voor mensen met zware baardgroei.
 • Uitklapbare Tondeuse voelt niet altijd even stabiel.

Braun Series 5 50-B1000s

Braun Series 5 50-b1000sHet volgende scheerapparaat op deze lijst is de Braun Series 5 50-B1000s, wat een scheersysteem is met een scheerblad. Dit scheerapparaat is geschikt voor zowel droog als nat scheren.

De Braun Series 5 50-B1000s werkt goed voor normale en zichtbare haren, maar ook voor de wat zwaardere en stugge baardgroei kun je dit scheerapparaat prima gebruiken. De Braun B1000s ligt prima in de hand en gaat soepel over het gezicht. Daarnaast heb je tijdens het scheren geen trekkerig gevoel en raakt de huid niet geïrriteerd.

Verder lijkt de accuduur van het scheerapparaat wel op de Nokia 3310. Oké, dit zeggen we natuurlijk wat gekscherend, maar na het opladen gaat het scheerapparaat met gemak 3 weken mee. Mocht je apparaat toch een keer leeg zijn, dan kun je met behulp van de snellaadfunctie na 5 minuten al een volledige scheerbeurt uitvoeren.

Verder heb je bij de Braun Series 5 50-B1000s ook een EasyClean reinigingssysteem. Hiermee kun je eenvoudig en snel je scheerkop schoonmaken zonder dat je deze hoeft te verwijderen. Het water vloeit namelijk door de snijelementen heen en spoelt de stoppels weg.

Bekijk de Braun Series 5 50-b1000s op Bol.com

Pluspunten
 • Ook geschikt voor mensen met een zware baardgroei.
 • Goede accuduur.
 • Zowel droog als nat te gebruiken.
 • Snellaadfunctie
 • Er zit een opberghoesje bij.
Minpunten
 • Maakt wat meer herrie dan je misschien gewend bent.
 • Geen reisetui

Philips Shaver Series 7000 S7783/55

Philips Shaver Series 7000 S7783/55De Philips Series 7000 is speciaal ontwikkeld voor als je een gevoelige huid hebt en geen last meer wilt hebben van irritatieplekjes of bultjes na het scheren. Om dit te bereiken zit er een speciale bescherende SkinGlide-coating op. Het Philips Shaver Series 7000 S7783/55 scheerapparaat kan daarnaast ook goed omgaan met zwaardere baardgroei.

Dit scheerapparaat ligt goed in de hand, scheert mooi glad en de display is duidelijk. De scheerkoppen zijn erg flexibel en kunnen 360 graden met de contouren van je gezicht meebewegen.

Wanneer je weleens een dagje of 2 overslaat met scheren hoef je met de Philips S7783/55 ook niet bang te zijn. Hier kan het apparaat prima mee omgaan, Verder beschikt dit scheerapparaat ook over de nat & droog technologie, waardoor jij je kunt scheren zoals jij het het prettigst vindt.

Verder zit er een schoonmaakpod bij. Hiermee wordt jouw scheerapparaat gereinigd en gesmeerd, waardoor de prestaties beter blijven. Dit werkt beter dan wanneer je het zelf met water reinigt.

Er zit tot slot ook nog een uitklapbare trimmer bij het scheerapparaat, zodat jij jouw snor en bakkebaarden perfect kunt trimmen. Het is dus eigenlijk maar net wat je prettig vindt. De Philips S7783/55 is draadloos te gebruiken is, dus vergeet het apparaat niet op te laden.

Bekijk de Philips series 7000 S7783/55 op Bol.com

Pluspunten
 • Nat & droog scheren.
 • Ook geschikt voor mensen met een zware baardgroei.
 • Reisetui en schoonmaakpod meegeleverd.
 • 60 minuten draadloos scheren na volledig opladen.
Minpunten
 • Werkt alleen draadloos, niet met snoer.
 • Sommige mensen ervaren het als groot in de hand.

Braun Series 3 CoolTec CT2cc

Braun Series 3 CoolTec CT2cc

De Braun Series 3 CoolTec CT2cc heeft een functie die je niet bij andere Braun scheerapparaten kunt vinden. De CoolTec CT2cc heeft een koelingstechnologie, waardoor je huid koel blijft tijdens het scheren en het minder irriteert.

Zodra je de knop indrukt om de koelingstechnologie te activeren hoef je maar 10-20 seconden te wachten voordat de scheerkop volledig is afgekoeld. De koelte tijdens het scheren vonden wij zeer aangenaam en in de zomer is het natuurlijk helemaal een fijne extra functie.

Het nadeel van de koelingstechnologie is dat de rest van het apparaat wel wat warmer wordt, omdat het natuurlijk wel de warmte ergens kwijt moet. Daarnaast verbruikt het ook meer energie, waardoor je het scheerapparaat sneller weer moet opladen. Raakt je apparaat bijna leeg, dan stopt de koelingstechnologie om ervoor te zorgen dat jij je scheerbeurt af kunt maken. Verder staat het koelelement vast, waardoor de scheerkop minder kanten op kan bewegen. Je moet dus zelf opletten dat je het scheerapparaat in de juiste positie houdt, zodat alle baardharen netjes worden weggeschoren.

Mocht je jouw bakkebaarden nog bij willen houden, dan zit er in dit scheerapparaat ook nog een uitschuifbare trimmer. Het schoonmaken van de Braun CoolTec CT2cc gaat ook eenvoudig met behulp van het reinigingsstation dat erbij zit. Een simpele druk op de knop reinigt het apparaat. Helaas is dit scheerapparaat niet geschikt voor zware baardgroei. In dit geval kun je beter kijken naar de andere scheerapparaten van Braun.

Bekijk de Braun Series 3 CoolTec CT2cc op Bol.com

Pluspunten
 • Koelingstechnologie voor minder huidirritatie.
 • Nat & droog scheren.
 • Uitschuifbare trimmer.
 • Snel op te laden voor een eenmalige scheerbeurt.
 • Clean&Charge station (reinigen en opladen).
Minpunten
 • Werkt alleen draadloos, niet met snoer.
 • Batterij gaat sneller leeg door de koelingstechnologie.
 • Door de koelingstechnologie kan de scheerkop minder kanten op.

Philips Shaver Series 3000 S3231/52

Philips Shaver Series 3000 S3231/52De Philips Series 3000 S3231/52 is een scheerapparaat zonder toeters of bellen. Meer dan een aan/uit knop en een ingebouwde tondeuse zal je op dit apparaat niet vinden. Het scheerapparaat is geschikt voor mensen met een lichte baardgroei en helaas dus niet voor als je een zware baardgroei hebt.

Het scheerapparaat heeft drie scheerkoppen die afzonderlijk van elkaar 5 richtingen op kunnen bewegen. Wanneer je een klassiek scheerapparaat gewend bent, zal dit dus even wennen zijn om een optimaal resultaat te halen. Eenmaal gewend aan dit apparaat zal je zonder veel moeite een glad resultaat halen.

Het design van de Philips S3231/52 is ook uitstekend. Het ziet er mooi uit en daarnaast ligt het ook heerlijk in de hand door de rubberen greep. Dit toestel glijdt dus ook niet uit je hand als je vochtige handen hebt. Waar je met zijn voorganger alleen droog kon scheren, kun je nu gelukkig zowel nat als droog scheren met dit apparaat.

Schoonmaken zal je ook niet veel problemen opleveren. Met een druk op de knop open je het scheergedeelte, waarna je het eenvoudig kunt reinigen. Het scheerapparaat kun je ook onder de kraan houden om het schoon te spoelen. Helaas is het niet mogelijk om te scheren als het snoer in de oplader zit, maar gelukkig is er wel een batterij-indicator en kun je snelopladen in 5 minuten.

Bekijk de Philips Series 3000 S3520/06 op Bol.com

Pluspunten
 • Uitklapbare tondeuse voor je bakkebaarden.
 • Snel op te laden (5 minuten) voor een eenmalige scheerbeurt.
 • Makkelijk schoon te maken.
Minpunten
 • Niet geschikt voor mensen met zware baardgroei.
 • Kunt niet scheren tijdens het opladen.

Hoe kies je een scheerapparaat? (Koopgids)

Wil je het beste elektrische scheerapparaat voor jezelf kopen? Je zal dan een aantal dingen in overweging moeten nemen voordat je een keuze maakt. Er zijn zoals je hierboven hebt kunnen zien allerlei verschillende modellen op de markt.

Naast de verschillende modellen zijn er ook twee verschillende varianten, namelijk scheerapparaten met roterende scheerkoppen en scheerapparaten met scheerbladen.

Een roterend scheerapparaat heeft meestal drie flexibele roterende ronde koppen, die je stoppels omhoog halen en deze vervolgens afscheert. Philips is de marktleider op dit gebied.

Een scheerapparaat met scheerbladen heeft een rechte kop met vibrerende scheerbladen. De mesjes van dit apparaat worden bedekt door een folie, met een patroon van fijne gaatjes om de haartjes af te scheren. Braun is de marktleider van dit type scheerapparaat.

De discussie welke het beste is slaan we even over, want er valt altijd wel iets van het een en ander te zeggen. Uiteindelijk is en blijft het een persoonlijke keuze en moet je zelf ervaren wat voor jou het prettigst en het beste werkt.

Tijdens het uitzoeken van het beste elektrische scheerapparaat voor jezelf, moet je van te voren bepalen wat het elektrische scheerapparaat allemaal moet kunnen. Wanneer je dit eenmaal gedaan hebt wordt de keuze weer iets makkelijker. De volgende functies komen regelmatig naar voren.

Nat & droog scheren: Droog scheren kun je met alle scheerapparaten. Wanneer je echter fan bent om te scheren met gel, water of onder de douche, dan is het noodzakelijk dat je scheerapparaat ook beschikt over een Wet&Dry technologie. Voordat je het apparaat nat maakt is het wel altijd verstandig om even de handleiding te lezen.

Tondeuse/Trimmer: Wil je naast het scheren onder andere ook nog jouw bakkebaarden en/of nekharen bij kunnen houden, dan is het wel zo fijn dat het scheerapparaat een tondeuse heeft. Sommige scheerapparaten hebben het gewoon niet, andere hebben een ingebouwde tondeuse en het kan ook zijn dat je een apart opzetstukje krijgt.

Zelfreinigend: Een aantal duurdere modellen kunnen ook zichzelf onderhouden met behulp van een reinigingsstation. Het enige wat je hoeft te doen is het apparaat aan te sluiten op het station, op een knopje drukken en alles wordt verder door het apparaat gedaan. Een eenvoudigere manier dan dit is er natuurlijk niet om je scheerapparaat schoon te houden. Het enige wat je wel moet doen is af en toe het schoonmaakmiddel vervangen en dit zijn natuurlijk wel extra kosten.

Scheren met of zonder snoes: Scheren zonder draad is tegenwoordig allang geen probleem meer. Wat je tegenwoordig echter wel vaak ziet, is dat het niet meer mogelijk is om te scheren met snoer. Je scheerapparaat moet hierdoor altijd opgeladen zijn, anders moet je even wachten voordat je kan scheren. Wanneer je dit een belangrijk detail vindt, dan moet je hier zeker opletten tijdens het uitzoeken van een scheerapparaat.

Batterij indicator: Het is natuurlijk fijn om te kunnen zien hoeveel batterij je over hebt of wanneer de batterij volledig is opgeladen. Er zijn tegenwoordig scheerapparaten met een moderne display die je van allerlei informatie voorzien, zodat je altijd op de hoogte bent. Verder wil je natuurlijk altijd wel zien wanneer het apparaat is opgeladen, maar dat is tegenwoordig eigenlijk altijd wel zichtbaar door bijvoorbeeld een led indicator.

Zware baardgroei: Dit is geen functie, maar het moet toch even genoemd worden omdat het belangrijk is wanneer je een zware baardgroei hebt. Niet alle scheerapparaten kunnen hier namelijk goed mee omgaan. Heb je een zware baardgroei, controleer dan echt altijd of het scheerapparaat hier geschikt voor is, zodat jij jouw baardharen ook goed kunt scheren.

Conclusie

Er zijn allerlei verschillende modellen scheerapparaten op de markt en de prijzen variëren enorm. Kies je voor een roterende scheerkop of heb je toch liever scheerbladen? Het is en blijft een persoonlijke keuze.

Er zijn echter wel altijd een aantal dingen waar je op kunt letten tijdens het uitzoeken van een scheerapparaat. Kun je nat&droog scheren, werkt het scheerapparaat met en zonder snoer, is het zelfreinigend en zit er een tondeuse bij? Bepaal dit voor jezelf tijdens je zoektocht naar het beste scheerapparaat. Wij kunnen de keuze helaas niet voor je maken, want scheren is en blijft een persoonlijke ervaring.

Wij hopen in elk geval dat dit artikel je geholpen heeft met het vinden van het beste scheerapparaat dat je maar kunt wensen.

Leave a Comment