Ben je benieuwd wat de beste Cuisinart ijsmachine 2023 is? Om deze vraag te beantwoorden is het belangrijk om te weten waar je precies naar op zoek bent. Wil je een ijsmachine met 1 of 2 ijsemmers? Het verschil is hoeveel smaken je tegelijkertijd kunt maken.

Daarnaast zijn er zelfvriezende ijsmachines en ijsmachines met koelelementen. Cuisinart heeft beide varianten ijsmachines. Je hoort het eigenlijk al. Het is handig om eerst meer informatie over de verschillende ijsmachines te lezen voordat je de keuze kunt maken welke Cuisinart ijsmachine voor jou de beste keuze is.

Overzicht van Cuisinart ijsmachines 2023

Cuisinart heeft op dit moment een drietal ijsmachines. Dit zijn zowel ijsmachines met als zonder compressor, oftewel een zelfvriezende functie. Daarnaast heeft Cuisinart ook een ijsmachine gemaakt die niet veel andere merken durven te maken, namelijk een ijsmachine met twee ijsmachines. Bekijk hieronder een overzicht van de Cuisinart ijsmachines van dit moment.

€129,00
2 nieuw vanaf €129,00
1 tweedehands vanaf €58,85
Laatste prijsupdate: 16 juni 2024 11:05
Amazon.nl
€143,99
2 nieuw vanaf €143,99
13 tweedehands vanaf €79,77
Laatste prijsupdate: 16 juni 2024 11:05
Amazon.nl

Welke de beste Cuisinart ijsmachine is, is natuurlijk nog de vraag. Dit is echter wel een vraag waarbij het antwoord per persoon kan verschillen. Je kunt daarom het best de informatie hieronder lezen over de verschillende ijsmachines en aan de hand daarvan een keuze maken.

Cuisinart ICE40BCE IJsmachine

Cuisinart ICE40BCE IJsmachine

De Cuisinart ICE40BCE IJsmachine mogen we een uniek exemplaar noemen. In tegenstelling tot veel andere ijsmachines, kun je met deze ijsmachine dankzij niet één, maar twee verschillende smaken tegelijkertijd maken! Beide ijsemmers hebben een inhoud van 1 liter, dus je kunt direct 2 liter aan ijs maken.

Het hoeft ook niet lang te duren om je ijs klaar te hebben. In maximaal een half uur ben je namelijk al klaar. Wel moet je niet vergeten om de ijsemmers ruim van tevoren (10-24 uur afhankelijk van de temperatuur) in de vriezer te plaatsen. Helaas zit er dus geen compressor in de Cuisinart ICE40BCE IJsmachine, waardoor je niet achter elkaar door zou kunnen om nog meer verschillende smaken ijs te maken.

Zodra je op de aan knop drukt zal de motor opgang komen en dan hoef je enkel nog maar 20-30 minuten te wachten tot je ijs klaar is. Je kunt tevens aangeven of je beide ijsemmers wilt gebruiken of slechts één van de ijsemmers. Indien je er één wilt gebruiken, dan zal je altijd de rechter moeten gebruiken. Mocht je tijdens het maken van het ijs nog extra ingrediënten willen toevoegen, dan is dit in beide ijsemmers mogelijk dankzij de vulopening. Qua gewicht is deze ijsmachine ook niet heel zwaar, het gewicht is namelijk ondanks twee ijsemmers 5kg. IJsmachines met een compressor zijn een stuk zwaarder.

€129,00
2 nieuw vanaf €129,00
1 tweedehands vanaf €58,85
Laatste prijsupdate: 16 juni 2024 11:05
Amazon.nl
Pluspunten

2 soorten ijs tegelijkertijd maken (2x 1L).
In 20-30 min is het ijs klaar.
Eenvoudig te bedienen.
Niet super zwaar (5kg).

Minpunten
Geen zelfvriezende ijsmachine (geen compressor).
IJsemmers moeten vooraf 10-24 uur koelen.

Cuisinart ICE30BCE De Luxe IJsmachine

Cuisinart ICE30BCE De Luxe IJsmachine

De Cuisinart ICE30BCE De Luxe IJsmachine is wederom een ijsmachine zonder zelfvriezende functie. Kortom, je moet vooraf de ijsemmer in de vriezer leggen. Bij deze ijsemmer is dit minimaal 12 uur bij een temperatuur van -17°C.

Je kunt in dit geval geen twee verschillende soorten ijs tegelijkertijd maken zoals bij de Cuisinart ICE40BCE, maar je kunt wel direct 2 liter roomijs, sorbet of bevroren yoghurt maken. De bediening van deze ijsmachine is heel eenvoudig. Er zit een simpele aan/uit knop waarmee je de motor kunt aanzetten en het ijs gemaakt kan worden.

Mocht je extra ingredienten willen toevoegen, denk bijvoorbeeld aan chocolade, fruit of noten, dan kun je dit toevoegen zonder dat de ijsmachine hoeft te pauzeren. Er is namelijk een handige vulopening die je hiervoor kunt gebruiken. In 20-30 minuten zal jouw ijs gereed zijn, waarna je er heerlijk van kunt genieten.

De Cuisinart ICE30BCE De Luxe IJsmachine is verder eenvoudig uit elkaar te halen, waardoor het reinigen van deze machine niet heel moeilijk is. Daarnaast kunnen de peddels en deksel ook in de vaatwasser. De ijsmachine is wel redelijk zwaar voor een ijsmachine zonder compressor, namelijk 7 kg.

€143,99
2 nieuw vanaf €143,99
13 tweedehands vanaf €79,77
Laatste prijsupdate: 16 juni 2024 11:05
Amazon.nl
Pluspunten

In 20-30 min is het ijs klaar.
Kunt een mooie hoeveelheid ijs maken (2 liter).
Bediening is super eenvoudig (aan/uit knop).
Schoonmaken gaat vrij eenvoudig.

Minpunten
De ijsmachine is aan de zware kant (7kg).
Maakt redelijk veel lawaai.
Geen zelfvriezende ijsmachine (geen compressor).

Cuisinart ICE100E Ice Cream & Gelato Professional

Cuisinart ICE100E Ice Cream & Gelato Professional

De Cuisinart Ice Cream & Gelato Professional ICE100E heeft het geschopt tot de lijst met beste ijsmachines voor thuis. In tegenstelling tot de overige Cuisinart ijsmachines, is dit wel een zelfvriezende ijsmachine (met compressor). Je hoeft dus niet vooraf koelelementen in de vriezer te leggen en kunt direct aan de slag wanneer je zin hebt om ijs te maken. Met de ijsemmer die hierin past kun je 1,5 liter roomijs, Italiaans ijs, sorbet of frozen yoghurt maken.

Wat we ook erg kunnen waarderen bij de Cuisinart Ice Cream & Gelato Professional ICE100E is dat je er 2 verschillende mengarmen bijkrijgt. Je denkt ‘wellicht waarom heb ik dit nodig?’, maar je kunt de verschillende mengarmen gebruiken bij verschillende type ijs. Zo heb je een mengarm dat uitstekend geschikt is voor roomijs. Deze mengarm neemt meer lucht op, zodat je ijs een lichtere textuur heeft. De andere mengarm is perfect voor Italiaans of sorbet ijs. Deze mengarm zorgt voor een dichtere textuur van je ijs doordat er minder lucht opgenomen wordt. Je kunt bij deze ijsmachine dus zelfs met behulp van de mengarmen verschillende resultaten behalen.

Het ijs is in de Cuisinart Ice Cream & Gelato Professional ICE100E klaar in zo’n 40 minuten. Uiteraard is dit helemaal afhankelijk van wat voor type ijs je wilt maken. Het mooie is dat je dankzij de zelfvriezende functie ook nog door kunt gaan om nog meer porties ijs van 1,5 liter te maken. De bediening werkt ook fijn. Je hebt een digitaal display met bedieningsknoppen en kunt een timer instellen. Als we een nadeel moeten noemen, dan is het dat het niet verstandig is om de onderdelen van de ijsmachine in de vaatwasser te doen. Je kunt dit beter afwassen met een sopje.

Pluspunten

In 40 min is het ijs klaar.
Je krijgt twee verschillende mengarmen.
Eenvoudig te bedienen.
Schoonmaken gaat vrij eenvoudig met een sopje.

Minpunten
De ijsmachine is aan de zware kant (10.4kg).
Onderdelen niet vaatwasserbestendig.

Over Cuisinart

Cuisinart is een merk dat sinds 1989 in handen is van het Amerikaanse bedrijf Conair Corporation, die onder andere ook eigenaar is van het merk Babyliss.

Cuisinart zelf bestaat al sinds 1971 en maakt elektrische keukenmachines. De naam “Cuisinart” is de Engelse samentrekking van de woorden ‘keuken’ en ‘kunst’. Naast ijsmachines worden er ook keukenmachines gemaakt als wafelijzers, slowcookers, airfryers, popcorn makers, contactgrills, toasters, magnetrons en nog veel meer.

Cuisinart streeft er dan ook naar om producten te ontwerpen die ervoor zorgen dat thuis eten maken leuker en makkelijker wordt en met de diverse apparaten van Cuisinart moet dat ook echt wel lukken.

Leave a Comment

Previous Post: