Het kan een flinke klus zijn om een contactgrill te vinden die ideaal past bij jouw wensen. Daarom gingen wij op zoek naar de tien beste contactgrills van 2022. Bij ieder apparaat in dit artikel plaatsen we heel overzichtelijk waar je de grill allemaal voor kunt gebruiken en welke accessoires er zijn meegeleverd voor het allerbeste resultaat.

Na het lezen van dit artikel weet je dus precies welke contactgrill jij nodig hebt om bijvoorbeeld jouw tosti’s, wafels of misschien zelfs wel vlees of groente klaar te kunnen maken. Andere eigenschappen die we behandelen, is of de contactgrill al dan niet afneembare platen heeft, vaatwasbestendig is, een zwevende bovenplaat heeft en over een vet opvangbakje beschikt.

De 10 beste Contactgrills van 2022

Wij zijn op zoek gegaan naar de tien beste contactgrills van 2022. In onderstaande tabel zie je een overzicht van onze top tien en waar je de contractgrill voor kunt gebruiken. Via de tabel kun je ook eenvoudig de prijs bekijken.

Tefal Multisnack SW854D

Tefal Multisnack SW854D De eerste contactgrill in deze lijst is een apparaat dat je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Je kunt natuurlijk kiezen voor een contactgrill waarmee je slechts vlees kunt grillen, maar ook direct op zoek gaan naar een all-in-one-oplossing. Met de Tefal Multisnack SW854D haal je zo’n alles-in-één-oplossing in huis. Een apparaat dat van de nodige functionaliteiten is voorzien en ook niet voor niets tot onze favorieten behoort.

De Tefal Multisnack SW854D is een contactgrill die je kunt gebruiken als tosti-, wafel- en poffertjesgrill. Ook kun je met deze Tefal Multisnack contactgrill aan de slag met het bereiden van panini’s. Bij deze contactgrill krijg je vier keer twee platen meegeleverd, voor de boven- en onderkant. Het gaat om geribbelde platen, tostiplaten, wafelplaten en poffertjesplaten. Deze platen kun je in boekvorm ook weer handig opbergen. Ook zitten daar recepten in.

Daarnaast zijn er ook nog andere platen beschikbaar. Bijvoorbeeld hartvormige wafelplaten of wentelteefjesplaten. Deze dien je er echter wel los bij te kopen. De bakplaten kunnen ook nog eens schoongemaakt worden in de vaatwasser, zijn makkelijk te verwisselen en eenvoudig schoon te maken.

Het grootste nadeel aan deze Tefal Multisnack SW854D is in onze ogen het bakoppervlakte. De platen zijn best klein, waardoor het eigenlijk al niet echt mogelijk is om vier boterhammen voor tosti’s tegelijkertijd klaar te krijgen. Een ander nadeel is dat je wel even geduld moet hebben totdat je eten klaar is, maar het resultaat is dan wel echt top.

Bekijk de Tefal Multisnack SW854D op Bol.com

Pluspunten
 • Goed voor tosti’s, wafels, poffertjes en panini’s
 • Uitbreidbaar
 • Makkelijk schoon te maken
Minpunten
 • Beste kleine platen
 • Geduld nodig

Princess Compact Grill 117002

Princess 117002Contactgrills vind je eigenlijk in zeer variërende prijsklasses. Bij de Princess Compact Grill 117002 kun je rekenen op een zeer goedkoop apparaat, dat toch gewoon zijn werk doet. Net als bij de contactgrill van Tefal, kun je ook bij die van Princess rekenen op verschillende platen voor het bakken van onder meer tosti’s, hamburgers en wafels. Alleen dan een stuk betaalbaarder.

Met Princess Compact Grill 117002 haal je een multifunctioneel apparaat in huis. Zo kun je er panini’s of tosti’s mee maken. Daarnaast kun je hem natuurlijk ook prima inzetten als je vis, vlees, groenten of snacks klaar wilt maken. Als groot voordeel zien we vooral de grillplaten die makkelijk schoon te maken zijn doordat ze uitneembaar zijn. Ook beschikt de Grill Compact Pro over een anti-aanbaklaag, waardoor je geen boter nodig hebt. Met de Princess Compact Grill 117002 kun je dan ook zeker rekenen op een apparaat met een prima prijs-kwaliteitsverhouding.

Wat wij persoonlijk wel jammer vinden, is dat deze Princess over een laag vermogen beschikt. Met zijn 700 watt merk je dat de contactgrill best even de tijd nodig heeft alvorens hij echt lekker z’n werk doet. Wat betreft de voltage zouden de makers dan ook nog verbetering kunnen boeken. Ook is hij qua formaat niet super groot.

Bekijk de Princess Compact Grill 117002 op Bol.com

Pluspunten
 • Goedkoop
 • Goed voor vis, vlees, groenten en snacks
 • Anti-aanbaklaag aanwezig
Minpunten
 • Te weinig watt
 • Is wat klein

Tristar GR-2846

Tristar GR-2864De Tristar GR-2846 is een contactgrill die je voor meerdere gelegenheden in kunt zitten. Was je van plan om vlees, groente of panini’s klaar te maken? Schroom dan niet om deze Tristar contactgrill erbij te pakken. Je krijgt standaard geribbelde platen meegeleverd en een groot voordeel ten opzichte van veel andere contactgrills, is dat je deze grill ook gewoon aan tafel kunt gebruiken.

Met de Tristar GR-2846 kun je rekenen op een apparaat dat over een groot oppervlak beschikt. Je kunt de temperatuur volledig zelf instellen tot liefst 225 graden, hebt de beschikking over uitneembare platen en er is een ideaal opvangbakje voor sap of vocht. Ook wat betreft het schoonmaken loop je bij dit apparaat totaal niet tegen problemen aan. Daarbij kun je hem zowel opengeklapt als dichtgeklapt gebruiken.

Wat wij wel echt misten bij deze Tristar, is een timer. Daardoor moet je dus zelf in de gaten houden of jouw eten al klaar is. Helaas is het snoer dat aan de compactgrill zit ook niet heel erg lang, waardoor je altijd een stopcontact in de buurt moet hebben zitten om met de Tristar te kunnen werken.

Bekijk de Tristar GR-2846 op Bol.com

Pluspunten
 • Goed voor vlees, groente en panini’s
 • Ook te gebruiken als tafelgrill
 • Opvangbakje voor sap of vocht aanwezig
Minpunten
 • Timer ontbreekt
 • Kort snoer
 • Kan niet staand opgeborgen worden

Tefal OptiGrill Elite GC750D16

Tefal Optigrill Elite GC750D

Wie voor een goede contractgrill wat dieper in de buidel wil tasten, kan ook gaan voor de Tefal OptiGrill Elite GC750D16. Deze contractgrill werd niet voor niets al eens verkozen tot best reviewed door Kieskeurig. De contactgrill bevat liefst twaalf automatische programma’s voor het perfecte resultaat. Het allerleukste is echter de grillassistent waarover deze contactgrill beschikt.

De Tafel OptiGrill Elite GC750D16 beschikt over een grillassistent. Dat zegt je wellicht niet veel, maar deze intelligente technologie bepaalt automatisch de ideale bereidingstijd en temperatuur op basis van de dikte, het aantal stuks en het geselecteerde programma. Zo bak jij jouw kipfilet en biefstuk altijd op de manier zoals jij hem het lekkerst vindt.

De Tefal OptiGrill Elite is geschikt voor vlees, vis, tosti’s en zelfs groenten. Een geluidssignaal laat weten wanneer jouw voedsel klaar is. Ook krijg je nog eens een receptenboek met 26 recepten meegeleverd. Een nadeel is dat deze contactgrill wel aan de dure kant is.

Bekijk de Tefal OptiGrill Elite GC750D16 op Bol.com

Pluspunten
 • Twaalf automatische bereidingsprogramma’s
 • Beschikt over een slimme grillassistent
 • Receptenboek met 26 recepten meegeleverd
Minpunten
 • Duur in aanschaf
 • Kort snoer

Princess 112415

Princess 112415 contactgrill
Wanneer je regelmatig op zoek bent naar een apparaat voor in de keuken, ben je Princess ongetwijfeld al vaak tegengekomen. Ook bij de beste contactgrills van 2022 doet Princess goed mee. Met de Princess 112415 haal je een apparaat in huis waarmee je de lekkerste panini’s en tosti’s kunt maken.

Door zijn design met zwevende bovendeksel hoef je bij deze contactgrill nooit bang te zijn dat de halve vulling van jouw panini of tosti eruit valt. Door het ontwerp is deze contactgrill ook uiterst geschikt om bijvoorbeeld hamburgers op te grillen.

Daarnaast is hij ook nog eens eenvoudig op te bergen, omdat je hem zowel horizontaal als verticaal weg kunt leggen. Het bakoppervlak, dat voorzien is van een antiaanbaklaag, biedt ruimte om twee tosti’s of drie panini’s tegelijkertijd in klaar te maken. De exacte afmetingen zijn 30 x 24 centimeter.

Bekijk de Princess 112415 op Bol.com

Pluspunten
 • Geschikt voor tosti’s en panini’s
 • Zwevend bovendeksel
 • Inclusief vetopvangbakje
 • Verticaal en horizontaal op te ruimen
Minpunten
 • Geen verwisselbare platen
 • Geen uitneembare platen

Nova Multi & Sandwich Grill Compact Pro

Nova Multi & Sandwich Grill Compact Pro< De Nova Multi & Sandwich Grill Compact Pro is zeker niet te vergelijken met de duurdere compactgrills in deze lijst. Vanwege zijn zeer lage prijs en zijn functionaliteiten wilden we hem echter niet uit deze lijst houden. Deze contactgrill kun je ook inzetten als tosti-ijzer en als wafelijzer en heeft liefst drie verschillende platen meegeleverd: geribbeld, wafel en tosti.

Met de Nova Multi & Sandwich Grill Compact Pro haal je een veelzijdige compactgrill in huis. Een groot voordeel is al dat je bij dit goedkope apparaat toch drie verschillende platen krijgt meegeleverd, waardoor je al gauw meerdere kanten uit kunt bij het bereiden van het eten. Daarnaast zijn de platen eenvoudig te reinigen in de vaatwasser en is er een antiaanbaklaag aanwezig.

Het vermogen van de Nova contactgrill valt met 700 watt wel wat tegen. Daarnaast is het korte aansluitsnoer niet ideaal en zijn de grillplaten net iets te klein. Wat betreft de temperatuur heb je ook niet de mogelijkheid om zelf de ideale temperatuur te kunnen. Er is slechts één stand aanwezig.

Bekijk de Nova Multi & Sandwich Grill Compact Pro op Bol.com

Pluspunten
 • Zeer goedkoop
 • Geschikt voor contactgrill, tosti-ijzer en wafelijzer
 • Drie platen meegeleverd
 • Anti aanbaklaag aanwezig
Minpunten
 • Vermogen niet optimaal
 • Aansluitsnoer net iets te kort
 • Slechts één temperatuurstand aanwezig
 • Grillplaten net iets te klein

George Foreman Fit Grill Copper – Medium 25811-56

George Foreman Fit Grill Copper

De meeste contactgrills in de lijst met beste contactgrills van 2022 hebben over het algemeen hetzelfde design. Dat geldt niet voor deze George Foreman Fit Grill Copper. De zilveren kleur is ingeruild voor koper en dat geeft deze contactgrill meteen een luxe uitstraling.

Met een vermogen van 1.630 watt is deze contactgrill binnen no time opgewarmd. Daarbij beschikken de platen over een anti-aanbaklaag. Daardoor blijft het eten niet snel aan de grill plakken. Ook is er een vet-opvangbakje aanwezig waardoor het vet van het vlees na afloop makkelijk op te ruimen is. Door de aanwezigheid van een verstelbare voet is de grill zowel plat als schuin te gebruiken.

Een nadeel is dat je bij deze mooie contactgrill de temperatuur niet kunt instellen. Je zult het moeten doen met de enige warmtestand die beschikbaar is. Een ander minpunt voor ons is dat het logo van George Foreman aan de binnenkant van de grill staat. Daardoor zie je deze regelmatig terug op je voedsel en dat hoeft nou ook weer niet.

Bekijk de George Foreman Fit Grill Copper – Medium 25811-56 op Bol.com

Pluspunten
 • Ander design dan veel andere contactgrills
 • Antiaanbaklaag aanwezig
 • Snel opgewarmd
Minpunten
 • Warmte is niet instelbaar
 • George Foreman logo aan de binnenkant

Tefal GC241D12

Tefal GC241D12De Tefal GC241D12 is een erg degelijk en goede contactgrill. Als je zin hebt in een goed stukje vlees, wat lekkere groenten, een tosti of een panini, dan kom je bij de Tafel GC241D12 goed uit. Bij het apparaat zijn standaard geribbelde platen meegeleverd en je kunt hem ook nog eens heel eenvoudig inzetten als tafelgrill.

De Tefal GC241D12 is een vrij standaard contactgrill. Veel poespas hoef je er dan ook niet van te verwachten. Zo hoef je bijvoorbeeld niet te rekenen op extra bakplaten. Wel bevatten de grillplaten een anti-aanbaklaag. De platen zijn niet afneembaar, waardoor schoonmaken in de vaatwasser niet mogelijk is. Wel is de contactgrill voorzien van een opvangbakje waar vet in weg kan stromen. De Tefal GC241D12 heeft een vermogen van 2000 watt en daarmee beschikt hij over voldoende power.

Deze contactgrill van Tefal heeft als voordeel dat hij goed betaalbaar is. Een nadeel is dat hij wat moeilijk schoon te houden is. Daarnaast is hij ook vrij groot. Dat is handig als je wat meer tosti’s of vlees wilt bereiden, maar onhandig als je hem een opbergplaats in de keuken moet geven. Helaas is er ook geen timer beschikbaar en is de tempratuur niet in te stellen.

Bekijk de Tefal GC241D12 op Bol.com

Pluspunten
 • Degelijk en goede contactgrill voor nette prijs
 • Antiaanbaklaag aanwezig
 • Goed voor vlees, groenten, tosti’s en panini’s
Minpunten
 • Platen zijn niet los te halen
 • Schoonmaken lastig
 • Temperatuur niet in te stellen

Bestron ASW113S

Bestron ASW113SEen contactgrill die we weer tegenkomen in de wat lagere prijsklasse, is de Bestron ASW113. Voor niet al te veel geld heb je dit apparaat al in je huis staan en kun je voortaan altijd eenvoudig aan de slag met het bereiden en klaarmaken van panini’s, toast, groente, gamba’s, steaks, vis en vlees. Een groot voordeel aan deze grill is dat je ook liefst vijf jaar kunt rekenen op garantie.

Met de Bestron ASW113 contactgrill haal je een apparaat in huis met een gunstige prijs-kwaliteitsverhouding. De grill is voorzien van een handig opvangbakje voor vet en je kunt de Bestron eventueel verticaal opbergen. Erg handig is dat je een aantal recepten meegeleverd krijgt. Het apparaat is daarnaast eenvoudig te gebruiken en warmt erg snel op op het moment dat je hem nodig hebt.

Het nadeel is dat de Bestron ASW113 niet over bijvoorbeeld een timer of regelbare thermostaat beschikt. Helaas is het ook niet mogelijk om de bakplaten van de contactgrill af te halen. Het vervelende daaraan is dat het schoonmaken een aardig karwei wordt. Ook kun je de platen daardoor niet vervangen.

Bekijk de Bestron ASW113S op Bol.com

Pluspunten
 • Erg goedkoop
 • Vijf jaar garantie
 • Geschikt voor panini’s, toast, groente, vis en vlees
Minpunten
 • Geen timer of regelbare thermostaat
 • Bakplaten niet los te halen
 • Schoonmaken best lastig

Tefal GC722D OptiGrill+ XL – Contactgrill

Tefal GC722D OptiGrill+ XL - Contactgrill De Tefall GC722D OptiGrill + XL is een contractgrill met een luxueuze uitstraling. Niet alleen van het uiterlijk raakten wij echter onder de indruk, ook van de kwaliteiten van het apparaat. Deze contactgrill kun je prima inzetten om bijvoorbeeld vlees en panini’s te bereiden en heeft standaard uitneembare geribbelde platen meegeleverd.

Zodra je ervoor kiest om een Tefal Optigrill+ XL te bestellen, dan weet je dat je een grill in huis haalt om u tegen te zeggen. De grill beschikt over liefst negen automatische bereidingsprogramma’s (van vis tot gevogelte en van spek tot vlees), waardoor je dit apparaat echt zijn werk kunt laten doen. Ook word je gewaarschuwd zodra je eten klaar is en past de grill de grilltijd aan aan de dikte van het vlees. Die dikte kan het apparaat zelf detecteren. De plaat is daarnaast ook nog eens voorzien van een antiaanbaklaag en kun je gemakkelijk loshalen om hem schoon te maken.

Een nadeel is dat je voor deze Tefal Optigrill+ XL wel diep in de buidel moet tasten. Hij is fors duurder dan een aantal eerder behandelde contactgrills, maar dan heb je natuurlijk ook een apparaat van topkwaliteit in huis. Een ander nadeel is ook bij deze contactgrill dat hij over een erg kort snoer beschikt.

Bekijk de Tefal GC722D OptiGrill+ XL – Contactgrill op Bol.com

Pluspunten
 • Negen automatische bereidingsprogramma’s
 • Detecteert de dikte
 • Zeer luxueuze uitstraling
Minpunten
 • Duur in aanschaf
 • Kort snoer

Conclusie beste contactgrills

Wat betreft het kiezen van een contactgrill heb je genoeg keuze. Je kunt gaan voor een wat duurder apparaat, maar waarbij je er wel zeker van bent dat je uitstekende kwaliteit aanschaft. Of je kunt voor iets goedkopers gaan, wat toch aan al jouw eisen voldoet. Wij kunnen niet bepalen wat echt de allerbeste contactgrill is, omdat dat toch volledig afhankelijk is van je eigen wensen en verwachtingen. Wel vind je in dit artikel met de 10 beste contactgrills van 2022 alvast de voor- en nadelen van de contactgrill. Vervolgens is het aan jou om te bekijken aan welke wensen jouw contactgrill toch echt moet voldoen. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je de bakplaten kunt wisselen, of is juist het vermogen erg belangrijk voor je? Dat zijn beslissingen die je alleen zelf kunt maken.

Leave a Comment