Wat zijn de 10 beste babyfoons met camera van 2018? Als kersverse ouder heb je natuurlijk het beste met jouw kind voor. Toch kun je jouw kinderen niet 24/7 in de gaten houden, zo kun je weer even aan jezelf denken als de kleine spruit ligt te slapen. Daarom gingen wij op zoek naar de tien beste babyfoons met camera, zodat jij je voortaan ’s nachts geen zorgen meer hoeft te maken om jouw baby.

Al deze babyfoons hebben zo hun eigen voordelen. Welke dat precies zijn, leggen we uit in dit artikel over de 10 beste babyfoons met camera. Het kan variëren van het op afstand bekijken van de beelden en draaien van de camera tot aan babyfoons die slaapliedjes en een thermometer ingebouwd hebben. Welke babyfoon vervolgens het beste past bij jouw situatie, kun je uiteraard alleen zelf bepalen.

De 10 beste Babyfoons met camera van 2018

In de onderstaande tabel vind je de tien babyfoons die op dit moment te koop zijn in Nederland. Onder de tabel geven we per babyfoon aan wat nou de voordelen en de nadelen zijn van het apparaat. Op die manier hopen we je een handje te kunnen helpen bij de aanschaf van een goede, veilige babyfoon met camera.

Luvion Essential babyfoon

Luvion Essential BabyfoonEen populair merk als het gaat om babyfoons met camera is Luvion. Bovenaan ons lijstje staat dan ook de Luvion Essential, een babyfoon die door Ouders van Nu genomineerd is voor de consumenten award. Het apparaat beschikt dan ook over een aantal handige functies waardoor je jouw kind in de gaten kunt houden als hij of zij in bed ligt.

Een van de functies waar de Luvion Essential over beschikt, is nachtzicht. Erg handig om jouw kindje ook ’s nachts goed in de gaten te kunnen houden. Maar daarnaast is er ook een terugspreekfunctie, digitale zoomfunctie, babytimer waardoor je nooit meer voedingstijden vergeet, thermometer en een optie om slaapliedjes af te spelen. Er zijn drie verschillende slaapliedjes waar je uit kunt kiezen. Een andere functie is dat er beeldactivering is. Dat zorgt ervoor dat het beeld alleen aanspringt als de baby geluid maakt, waardoor de babyfoon niet veel energie verbruikt. Het beeldscherm van de Luvion Essential is 3,5 inch.

Een nadeel aan de Luvion Essential is dat de accu niet heel lang meegaat na opladen, waardoor je al gauw gedwongen wordt om de ouderunit in het stopcontact te laten. Helaas is het ook niet mogelijk om de camera van afstand te bedienen. Zo kun je de camera niet van afstand draaien, dat kan alleen handmatig door naar de camera toe te lopen. Binnen is er overigens vijftig meter bereik. Buiten is er 250 meter bereik. De Luvion Essential heeft geen Wi-Fi-verbinding, waardoor je via de smartphone niet mee kunt kijken. Wel kun je deze Luvion-set uitbreiden tot in totaal vier camera’s, zodat je bijvoorbeeld meerdere kinderen kunt volgen.

Bekijk de Luvion Essential babyfoon op Bol.com

Pluspunten
 • VOX-functie
 • Babytimer
 • Uit te breiden tot 4 camera’s
Minpunten
 • Accu gaat niet heel lang mee
 • Camera niet van afstand te bedienen
 • Wi-Fi niet mogelijk

Alecto DVM-200

Alecto DVM-200Alecto is ook een populair merk als het gaat om babyfoons. Deze babyfoon beschikt over een ouderunit met een beeldscherm van 4,3 inch. Helaas kunnen we met de Alecto DVM-200 niet rekenen op een smartphone optie. Het is dus niet mogelijk om via een applicatie te kijken naar realtime beelden van de camera. Dat kan alleen met de meegeleverde ouderunit.

De Alecto DVM-200 beschikt over een aantal functies die op een babyfoon erg handig zijn. Zo beschikt de camera over infrarood nachtzicht, waardoor je jouw kindje ’s nachts moeiteloos kunt volgen. Andere functies zijn de mogelijkheid tot het afspelen van slaapliedjes, een terugspreekfunctie en een thermometer. De Alecto werd door Kieskeurig al eens bekroond als best reviewed.

Een groot nadeel van de Alecto DVM-200 kom je vooral tegen als je de set regelmatig gebruikt. De batterij is namelijk toch wel een minpuntje. Deze moet je regelmatig opladen, dus de stand-by-tijd is niet heel lang. Desondanks is de Alecto DVM-200 een prima babyfoon met voldoende functies.

Bekijk de Alecto DVM-200 op Bol.com

Pluspunten
 • Nachtlampje aanwezig
 • Terugspreekfunctie
 • Uit te breiden tot 4 camera’s
Minpunten
 • Stand-by-tijd
 • Niet met smartphone te bedienen
 • Geen nachtlampje aanwezig

Philips Avent SCD630/26

Philips Avent SCD630/26 Philips heeft meerdere babyfoons in zijn assortiment, waaronder de Philips Avent SCD630/26. Deze digitale babyfoon is voorzien van een meegeleverde ouderunit en een camera. De ouderunit is voorzien van een kristalheldere 3,5 inch LCD-scherm. Het bereik is binnen tot vijftig meter en buiten tot driehonderd meter.

De Philips Avent SCD630/26 is een van de babyfoons met camera die bovenaan ons favoriete lijstje pronkt als het gaat om de tien beste babyfoons met camera van 2017. De babyfoon heeft een aantal fijne functies die ook nog eens goed uitpakken. Zo is er een nachtlampje in de camera, kun je via de ouderunit slaapliedjes afspelen en de temperatuur in de kamer volgen. De camera is ook voorzien van infraroodnachtzicht, VOX-functie en van een trilfunctie. Die trilfunctie kun je gebruiken als je in een stille ruimte zit, maar het toch wilt weten zodra je kindje geluid maakt.

Een ander handig voordeeltje, is dat je gewaarschuwd wordt als de monitor buiten het bereik valt en wanneer de batterij bijna leeg is. De batterij in de ouderunit gaat overigens vrij lang mee. Je kunt tot tien uur aan de slag met de ouderunit zonder hem op te hoeven laden. De babyfoon beschikt ook over prima geluid, waardoor je uitstekend kunt horen of jouw kindje lacht, hikt of een beetje murmelt. Daarbij heb je ook nog eens zelf de keuze hoe gevoelig de microfoon moet zijn. Ook is het apparaat voorzien van een terugspreekfunctie, waardoor je jouw kindje van afstand gerust kunt stellen zodra het nodig is.

Dat de Philips Avent SCD630/26 niet beschikt over Wi-Fi is jammer, omdat je de realtime beelden daardoor alleen kunt zien vanaf de ouderunit. Een ander nadeel is dat de kwaliteit van de slaapliedjes niet echt hoog is. Die liedjes klinken wat blikkerig. Het geluid van de terugspreekfunctie is ook niet in te stellen. Helaas is het tevens niet mogelijk om de babyfoon uit te breiden met meerdere camera’s.

Bekijk de Philips Avent SCD630/26 op Bol.com

Pluspunten
 • VOX-functie
 • Handige trilfunctie
 • Erg goed geluid
Minpunten
 • Niet uit te breiden met meer camera’s
 • Kwaliteit slaapliedjes niet hoog
 • Wi-Fi niet mogelijk

Luvion Prestige Touch 2

Luvion Prestige Touch 2De Luvion Prestige Touch 2 is een babyfoon die voorzien is van alle gemakken die je juist tijdens de eerste periode van je kindje zo goed kunt gebruiken. Deze babyfoon valt wel in een wat hogere prijsklasse, maar heeft zijn prijskaartje ook al meermaals waargemaakt. Zo kwam hij in juni 2018 als beste uit de test bij de consumentenbond en won hij al de Mother & Baby Award.

De Luvion Prestige Touch 2 valt met zijn scherm van maar liefst 7 inch direct op. Dit scherm slaagt er vlekkeloos in om je kindje te volgen via kraakheldere beelden. De grote van dit scherm is helemaal handig als je meerdere kinderen hebt. Deze monitor kan namelijk de beelden van vier verschillende camera’s tegelijk weergeven. Daarnaast zorgt de beweegbare camera ervoor dat je alles kunt volgen wat je kindje uitspookt en is er een opnamefunctie aanwezig waardoor je dus ook beelden kunt vastleggen. Andere opties zijn onder meer de VOX functie die de babyfoon activeert bij geluid, de keuze uit drie verschillende slaapliedjes en een terugspreekfunctie.

Het is dan ook duidelijk dat de Luvion Prestige Touch 2 een camera is die van veel gemakken is voorzien. Veel minpunten zijn er dan ook niet te benoemen, al zullen sommige mensen wellicht afschrikken door de prijs. Daarnaast gaat de batterij ook niet super snel mee, waardoor je de babyfoon wel regelmatig moet opladen.

Bekijk de Luvion Prestige Touch 2 op Bol.com

Pluspunten
 • Goede kwaliteit
 • Groot scherm en kraakhelder beeld
 • Opnamefunctie aanwezig
Minpunten
 • Prijskaartje
 • Stand-by-tijd
 • Geen smartphone app

Luvion Supreme Connect

Luvion Supreme Connect De Luvion Supreme Connect gaat eigenlijk nog een stap verder dan de Philips. Wat menig gebruikers van de hierboven genoemde Philips babyfoon missen, heeft de Luvion Supreme connect wel. De realtime beelden van deze camera kun je via zowel een ouderunit als smartphone/tablet bekijken. De keuze voor de app is dus optioneel.

Zodra je ervoor kiest om de Luvion Supreme Connect aan te schaffen, kun je rekenen op een camera en een ouderunit met een 4,3 inch LCD kleurenmonitor. Alle functies die je verwacht van een babyfoon, tref je op dit uitgebreide apparaat. Van de terugspreekfunctie tot de slaapliedjes en van de temperatuurweergave tot nachtzicht. Ook kun je de camera van afstand bedienen. Ideaal als je de camera even iets hoger of lager moet hebben, of hem iets meer naar links of rechts moet draaien.

Tevens kun je bij de Luvion Supreme Connect ervoor kiezen om de set uit te breiden met meerdere camera’s. In totaal kun je tot vier beelden tegelijkertijd bekijken. Als je ervoor kiest om een micro SD-kaart te plaatsen, kun je ook nog eens gebruikmaken van de opname- en foto-functie. De Luvion Supreme Connect heeft daarnaast de beschikking over een VOX-functie, waardoor hij alleen aanspringt als er geluid wordt gehoord.

Je hebt daarnaast zelf de keuze of je jouw kindje altijd en overal ter wereld wilt volgen. In dat geval kun je gebruikmaken van de Wi-Fi-optie, maar daar heb je wel een extra bridge voor nodig die niet mee wordt geleverd. Ook dien je over een stabiel netwerk te beschikken om van de Wi-Fi-optie gebruik te kunnen maken. Dat je een extra bridge moet kopen om van deze functie gebruik te kunnen maken, is in onze ogen wel een fors nadeel. Zo wordt de set toch aardig duur om van alle functies te kunnen genieten. Een ander nadeel is de korte stand-by-tijd.

Bekijk de Luvion Supreme Connect op Bol.com

Pluspunten
 • Groot display
 • Opname- en foto-functie aanwezig
 • Wi-Fi is mogelijk
Minpunten
 • Voor Wi-Fi extra bridge nodig
 • Zeer stabiel netwerk nodig
 • Korte stand-by-tijd

Motorola MBP-855

Motorola MBP-855 babyfoonDe Motorola MBP-855 behoort tot de duurdere babyfoons in dit lijstje, maar dan krijg je ook een apparaat waar je ‘u’ tegen zegt. Bij de Motorola MBP-855 wordt namelijk een 5 inch beeldscherm meegeleverd, maar deze hoef je niet per se te gebruiken om je kindje in de gaten te houden. Dat kan namelijk ook met een smartphone-app.

De Motorola MBP-855 is dan ook van veel gemakken voorzien. Via Wi-Fi sluit je de camera draadloos aan op het netwerk, waardoor je dus ook op onder meer je smartphone, tablet of laptop alles in de gaten kunt houden. Daarnaast heeft de babyfoon nog veel meer voordelen. Zo heeft hij onder meer een kantel- en zoomfunctie, waardoor je de camera dus van afstand kunt bedienen zodat je helemaal niets meer mist van je kleintje.

Ook krijg je meldingen wanneer er beweging en geluid wordt gedetecteerd. Ook wanneer de temperatuur verandert, krijg je daar een melding van. Deze babyfoon beschikt niet over een nachtlampje. Wel is hij onder meer voorzien van slaapliedjes.

Bekijk de Motorola MBP-855

Pluspunten
 • 5 inch beeldscherm
 • Meldingen bij beweging en geluid
 • Werkt op Wi-Fi
Minpunten
 • Stabiel netwerk nodig
 • Geen nachtlampje
 • Prijzig

Philips Avent uGrow SCD860/01

Philips Avent SCD860/01 Philips heeft ook een babyfoon ontwikkeld waarmee het via jouw smartphone of tablet mogelijk is om de kleine spruit in de gaten te houden. Het gaat om de Philips Avent uGrow SCD860/01, een apparaat dat zonder ouderunit wordt geleverd, waardoor je verplicht bent om een smartphone of tablet te gebruiken om de realtime beelden te bekijken.

De Philips Avent SCD860/01 beschikt over SafeConnect Technology. Dat zorgt ervoor dat de babyfoon schakelt tussen Wi-Fi en 3G of 4G. Op die manier moet voorkomen worden dat de verbinding tussen de babyfoon en smartphone of tablet verloren gaat. Wat verder ideaal is, buiten dat je jouw kind altijd en overal in de gaten kunt houden, is dat je andere mensen toegang kunt geven om mee te kijken. Ideaal als je graag wilt dat opa en oma ook een kijkje kunnen nemen in de babykamer of als de oppas dat kan. Tevens kun je tot tien camera’s installeren.

Verder beschikt de babyfoon over een sensor die temperatuur en luchtvochtigheid meet en word je gewaarschuwd als dat niet helemaal goed zit. Ook kun je rekenen op nachtzicht, slaapliedjes, nachtlampje, terugspreekfunctie en VOX-functie. Dat laatste zorgt ervoor dat de babyfoon alleen aanspringt als er geluid of beweging wordt waargenomen. Van afstand kun je met de app ook foto’s maken om leuke momenten vast te leggen.

Dat de Philips Avent uGrow SCD860/01 gebruik maakt van Wi-Fi, is tegelijkertijd misschien ook wel zijn zwakke punt. Om daardoor goed gebruik te kunnen maken van deze babyfoon, dien je over een stabiel en snel netwerk te beschikken. Mocht het zo nu en dan toch voorkomen dat de babyfoon even niet werkt, moet de camera gereset worden. En die staat natuurlijk juist net in de babykamer. Andere nadelen zijn dat de app van Philips een serieuze batterijvreter is en dat de applicatie alleen werkt op toestellen vanaf Android 4.1 en iOS 7.

Bekijk de Philips Avent uGrow SCD860/01 op Bol.com

Pluspunten
 • SafeConnect Technology
 • Meerdere mensen toegang
 • Fotofunctie aanwezig
Minpunten
 • Stabiel en snel netwerk nodig
 • App is een serieuze batterijvreter
 • App werkt niet overal op

Luvion Easy

Luvion Easy In deze lijst met de tien beste babyfoons met camera hebben we ook een babyfoon opgenomen zonder al te veel poespas. In dat geval kwamen we al snel terecht bij dat Luvion Easy, een eenvoudige babyfoon die door Kieskeurig al eens als best reviewed uit de bus kwam. Dat het een babyfoon zonder toeters en bellen is, zie je dan ook terug aan de prijs.

Doordat Luvion Easy zo eenvoudig is, is hij ook direct makkelijk in het gebruik. Daarnaast kun je rekenen op goede kwaliteit, een helder display en een fraai design. De meegeleverde ouderunit van de Luvion Easy beschikt over een 2 inch scherm. Het apparaatje is voorzien van nachtzicht, een terugspreekfunctie en kamertemperatuur weergave. Zodra je met de ouderunit te ver van de camera vandaan bent, word je overigens gewaarschuwd. Ook wordt er gebruik gemaakt van de VOX-functie.

Bij de Luvion Easy hoeft je niet te rekenen op slaapliedjes of een nachtlampje. Daarnaast is de korte stand-by-tijd een nadeel te noemen, waardoor je de ouderunit best wel vaak aan de oplader hebt hangen. Het beeldscherm van de ouderunit van de babyfoon is met zijn twee inch ook aan de kleine kant.

Bekijk de Luvion Easy op Bol.com

Pluspunten
 • Babyfoon zonder toeters en bellen
 • Helder display en fraai design
 • VOX-functie
Minpunten
 • Klein display
 • Geen slaapliedjes
 • Korte stand-by-tijd

Motorola MBP-36S

Motorola MBP-36S Een babyfoon waar wij ons oog ook op hebben laten vallen, is de Motorola MBP-36S. Dit apparaat is voorzien van een ouderunit met een display van 3,5 inch. Groot genoeg om precies in de gaten te houden wat jouw kindje zoal uitspookt. In totaal kun je de set uitbreiden tot maximaal vier camera’s, waardoor je dus vier kinderen tegelijkertijd kunt volgen.

De babyfoon heeft een aantal functionaliteiten waar we eigenlijk blindelings op rekenen als we een babyfoon aanschaffen. Zo kun je rekenen op helder beeld, ook ’s nachts, is er een terugspreekfunctie aanwezig, kun je slaapliedjes afspelen en zit er een thermometer in de babyfoon ingebouwd. Wat bij de Motorola MBP-36S ook opvalt, is dat hij over goede geluidskwaliteit beschikt. Een ander groot voordeel, is dat je de camera van afstand kunt bedienen door te draaien en in te zoomen.

Toch kwamen we bij de Motorola MBP-36S ook een aantal minpuntjes tegen. Zo gaat de accu in de ouderunit niet heel lang mee, waardoor je hem eigenlijk bijna altijd in het stopcontact hebt hangen. Daarnaast is er geen nachtlampje in de camera aanwezig en maakt de Motorola-set geen gebruik van de VOX-functie. Daardoor geeft hij altijd geluid, ook als er niets aan de hand is.

Bekijk de Motorola MBP-36S op Bol.com

Pluspunten
 • Uit te breiden tot 4 camera’s
 • Goede geluidskwaliteit
 • Van afstand te bedienen
Minpunten
 • Klein display
 • Wi-Fi niet mogelijk
 • Korte stand-by-tijd

Alecto DVM-65

Alecto DVM-65Een babyfoon hoeft niet per se duur te zijn. Zoek je een babyfoon van goede kwaliteit en maken extra functies en het uiterlijk je niet heel veel uit, dan is de Alecto DVM-65 zeker een babyfoon met camera om in overweging te nemen. De babyfoon is voorzien van een 2 inch display, waarop je jouw kindje in de gaten kunt houden. Ook kun je hier onder meer de temperatuur in de kamer in de gaten houden.

De Alecto DVM-65 is één van de goedkoopste babyfoons die je tegenwoordig tegenkomt. Daarbij is het ook nog eens een gebruiksvriendelijk apparaat met een helder display. Ook zijn er nog een aantal functies aanwezig die je misschien niet eens had verwacht bij een babyfoon in deze prijsklasse. Zo is er onder meer de terugspreekfunctie, nachtzicht en de VOX-functie.

De Alecto DVM-65 heeft echter ook een paar minpuntjes, wat misschien niet heel gek is in deze prijsklasse. Zo is er een korte stand-by-tijd, waardoor je het apparaat wel vaak aan de stroom moet hebben. Ook is Wi-Fi niet mogelijk en blinkt deze babyfoon qua uiterlijk zeker niet uit. Als dat je echter niet veel uitmaakt, dan is deze goedkopere babyfoon zeker een aanrader.

Bekijk de Alecto DVM-65 op Bol.com

Pluspunten
 • Gebruiksvriendelijk
 • Voordelige koop
 • Helder display
Minpunten
 • Korte stand-by-tijd
 • Wi-Fi niet mogelijk
 • Design

Conclusie beste babyfoons met camera

Zoals in dit artikel wel te lezen valt, is het eigenlijk niet echt mogelijk om uit deze tien babyfoons de allerbeste babyfoon te kiezen. Voor welk apparaat je kiest, is tenslotte totaal afhankelijk van welke functies je écht nodig hebt. Vind je het belangrijk dat je de realtime beelden ook kunt bekijken met je telefoon, dan kom je al gauw uit bij Luvion Supreme Connect en de Motorola MBP-855. Als die functie je totaal niets doet, maar je het wel belangrijk vindt dat je de set uit kunt breiden met meerdere camera’s, kom je alweer eerder terecht bij bijvoorbeeld Luvion Essential en Luvion Prestige Touch 2. Ook beschikken niet alle babyfoons met camera over slaapliedjes, een nachtlampje en de VOX-functie. Het is dus verstandig om eerst de plus- en minpunten door te nemen alvorens je over gaat tot bestellen.

Leave a Comment