Wat zijn de beste robotstofzuigers van 2022? Natuurlijk kun je er nog altijd voor kiezen om jouw huis zelf te stofzuigen, maar tegenwoordig is dat geen must meer. Zeker wanneer je huisdieren of kinderen hebt, kan een robotstofzuiger de ideale huishoudhulp zijn. De meeste robotstofzuigers kun je zelfs zo programmeren dat ze aan het werk gaan als je zelf niet thuis bent, waardoor je geen eens last meer hebt van het geluid dat stofzuigers maken.

Toch is het wel handig om rekening te houden met een aantal dingen. Zo zijn niet alle robotstofzuigers bijvoorbeeld geschikt om dierenharen makkelijk op te zuigen. In dit artikel vertellen we je wat de beste robotstofzuigers zijn en wat de plus- en minpunten van deze stofzuigers zijn.

De beste robotstofzuigers van 2022

Robotstofzuigers zijn er in veel verschillende soorten en maten te vinden. Ook de prijzen van de robotstofzuigers lopen flink uiteen. Wanneer je op zoek bent naar een robotstofzuiger die goed bij jou past, is het belangrijk om te weten wat je eisen zijn. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je de robotstofzuiger via je smartphone kunt bedienen, dan doe je er goed aan daar rekening mee te houden in je zoektocht naar een geschikte stofzuiger. Ook zijn niet alle robotstofzuigers geschikt voor dierenharen en passen ze niet altijd onder je meubels. In dit artikel vertellen we je wat de 10 beste robotstofzuigers van 2022 zijn en wat de plus- en minpunten zijn.

iRobot Roomba i7

iRobot Roomba i7De iRobot Roomba i7 is een van de duurdere robotstofzuigers die momenteel op de markt is, maar is ook direct een van de stofzuigers met de meeste functies. De iRobot Roomba i7 is voorzien van een prachtig design. Nog belangrijker zijn echter de functies waarover deze robotstofzuiger beschikt. De Roomba 960 is te bedienen met een app. Via deze applicatie kun je echter ook precies zien wanneer er gestofzuigd is, hoelang dat geduurd heeft en hoelang de stofzuiger vervolgens moest opladen. De app is ook de plek waar je aan kunt geven welke kamers schoongemaakt moeten worden en wanneer je dat het liefst ziet gebeuren. Daarnaast bestuur je de i7 ook met Amazon Alexa of Google Home. In de app kun je ook zien hoe de vloer in kaart is gebracht.

Dat in kaart brengen van een vloer kan de iRobot Roomba i7 als één van de beste doordat hij beschikt over meerdere camera’s. Deze zorgen ervoor dat de ruimte gedetailleerd wordt gescand om voor iedere ruimte het beste schoonmaakplan te kunnen maken. De robotstofzuiger weet daarbij ook waar veel vuil aanwezig is en de Roomba zal op die plek dan ook extra werk leveren om alles weer schoon te krijgen. Huisdieren in huis? Ook de dierenharen zijn voor de Roomba i7 geen enkel probleem om op te zuigen. Daarbij heeft de robotstofzuiger een gebruiksduur van 75 minuten en mocht hij in die tijd de klus in jouw huis niet geklaard hebben, dan gaat hij zelf terug naar zijn oplaadstation en gaat hij weer verder met waar hij gebleven was zodra hij weer is opgeladen.

De Roomba i7 heeft wel moeite met tapijt. Laagpolig wil nog net, maar hoog polig kun je hem beter niet aan laten beginnen. Daarnaast is ook de opvangbak niet heel groot. Een ander nadeel is dat hij wel nog aardig wat lawaai maakt. Daar hoef je echter niet per se last van te hebben, door de robotstofzuiger gewoon op afstand aan te zetten als je niet thuis bent.

Bekijk de iRobot Roomba i7 op Bol.com

Pluspunten
 • Werkt via app
 • Praktisch schoonmaakplan
 • Geschikt voor dierenharen
Minpunten
 • Aardig wat geluid
 • Moeite met hoogpolig tapijt
 • Kleine opvangbak

Eufy Robovac 15C

Eufy Robovac 15CIn een totaal andere prijsklasse dan de hierboven genoemde Roomba i7, vinden we de Eufy Robovac 15C terug. Deze robotstofzuiger is een prima hulp in je huishouden en is vergelijkbaar met de bovengenoemde stofzuiger, alleen dan wat simpeler. Zo kun je ook deze robotstofzuiger bedienen door middel van een app. Stel eenvoudig een tijdschema in en laat de robotstofzuiger zijn werk doen wanneer het jou uitkomt. In tegenstelling tot de Roomba i7, brengt de Robovac 15C niet je kamers in kaart. Daardoor houdt hij er een willekeurige schoonmaakroute op na waardoor hij wel eens een plekje over kan slaan.

Desondanks is de Eufy Robovac 15C een ideale robotstofzuiger. Deze goedkopere robotstofzuiger is uitermate geschikt om verschillende kamers met laagpolig tapijt schoon te maken. Daarbij beschikt hij over een HEPA filter waardoor ook mensen met een stofallergie geen klachten krijgen zodra de robotstofzuiger zijn werk doet. Daarnaast krijg je met de Eufy Robovac 15C een afstandsbediening meegeleverd. Met deze afstandsbediening kun je de robotstofzuiger instellen, maar kun je hem bijvoorbeeld ook naar de plekken sturen die extra aandacht nodig hebben.

Ook kun je de timer van tevoren instellen, zodat de stofzuiger aan de slag gaat wanneer jij dat wil. De Robovac 15C gaat met zijn hoogte van 7 centimeter ook onder de meeste meubels door. Zodra de accu van de stofzuiger leeg is, keert hij helaas niet zelf terug naar zijn dock om weer op te laden. Je zult hem dus zelf ergens moeten zoeken. Voor zijn prijs is deze robotstofzuiger echter zeker één om in overweging te nemen.

Bekijk de Eufy Robovac 15C op Bol.com

Pluspunten
 • Te bedienen met afstandsbediening en app
 • Aantrekkelijke prijs
 • Past onder de meeste meubels
Minpunten
 • Beschikt niet over navigatie
 • Keert niet zelf terug naar zijn dock
 • Niet geschikt voor hoogpolig tapijt en dierenharen

Blaupunkt Bluebot XTREME

Blaupunkt Bluebot XtremeBlaupunkt heeft met zijn Bluebot XTREME robotstofzuiger één van de beste robotstofzuigers van 2022 die ook via een app te besturen is. Dat is echter nog niet alles. Deze stofzuiger kan naast het opruimen van je stof ook nog eens dweilen. Zo haal je dus een twee-in-één huishoudhulp in huis. De Blaupunkt is dan ook een ideale huisgenoot als je bijvoorbeeld huisdieren hebt.

De Blaupunkt stofzuiger is daarnaast ook nog eens met een app te bedienen. Zo kun je hele schoonmaakschema’s creëren voor de stofzuiger en hem zijn werk laten doen op momenten dat je zelf bijvoorbeeld niet thuis bent. Daarnaast houd je via de app eenvoudig bij hoe het schoonmaken ervoor staat. Het grootste pluspunt is wat ons betreft echter wel de dweilfunctie. Stuur de laser robotstofzuiger eerst rond om al het stof weg te halen en laat hem vervolgens ook nog even dweilen. Een kind kan de was doen!

De Blaupunkt Bluebot XTREME heeft ook een paar nadelen. Zo is de opvangbak niet zo groot en moet deze eigenlijk iedere stofzuigbeurt wel vervangen worden in het geval je huisdieren in huis hebt. Een ander nadeel is dat deze robotstofzuiger van Blaupunkt problemen heeft met lage meubels. Dat komt door de hoogte van 10cm. Mocht je de dweilfunctie van de Blaupunkt Bluebot XTREME overigens overbodig vinden, dan kun je ook gaan voor een goedkopere variant zónder dweilfunctie.

Bekijk de Blaupunkt Bluebot XTREME op Bol.com

Pluspunten
 • Bedienen via app
 • Kan ook dweilen
 • Geschikt voor dierenharen
Minpunten
 • Opvangbak vaak legen
 • Problemen met lage meubels

Neato Robotics D8

Neato Robotics D8Deze Neato Robotics D8 mag in onze ogen zeker niet ontbreken in een lijst waarin de 10 beste robotstofzuigers van 2022 worden opgesomd. De Neato Robotics D8 is werkelijk van alle gemakken voorzien. Ideaal aan deze stofzuiger is dat hij ook met een app te bedienen is en dat je in die app zelfs virtuele muren kunt plaatsen om aan te geven dat de stofzuiger daar niet hoeft te komen.

De Neato Robotics D8is een robotstofzuiger in de duurdere prijsklasse, maar dat zie je ook wel terug aan het apparaat. De stofzuiger heeft een luxe vormgeving en is dus ook voorzien van Wi-Fi, waardoor je hem van afstand kunt instellen. Via die app kun je ook aangeven welke ruimtes de robotstofzuiger schoon moet maken en kun je volgen hoe hij zijn werk tot op heden heeft gedaan. De Neato is ook prima geschikt voor huishoudens met huisdieren en in huizen met zowel harde vloeren als met (hoogpolig) tapijt. Door de ronddraaiende borstels heeft deze stofzuiger geen problemen met dierenharen. Daarnaast worden de hoeken van de kamers door het D-vormige design van deze robotstofzuiger ook niet overgeslagen. Ook heeft hij als groot voordeel dat hij zelf terug gaat naar zijn docking-station wanneer hij leeg is en weer verder gaat zodra hij weer is opgeladen.

Een nadeel van de Neato Robotics D8 is dat hij niet makkelijk onder alle meubels door kan. Met zijn hoogte van 10 centimeter doe je er dan ook goed aan om te kijken of jouw meubels hier niet te laag voor zijn. Een ander nadeel is dat de app maar één map kan onthouden. Onhandig als je de stofzuiger voor zowel de beneden- als bovenverdieping wilt gebruiken.

Bekijk de Neato Robotics D8 op Bol.com

Pluspunten
 • Bedienen via app
 • Virtuele muren plaatsen
 • Geschikt voor dierenharen
Minpunten
 • Past niet onder lage meubels
 • Kan maar één map onthouden

Xiaomi Roborock S5 Max

Xiaomi Roborock S5 MaxXiaomi heeft de laatste jaren flink wat naamsbekendheid opgebouwd. Dat is natuurlijk niet zonder reden, want het bedrijf levert apparaten van topkwaliteit. Dat geldt ook voor de Xiaomi Roborock S5 Max. Ben je op zoek naar een goedkope en toch handige huishoudhulp wat betreft het stofzuigen? Dan is de Roborock S5 Max zeker te overwegen. Deze robotstofzuiger kan namelijk niet alleen stof opzuigen, maar ook nog eens dweilen.

De Xiaomi Roborock S5 Max gaat aan de slag wanneer jij dat wil. Zo kun je met de app precies aangeven wanneer de robotstofzuiger aan het werk moet. Ook kun je in de app instellen op welke plekken de stofzuiger niet aan het werk hoeft. Wat verder indrukwekkend is, is het feit dat de stofzuiger 150 minuten aan het werk kan zonder tussendoor opgeladen te hoeven worden.

Door zijn ronde design heeft de Roborock S5 Max wel wat moeite om ook de hoeken goed te reinigen, maar door de ronddraaiende borstels doet hij daarin wel zijn best. Een groot nadeel is dat deze robotstofzuiger niet werkt op tapijt. Met een hoogte van 10 centimeter gaat hij ook niet makkelijk onder meubels door.

Bekijk de Xiaomi Roborock S5 Max op Bol.com

Pluspunten
 • Bedienen via app
 • Kan ook dweilen
 • Tot 150 minuten te gebruiken zonder opladen
Minpunten
 • Kan niet op tapijt
 • Kan niet makkelijk onder lage meubels door
 • Heeft moeite met schoonmaken in hoeken

iRobot Roomba i7+

iRobot Roomba i7+Dat iRobot al aardig wat Robotstofzuigers op de markt heeft gebracht, is een groot pluspunt. Het bedrijf zorgt er dan ook voor dat nieuwere robotstofzuigers steeds net weer wat beter zijn. Dat geldt ook voor de iRobot Roomba i7+. Dit is echter wel meteen de duurste robotstofzuiger in de lijst, maar je mag er dan ook zeker wel wat van verwachten. Deze robotstofzuiger is door middel van een app van afstand te bedienen. Zo kun je er ook voor zorgen dat de robotstofzuiger voortaan zijn werk doet op het moment dat je zelf niet eens thuis bent.

Heb je huisdieren in huis rondlopen? Ook dan kun je deze iRobot Roomba i7+ zeker in overweging nemen. De stofzuiger kent geen enkel probleem met dierenharen. Daarnaast beschikt deze robotstofzuiger over een vuildetectiesysteem. Daarmee kan de stofzuiger zelf zien welke oppervlakten extra vies zijn en besteedt hij daar automatisch extra aandacht aan. Ook kan hij met je meedenken en bijvoorbeeld een extra schoonmaak voorstellen als er veel pollen in de lucht zijn. Ook kan hij automatisch zijn opvangbak legen in een AllergenLock stofzak waarin vuil van liefst zestig dagen opgeslagen kan worden.

Een nadeel is dat de iRobot Roomba i7+ wel aardig wat geluid maakt. Ook wanneer hij automatisch zijn bak leegt, zorgt dat voor extra geluid. We raden je dan ook aan om de stofzuiger vooral aan te zetten wanneer je zelf niet thuis bent.

Bekijk de iRobot Roomba i7+ op Bol.com

Pluspunten
 • Bediening via app
 • Denkt met je mee
 • Geschikt voor dierenharen
Minpunten
 • Prijzig
 • Aardig wat geluid

Eufy Robovac 35C

Eufy Robovac 35C Beste Robotstofzuiger 2022Opnieuw een robotstofzuiger van Eufy. Deze Eufy Robovac 35C is net als de andere Eufy robotstofzuiger te bedienen door middel van een app. Deze app kan de kamers niet in kaart brengen. Daardoor kiest hij voor een willekeurige schoonmaakroute en is de kans aanwezig dat hij bepaalde plekken overslaat of juist dubbel doet.

Toch willen we jou deze robotstofzuiger niet onthouden, omdat hij wel een topkeuze is voor wie tapijt in zijn woning heeft liggen. De Eufy past zijn zuigkracht namelijk automatisch aan zodra hij door heeft dat hij op tapijt of een vloerkleed rijdt. Daarbij past de stofzuiger met een hoogte van 7,3 cm ook wel onder de meeste meubels. Een ander voordeel is dat de robotstofzuiger automatisch terugrijdt naar zijn dock zodra hij leeg is.

Een nadeel is dat de robotstofzuiger aardig wat geluid maakt. Daarnaast beschikt hij niet over een dweilfunctie. Het stofreservoir is ook niet heel groot. Vooral met huisdieren raden we je dan ook aan om de bak na iedere schoonmaakbeurt te legen.

Bekijk de Eufy Robovac 35C op bol.com

Pluspunten
 • Te bedienen via app
 • Zuigkracht wordt automatisch aangepast
 • Geschikt voor dierenharen
Minpunten
 • Maakt aardig wat geluid
 • Stofreservoir niet heel groot
 • Willekeurige schoonmaakroute

Ecovacs Deebot OZMO 950

Ecovacs 0950 Deebot OzmoDe kans is aanwezig dat je nog nooit van Ecovacs hebt gehoord. Zonde, want dit bedrijf uit China timmert hard aan de weg en heeft verschillende robotstofzuigers in zijn assortiment. Een van onze favoriete is de Deebot OZMO 950. Dit is niet alleen een stofzuiger, maar tegelijkertijd ook een dweilrobot.

De Ecovacs robotstofzuiger is eenvoudig te koppelen aan een mobiele app. Daarmee bestuur je zowel de stofzuiger als de dweil. Plaats virtuele muren om de stofzuiger te laten weten waar hij niet mag komen. Door gebruik te maken van tijdschema’s heb je zelf straks ook helemaal geen omkijken meer naar het schoonmaken van je vloeren. Daarbij is de Ecovacs geschikt voor alle vloertypen. Mocht de accu tussendoor leegraken, dan rijdt het apparaat zelf terug naar zijn oplaadstation en gaat hij verder zodra hij weer opgeladen is.

Een nadeel is dat het dweilresultaat van de robotstofzuiger niet hetzelfde is als wanneer je zelf zou dweilen. Daarnaast is de stofbak erg klein waardoor je hem regelmatig moet reinigen.

Bekijk de ECOVACS 0950 DEEBOT OZMO op Bol.com

Pluspunten
 • Kan ook dweilen
 • Te bedienen met app
 • Geschikt voor alle vloertypen
Minpunten
 • Dweilresultaat niet perfect
 • Kleine stofbak

CleanDays Robotstofzuiger met Dweilfunctie

Een van de goedkopere robotstofzuigers in de lijst met de beste robotstofzuigers van 2022 is de CleanDays Robotstofzuiger. Deze stofzuiger is te bedienen met zowel de app als de meegeleverde afstandsbediening. Stel in wanneer je wil dat de robotstofzuiger zijn werk gaat doet en een kind kan de was doen.

Extra leuk is dat deze zeer betaalbare robotstofzuiger ook nog eens beschikt over een dweilfunctie. Dat betekent dat er straks nóg een klus van je wordt afgenomen. Zo houd jij straks tijd over om leuke dingen te doen. Andere handige feitjes over de Cleandays robotstofzuiger is dat hij 1800PA zuigkracht heeft. Daarmee maakt hij jouw grond binnen no time stofvrij.

Wat betreft nadelen komen we uit op de lange oplaadtijd. De robotstofzuiger kan 120 minuten draadloos gebruikt worden, maar heeft vervolgens liefst 300 minuten nodig om weer opgeladen te worden. Door zijn ronde vorm kan de stofzuiger iets minder goed schoonmaken en stofzuigen in de hoeken.

Bekijk de CleanDays Robotstofzuiger op bol.com

Pluspunten
 • Goedkope robotstofzuiger
 • Bedienen via app of afstandsbediening
 • Kan ook dweilen
Minpunten
 • Opladen duurt lang
 • Niet goed in de hoeken

Xiaomi Roborock S6/S60

Xiaomi Roborock S6/S60De Xiaomi Roborock S6/S60 is de laatste robotstofzuiger in deze lijst. Opnieuw gaat het om een robotstofzuiger van Xiaomi. Deze is echter wel een stuk duurder dan de robotstofzuiger die we eerder noemden. Deze Xiaomi Roborock S6 kan niet alleen stofzuigen, maar ook dweilen. Installeer de app en stuur de stofzuiger op pad.

Je zult snel merken dat de Xiaomi Roborock S6 zijn uiterste best doet om alle stof en kruimels op te zuigen. Dit doet het apparaat zowel op harde vloertypen als op tapijt. Daarbij is hij ook geschikt om huisdierharen op te ruimen. Zodra het apparaat volledig is opgeladen, kan hij liefst 150 minuten stoffen en dweilen. Is hij daarna weer leeg? Binnen zestig minuten is hij weer volledig opgeladen.

Een nadeel is dat de Xiaomi Roborock S6/S60 aan de duurdere kant is. Daarbij kan hij vanwege zijn hoogte van 10 centimeter niet onder alle lage meubels komen. Ook staat de dweilfunctie niet gelijk aan wanneer je zelf de vloer goed boent.

Bekijk de Xiaomi Roborock S6/S60 op Bol.com

Pluspunten
 • Bedienen via app
 • Snel opgeladen
 • Werkt op alle vloertypen
Minpunten
 • Prijzig
 • Kan niet onder alle lage meubels
 • Dweilfunctie kan beter

Leave a Comment